Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
IP kameralarınızı güç sorunlarına karşı koruyun. Nasıl mı? Okumaya dev - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

IP Kamera Sistemi İçin UPS Seçimi

IP kameralarınızı güç sorunlarına karşı koruyun. Nasıl mı? Okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
IP Kamera Sistemi İçin UPS Seçimi
Ev ve küçük işletme sahipleri için bir güvenlik kamerası sistemi kurmak, varlıkları korumak ve hırsızlığı önlemek için en etkili yollardan biridir. Fakat bunun için sisteminiz her zaman çalışır durumda olması gerekir. Kesintisiz bir güç kaynağı veya UPS sistemi, kameranızın güç dalgalanması veya elektrik kesintisi durumunda da çalışmaya devam etmesini sağlar.

IP kamera kurulumu verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve sistemin genişletilmesine izin vermek için UPS sisteminizi doğru bir şekilde boyutlandırmak önemlidir. Kesintisiz güç kaynağı kapasitesi, toplam yüke daha yakın olduğunda, daha verimli çalışacaktır. Bununla birlikte, yetersiz kapasiteye sahip bir birim, gerektiğinde ekipmanınızı destekleyemeyebilir. Toplam yükünüzden % 20 ila % 25 daha yüksek bir watt çıkış kapasitesine sahip bir UPS, koruma ve büyüme için uygun olabilir, ancak çok büyük bir UPS seçmek hem para hem de kullanım açısından israf anlamına gelebilir.

Peki, güvenlik kamerası için UPS sisteminizi verimlilik ve büyüme için uygun şekilde nasıl boyutlandırabilirsiniz?
  • Kesintisiz güç kaynağına takılacak her şeyin bir listesini yapın. Tipik olarak, bu liste kameralarınızı ve ağ video kayıt cihazınızı (NVR) içerecektir.
  • Her ekipman için watt değerini not edin.
  • Bağlı ekipmanınız için toplam watt ihtiyacını karşılamak için wattları birlikte ekleyin.
Kurulumunuzdaki büyümeyi hesaba katmak için, toplam gereksiniminizden daha yüksek bir watt çıkış kapasitesine sahip bir UPS'e ihtiyacınız olacaktır. Gerçek planlarınız daha fazla gerektirebilir olsa da, beş yıllık bir süre içinde en az % 20 büyüme oranı önerilir. İlerideki büyüme miktarını belirleyin, ardından watt'ınızı buna göre çoğaltın.

Sisteminizin watt gereksinimini belirledikten ve büyümeyi hesaba kattıktan sonra, çalışma zamanı ya da şebeke gücü arızası durumunda UPS'in akü yedeğini vereceği dakika sayısını dikkate alma zamanı gelmiştir. İstediğiniz çalışma zamanını desteklemek için yeterince yüksek kapasiteye sahip bir UPS seçmek önemlidir, ancak güç kapasitesi arttıkça çalışma süresinin azaldığını unutmayın. Başka bir deyişle, bir UPS sistemine daha fazla ekipman eklemek, daha kısa bir çalışma süresine neden olacaktır.

Bununla birlikte, eğer güç kesintiye uğrarsa ya da saldırganlar tarafından bilinçli olarak kesilirse, sisteminizi ne kadar süre çalışır durumda tutmanız gerekir? Çoğu durumda, 15 ila 20 dakikalık çalışma süresi yeterlidir ve sisteminizin kanıtları kaydetmesi için çalışmaya devam etmesini sağlar.

Bir NVR ve dört güvenlik kamerasından oluşan bir IP güvenlik sistemi genellikle 400 ile 500 watt arasında elektrik tüketir. Sisteminizin 400 watt tüketeceğini varsayalım. % 20 oranında bir büyüme için 480 watt kapasiteli bir UPS, koruma için yeterli olacak, ancak bir kesinti durumunda yeterli çalışma süresi sağlayamayacaktır. Gerçekte, yeterli koruma ve 15 ila 20 dakikalık çalışma süresinin sağlanması, UPS'in oldukça yüksek kapasiteye sahip olmasını gerektirir.

 


Bu Makalenin Yorumları ( 2 )
değerli bilgiler için teşekkürler

yazanın kalemine sağlık




Yorum Yazın