Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kimlik Doğrulama Protokollerine Genel Bakış - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Kimlik Doğrulama Protokollerine Genel Bakış

LDAP, Kerberos, OAuth2, SAML ve RADIUS protokolleri hakkında merak ettiklerimmiz için okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Kimlik Doğrulama Protokollerine Genel Bakış
BT departmanının karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biri, kullanıcıların uygulama bazında doğrulanmadır. Kullanıcının erişmesi gereken birçok farklı sistem vardır. Bu nedenle kimlik doğrulama protokolleri genellikle açık standartlara dayanır.

LDAP nedir?

LDAP (Hafif Dizin Erişimi Protokolü), ister genel ağda ister şirket içi ağda olsun herkesin, bir ağdaki dosya ve aygıtlar gibi kuruluşları, kişileri ve diğer kaynakları bulmalarını sağlayan bir yazılım protokolüdür.

Kaynak: www.dialogic.com/webhelp/IMG1010/10.5.3/WebHelp/radius_ov.htm



Oauth 2 nedir?

OAuth 2, uygulamaların Facebook, GitHub ve DigitalOcean gibi bir HTTP hizmetindeki kullanıcı hesaplarına sınırlı erişim elde etmesini sağlayan bir yetkilendirme çerçevesidir.

Kaynak: https://www.digitalocean.com/community/tutorials/an-introduction-to-oauth-2

 

SAML nedir?

Güvenlik Onaylama İşaretleme Dili ( SAML ), özellikle bir kimlik sağlayıcısı ve bir hizmet sağlayıcı arasında, taraflar arasında kimlik doğrulama ve yetkilendirme verilerinin değiştirilmesi için XML tabanlı, açık standart bir veri biçimidir.


Kaynak: https://support.ca.com/cadocs/0/CA%20SiteMinder%2012%2052%20SP1-ENU/Bookshelf_Files/HTML/idocs/index.htm?toc.htm?fed-transaction-flows.html?intcmp=searchresultclick&resultnum=204




Kerberos nedir?

Kerberos bir ağ kimlik doğrulama protokolüdür. Gizli anahtar şifrelemesi kullanarak istemci / sunucu uygulamaları için güçlü kimlik doğrulaması sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kerberos birçok ticari üründe de mevcuttur.


Kaynak: https://searchwindowsserver.techtarget.com/feature/Five-steps-to-using-the-Kerberos-protocol

 

RADIUS nedir?

Uzaktan Kimlik Doğrulama Çevirmeli Kullanıcı Hizmeti ( RADIUS ), bir ağ hizmetini bağlayan ve kullanan kullanıcılar için merkezi Kimlik Doğrulama, Yetkilendirme ve Hesap (AAA veya Üçlü A) yönetimi sağlayan bir ağ protokolüdür.


Kaynak: https://www.dialogic.com/webhelp/IMG1010/10.5.3/WebHelp/radius_ov.htm
  


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın