Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik kamerası nasıl kurulur? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Güvenlik kamerası nasıl kurulur?

Sonunda bir güvenlik kamera sistemi satın aldınız ve şimdi kurulum zamanı! Nasıl mı? Şimdi öğrenin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik kamerası nasıl kurulur?
Sonunda bir güvenlik kamera sistemi satın aldınız ve şimdi kurulum zamanı. Ev için tüketici sınıfından bir güvenlik kamerası kurulumu genellikle oldukça basittir. Geçmişte, ev güvenlik sistemlerinin karmaşıklığı, genellikle profesyonel kurulum gerektiriyordu. Bununla birlikte günümüzdeki çok sayıda tak-çalıştır güvenlik kamerası seçeneği ile kolayca bir güvenlik sistemi kurabilirsiniz.

Güvenlik kamerası kurulum gereksinimleri, güvenlik sisteminin yapısına göre değişir. Karmaşık ve çok sayıda kameradan oluşan güvenlik sistemleri, bağımsız tak ve çalıştır kablosuz güvenlik kameralarından daha fazla vakit alacaktır. Bu yazımızda kameraların yerleştirileceği yerlerin yanı sıra genel kamera kurulum ipuçları da dahil olmak üzere güvenlik kameralarının nasıl kurulacağını öğrenmenize yardım edeceğiz.

Planlama anahtarıdır

Güvenlik sistemi kurulumu tekniklerine girmeden önce hazırlık aşamasını incelemeliyiz. Planlama sadece kurulumu kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda güvenlik sisteminizin mülkünüzün güvenlik gereksinimlerine uygun olmasını sağlar.

Birçok kişi bir güvenlik sistemi satın aldıktan sonra planlamaya başlar ve bu en önemli hatalardan biridir. Bunun yerine, mevcut güvenlik durumunuzun bir değerlendirerek işe başlayın. Bu sürecin amacı, güvenlik açıklarınızı belirlemek ve önemli erişim noktalarını tanımlamaktır.

Güvenlik sisteminin hangi gereksinimlerinizi karşılayacağını belirlemek için bu bilgileri kullanın. Planlama aşamasında dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktör, nasıl bir güvenlik kamerası kullanacağınız hakkında düşünmektir. Kapalı ve açık alanlarda kullanılan kameralardan kablolu ve kablosuz güvenlik kamerası modellerine kadar seçim yapabileceğiniz birçok seçenek var.

Kablolama

Kablolu güvenlik kamerası sistemleri gerekli bağlantı kablolarıyla beraber gelir. Bununla birlikte, gereken kablo uzunluğu, ne tür bir güvenlik sistemi kurduğunuzu etkileyebilir. Standart DVR sistemleri için, yaklaşık 90 metre sonra bozulmuş görüntü kalitesi ile sonuçlanabilecek koaksiyel kablolara ihtiyacınız olacaktır.

NVR kamera sistemleri cat5e ve cat6 gibi ethernet kabloları gerektirir. Ethernet kabloları, görüntü kalitesini etkilemeden kablo uzunluğunu uzatmak için ağ anahtarları kullanılabildiğinden daha fazla esnekliğe sahiptir.

Yüksek kaliteli kablolar kullandığınızdan emin olun, çünkü bu bir kamera kurabildiğiniz mesafeyi etkileyebilir ve sinyal kaybı olmadan sorunsuz bir çalışma ortamı sağlayabilirsiniz. Gereken kablolama süreci nedeniyle DVR sistemlerinin genellikle NVR sistemlerinden daha fazla kurulum süresine ihtiyaç duyduğunu unutmayın.

DVR ve NVR sistemleri arasındaki farkları bilmiyorsanız, öğrenmek için NVR DVR Farkı tıklayın.

Güvenlik kameraları nereye yerleştirilir?

En uygun güvenlik kamerası yerleşimi uygulamadan uygulamaya değişir ve mülkünüzün özelliklerine bağlıdır. Ancak, herkesin takip etmesi gereken bazı genel ipuçları da vardır.

Güvenlik kameralarınızı içeride veya dışarıda yerleştirirken, temel nokta ilgi alanlarına odaklanmaktır. Güvenlik değerlendirmesine geri dönün. Binanın giriş ve çıkışlarını, insanların binaya erişme biçimleri ve herhangi bir kör nokta varsa düşünün. Bazı durumlarda, belirli alanları yakalamak için birden fazla kameraya ihtiyacınız olabilir. Genel bir kural, doğru hareket algılamaya izin vermek için güvenlik kamerasını aşağı doğru bir açıyla kurmaktır. Ancak, geniş açılı bir dome kamera kullanıyorsanız, bu her zaman gerekli olmayacaktır.

Ön kapınızı kapsayan en az bir kamera ve ile giriş noktalarını hedefleyin. Zemin kat erişimli pencereler de güvenlik açıkları açısından kilit noktalarıdır. Pencereler, kameralar ve pencere sensörleri veya her ikisi ile izlenebilir. Kapı veya garajın (eğer varsa) bir ev veya iş için birincil erişim noktaları olduğunu ve ayrıca izlenmesi gerektiğini unutmayın. Tüm erişim noktaları güvenlik kamerası ile kapsama altına alınmalıdır, böylece birisi alana girmeye çalışırsa uyarılabilirsiniz.

Güvenlik kameralarını dış mekana yerleştirmek, iç mekan kameralara kıyasla bazı ek önlemlere ihtiyaç duyar.

Arka aydınlatma ve mercek parlamasını önlemek

Güvenlik kamerası kurulumu sırasında göz ardı edilen noktalardan biri arka ışıktır. Kamera çok parlak bir ışıkla temas ettiğinde, neredeyse beyaz bir görüntü ile sonuçlanan çekimlere neden olur. Arka aydınlatma, güneş, güvenlik lambası veya sokak lambası gibi parlak bir ışık tarafından oluşturulabilir. Güneşten veya diğer ışıklardan gelen yansıma, güvenlik görüntülerinde daire veya noktaya neden olan mercek parlamasına neden olabilir. Zayıf güvenlik görüntülerinden kaçınmak için güvenlik kamerasını doğrudan güneş ışığından uzak tuttuğunuzdan emin olun.

Güvenlik kamerasını kolayca erişilemeyecek yerlere monte edin

Güvenlik kamerası kurulumu yaparken kameraların ulaşması zor olduğu yerlere yerleştirdiğinizden emin olun. Kameralarınızıb, bir saldırgan tarafından kolayca kırılmasını veya devre dışı bırakılmasını istemezsiniz.

Kablosuz bağlantı gücünü kontrol edin

Her kamera konumunda WiFi sinyal gücünüzü kontrol edin. Sinyal zayıfsa veya düşüyorsa, bir Wi-Fi genişletici kullanabilirsiniz. Wifi gücü yeterli değilse kameranızın kayıt ve uzaktan izleme gibi önemli özellikleri sağlayamayacağını unutmayın. Sorunlu bir Wifi bağlantısı varsa, önemli anları kaçırmamak için SD kartla desteklenmiş güvenlik kameralarını tercih edin.

Kamera görünür olmalı mı?

Bu soru en çok dış mekan güvenlik kameraları için sorulsa da özellikle işletmeler için iç mekan uygulamalarında da sorulabilir. Hüküm giymiş hırsızlarla ilgili bir çalışmada, hırsızlara ev sahiplerinin güvenlik içi ne yapmaları gerektiği soruldu ve en çok karşılaşılan ipuçlarından biri mülk üzerinde görünür bir kamera olmasıydı. Kameralar görünür olduklarında, hırsızlık ve her türlü suç olayında, kanıtlanmış caydırıcılık etkisine sahiptir.

Güvenlik Kamerası Kurulumu Profesyonel İpuçları

  • Kamera konumunu sonlandırmadan önce, her şeyin doğru çalıştığından emin olmak için kamerayı kayıt cihazına bağlayın.
  • Bir güvenlik kamerasını monte ederken, delikleri açmadan önce iki kez ölçün ve kontrol edin.
  • Kurulum işlemi boyunca kamera açısını ve güvenlik görüntülerini kontrol edin.
  • Güvenlik kamerasının gerçekte en uygun konumda olup olmadığını ve herhangi bir kör nokta bırakmayacağından emin olun. Örneğin, kamera doğru yöne bakmış gibi görünebilir, ancak gerçek kamera görüntüsüne bakana kadar belirli engelleri veya sorunları göremeyebilirsiniz.
  • Kurulum işlemi sırasında kamera görünümünü kontrol etmek için akıllı telefon uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Bunlaa dikkat edin

  • Belirli alanlara odaklanın.
  • Giriş ve çıkış noktalarını izleyin - varsa bir kapı veya garaj dahil. Ön ve arka kapılar en önemlisidir.
  • Kamera açısını aşağıya doğru olacak şekilde ayarlayın.
  • Kör noktaları kapatmak için birden fazla kamera kullanın.
  • Güvenlik kameralarını kolay erişilemeyecek yerlere kurun.
  • Görüntü kalitesini etkileyebilecek aydınlatma sorunlarını kontrol edin.



Bu Makalenin Yorumları ( 4 )
işi güvenilir firmaya bırakın rahat edin

ürün de firma da çok önemli yok sa uğraşır durursunuz

ürün de önemli

iyi bir firmaya gelmezsen işin zor




Yorum Yazın