Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Veri odaklı akıllı yangın algılama sistemlerinin - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Yangın algılama sistemlerinde yeni yaklaşım

Veri odaklı yangın algılama sistemleri maliyetleri düşürüyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Yangın algılama sistemlerinde yeni yaklaşım
Yeni bir araştırma, veri odaklı akıllı yangın algılama sistemlerinin, gerçek zamanlı erişim ve uzaktan izleme yoluyla rutin bakım kontrollerinde yüzde 30'dan fazla tasarruf edilebileceğini ortaya koyuyor.

Düşük maliyetli bir yaklaşım için uzaktan teşhis

Yangın sistemleri sektörü için uzaktan teşhis yönetimi; hayati öneme sahip kritik tesisatların güvenliğini arttırmak ve sistemin durumunu uzaktan izleyerek, bakım maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. Yangın önleme hizmetleri için şirketlerin yıllık 1 milyar Euro’dan fazla harcama yapıldığı tahmin ediliyor.

Sistemler arasında entegrasyonun sağlanması ve uzaktan sorun giderme yoluyla akıllı bakım yapılması işletmelere önemli avantajlar sağlayabilir. Ağa bağlı akıllı aygıtlar kullanılarak risk yönetimine yeni bir yaklaşım getirilebilir.

Yanlış alarm oranını azaltma

Uzaktan teşhis sistemleri sistemin durumunu önceden görerek, uzun aralıklarla bakım yerine, düzenli aralıklarla bakım yaparak maliyetlerin ciddi oranda düşürülmesini sağlıyor. Sistemlerin gözetim altında tutulması, olası riskleri önceden teşhit etmeyi ve önlem almayı kolaylaştırıyor.
Yangın ve kurtarma hizmetlerine ulaşan çağrının yaklaşık% 50'si sahte yangın alarmlarından kaynaklanıyor. Hem iş dünyası hem de yangın hizmetleri için boşa harcanan zamanının maliyetinin yılda 1 milyar doları aştığı ve bunun da gereksiz tahliyelerden kaynaklandığı belirtiliyor.
Bu gibi acil durum uyarılarını, akıllı teşhis teknolojilerinin kullanımıyla önemli ölçüde azaltılmak mümkün. Böylece, olası riskler ortaya çıkmadan çözümlenirken, tahliye gibi masrafların yanı sıra yangın profesyonellerin de yanlış alarm ile bölgeye gitmesi önlenebilir.

Özelleştirilebilir yangın algılama kontrolü

Yangın güvenlik pazarındaki en büyük yeniliklerinden biri olarak, yanlış alarmları önlemek için tamamen internet tabanlı yeni bir yönetim platformu hayata geçiriliyor. Pazara yeni bir konsept olarak giren yangın algılama teknolojisi, yangın alarm sisteminin ekran üzerinden sanallaştırılmasıyla sistem bildirimine yeni bir yaklaşım getiriyor.

İnternet tabanlı yönetim, bilginin her arayüzün ihtiyaçlarına göre akmasına ve belirli denetimler üzerinden yapılarla eşleşmesine izin veriyor. Örneğin, sınırlı giriş seviyesindeki bir kullanıcıdan, tesis yönetimi yoluyla bakım mühendisin veri erişimi, kullanıcı seviyesine göre kişiselleştirilebiliyor.

Bireysel oturumlar, kullanıcılara bireysel erişim seviyeleri sağlıyor. Bu, örneğin dokunmatik ekranların, bir yangın bölgesindeki, belirli güvenlik görevlileri için kullanımı kolay bir erişim noktası olduğu anlamına geliyor. Bu ekranlar iletişim karmaşasını önlemek için kısıtlı kullanıcıların, panik yapmadan iletişim kurabilmesini ve görevleriyle ilgili ekrandaki bilgilerin alınmasını sağlamak için programlanabilir. Bulut bildirimlerine, kullanıcıların akıllı telefonları, tabletleri ve diğer dijital cihazlar aracılığıyla çevrimiçi izleme için 7 gün 24 erişilebilir.

Yönetim, menü odaklı etkileşimler yoluyla sistem olay günlüklerini inceleyebilir, test yapabilir, acil bildirimleri değiştirebilir, sorun işaretlerini kontrol edebilir, sistemi devre dışı bırakabilir, incelemeleri ve ek bilgileri yönetebilir. Kullanıcılar akıllı telefonlar, tabletler ve diğer dijital cihazlar aracılığıyla bulut uyarılarına 7/24 erişilebilir. Birden fazla birim üzerinden sistem olay etkinliğinin raporlamasını sağlanabilir.

Veri ve bulut tabanlı yangın yönetim sisteminin avantajları

• İşletmelerin bakım veya yükseltme için sahadaki cihazların durumunu izlemelerine izin verir.
• Tahmini analitikle birleştirildiğinde kesintiyi azaltır ve ağ verimliliğini artırır.
• Bakım maliyetlerini azaltır.
• Sistem entegratörlerinin operasyonel verileri toplamalarını sağlar ve bu bilgileri, müşteri sadakati oluşturan, kullanıcı hizmetlerini özelleştirmek için uygulayabilir.
• Uygunluk ve izlenebilirlik için raporlamalar sunar.

 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın