Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Kamera Sistemi Kayıt Süresi - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Güvenlik Kamera Sistemi Kayıt Süresi

Güvenlik Kamera Sistemini Kaç gün kayıt etmek gerekir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Kamera Sistemi Kayıt Süresi
Güvenlik Kamera Sistemi Kayıt Süresi

Güvenlik Kamera Sistemini Kaç gün kayıt etmek gerekir?

Merak edilen konulardan birisi de güvenlik kameralarının kayıt süresi. Kaç gün kayıt yapmalı, en fazla ne kadar kayıt yapar, neye göre kayıt süresi belirlenir gibi soruların cevaplarını bu yazımızda sizler ile paylaşıyor olacağız.

Kaç Gün Kayıt Yapmalı?

Güvenlik kameralarının kayıt sürelerini belirlerken, öncelikli risk senaryolarını gözden geçirmeli ve korunan alanın analizi yapılmalıdır. Yaşanması muhtemel şüpheli olayın açığa çıkması için kayıt süresinin önemi büyüktür. Buradaki en önemli konu, olayın gün yüzüne çıkma olasılığı ve yaşanan olayın sıklık derecesidir. Örneğin bir büyük bir depoda kaybolan bir ürünün kaybolduğunun anlaşılması birkaç ayı bulabilirken, ofiste bir bilgisayarın kaybolmasının anlaşılması anlık bir durumdur. Geriye dönüldüğünde kaybolan bilgisayarın bulunması için birkaç günlük kayıt yeterli olurken depo örneğinde verdiğimiz gibi birkaç aylık kayıt incelemesine ihtiyaç duyulabilir.

Kamu tarafında bazı sektörlerde kayıt süreleri ilgili merciler tarafından belirlenmiştir. Örneğin gümrüklü antrepolarda kayıt süreleri 1 yıl iken sınırlı yetkili döviz bürolarında 6 ay, hastanelerde 6 ay olarak belirlenmiştir. Emniyet yetkilileri tarafından dönemsel olarak işletmelere gönderilen bilgilendirme yazılarında kayıt cihazlarının 1 aylık kayıt yapmaları istenebilmektedir.

Karşılaşılan bir durumun olay anını incelemek için birkaç gün içerisinde olmuş ise birkaç günlük kayıt yeterli olabilir. Fakat bazı durumlarda bu olayların oluşma sürecinin analiz edilmesi gerekmektedir. Böyle durumlarda kayıt süresinin uzun tutulmamasında fayda vardır. Böylece olayın oluşumu sırasında farklı durumları da inceleyebilme fırsatınız olacaktır.

Uzun süreli kayıt saklamanın bir maliyeti vardır. Yüksek çözünürlükte ve yüksek frame sayısındaki kayıtların uzun süre saklanması görüntülerin hard diskte daha fazla yer kaplayacağından ekstra hard disklere hatta bazı durumlarda ekstra cihazlara gereksinim duyabilirsiniz.

Evinizdeki bir kamera sistemi için ortalama kayıt süresi 2 hafta ve 4 hafta aralığında olabilir. Küçük işletmelerde kayıt süresinin 4 haftanın altında olmaması genelde orta vadede karşılaşılan durumları da gün yüzüne çıkarabilmektedir.

Endüstriyel Tesisler, Eğitim Kurumları, Turizm gibi sektörlerde kayıt süresinin 3 ayın altında tutulmaması yaşanması muhtemel birçok şüpheli olayın teşhisinde ve olayın hazırlık süreçlerinin analiz edilmesinde yardımcı olacaktır.

Buradaki kilit soru şudur: İhtiyaç halinde ne kadar geriye dönük bir kaydın incelenmesi ile olay ve şüpheliler tespit edilebilir?
Örneğin bir otoparka bırakılan aracın hasarının tespit edilebilmesi için bir ya da birkaç günlük kayıt yeterli olurken, o otoparka 4 ay öncesinde bırakılan şüpheli bir aracın faillerini analiz edebilmek için en az 4 aylık bir kayıt süresine ihtiyaç vardır. 
 


Bu Makalenin Yorumları ( 4 )
Faydalı paylaşım için teşekkürler,

Elinize sağlık.

Faydalı...

Faydalı paylaşım için teşekkürler,




Yorum Yazın