Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Çip üreticilerinin yeni hedefi güvenlik - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Çip üreticilerinin yeni hedefi güvenlik

Yonga üreticileri, cihaz güvenliğini sağlamak için neler yapıyor? Ağa bağlı akıllı cihazlar güvenli mi?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Çip üreticilerinin yeni hedefi güvenlik
Ekonomik büyüme ve sosyal değişime bağlı olarak yaygınlaşan IoT cihazları dikkatlerini ağ güvenliğine yönlendiriyor. Güvenlik tartışmalarının odak noktasında ise mikroçipler var. Yonga üreticileri, cihaz güvenliğini sağlamak için neler yapıyor? Ağa bağlı akıllı cihazlar güvenli mi? Birkaç ay önce tüm dünyayı sarsan botnet saldırıları ağdaki cihazların ne kadar savunmasız olduğunu göstermişti.

Yonga güvenliğinin sağlanması

Çok sevilen IoT cihazlarını yöneten mikroçipler ucuz ve basit, 4 ya da 8 bit işlemcilerden, daha karmaşık aygıtlar için kullanılan pahalı ve gelişmiş işlemcilere kadar büyük bir çeşitlilikle sunuluyor. Bazı basit mikroçipler telefonunuzu çalışır hale getirirken, karmaşık olanları ise bir savaş uçağını etkinleştirebiliyor. Peki çip üreticileri böylesine geniş bir alanı nasıl güvence altına alıyor?

AB'deki chip üreticileri güvenliklerini arttırmaya başlamış durumda.Özellikle son Equifax fiyaskosu gibi milyonlarca insanın kişisel bilgilerini açığa çıkartan ihlallerden sonra, üreticiler şifrelemeyi daha ciddiye almaya başladı. Infineon ve STMicroelectronics gibi mikroçip şirketleri, güvenliği sağlamak için hükümetlerle aktif bir şekilde çalışmaya karar verdi. Şirketler ayrıca, cihaz güvenliğini tüketicilere garanti etmek için "Güvenilir IoT " etiketleme sistemi oluşturmayı hedefliyor. 

IoT ve mikroçip güvenliği o kadar önemli boyuta geldi ki günümüzün en popüler siyasetçilerinin bile ilgisini çekiyor. ABD Başkanı Trump geçtiğimiz günlerde ABD'li bir çip imalatçısının Çin'e satılmasını "ulusal güvenlik" gerekçesiyle durdurdu. Bu durum günümüzün önde gelen hükümetlerinin IoT ve güvenlik tehditlerini ne derece ciddiye aldığını gösteriyor.

Dünya devleri kendi çiplerini üretmeye başladı

Microsoft ve Google gibi büyük şirketler, dış kaynaklı yonga imalatına güvenmek yerine, ağlarını güvence altına almak için kendi çiplerini geliştirmeye çalışıyor. Google geçtiğimiz mayıs ayında, kendi mühendisleri tarafından tasarlanan yeni bir yapay zeka yongasına ile özel erişim sağlanan bir bulut bilgi işlem servisi başlatacağını duyurdu.

Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin yıllık geliştirici konferansında açıkladığı yeni yonganın, doğrudan başkalarına satılmayacağını açıkladı.
TPU 2.0 veya Cloud TPU olarak adlandırılan yeni yonga, resim tanıma ve makine öğrenim araçları da dahil olmak üzere Google'ın kendi yapay zeka servisleri için tasarlanan ve iki yıldan fazla süren özel bir işlemcinin devamı niteliğinde olacak. Orijinal TPU'nun aksine yeni yonga sinir ağlarını eğitmek için kullanılacak.

IoT ve çip endüstrisindeki devasa büyüme ve beraberinde gelen güvenlik arayışları, yonga üreticilerini güvenlik ve gizlilik odaklı ürünler tasarlamaya zorlayacak gibi görünüyor.
  


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın