Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Multi Sensör Kamera, Avantajları ve Kurulum İpuçları - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Multi Sensör Kamera, Kurulum İpuçları

Multi sensörlü bir kamera seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Şimdi öğrenin

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Multi Sensör Kamera, Kurulum İpuçları
Multisensör kamera modelleri geniş kapsama alanı, düşük kurulum ve bakım maliyeti gibi çeşitli avantajlara sahiptir. Ancak diğer tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi, çok sensörlü kamera seçerken dikkat edilmesi gereken çeşitli faktörler vardır.

Temel olarak, multi sensörlü bir kamera seçimi, kullanıcının gereksinimlerine göre belirlenir. Aşağıdakiler, kullanıcının cihazı seçerken dikkat etmesi gereken bazı faktörlerdir.

Sabit ve çok yönlü

Multi sensör kameralar sabit veya ayarlanabilir lenslerle gelir. Öncelikle, kameralar 180, 270 ve 360 derece görüş alanı sağlar. Bu nedenle kullanıcılar, kullanım durumlarıyla en iyi eşleşen FOV'lu bir kamera seçmelidir. Örneğin, açık ve kare şeklinde alana sahip bir park yeri 360 dereceden daha fazla fayda sağlayabilir, uzun bir cadde ise 180 derece gerektirir.

Ayarlanabilir lenslere sahip çok sensörlü güvenlik kamerası, kullanıcının aynı anda birkaç yöne bakmasına izin verir. Ayarlanabilir çok yönlü kamera, sürekli bir görüntüye ihtiyaç duymadığınız, ancak belirli alanlara bakmak için kamerayı kullandığınız durumlarda daha fazla esneklik sağlar. Bu durumda, her kamera bağımsız olarak ayarlanabilir. Bir kamera kapıya bakabilirken, diğer kameralar geniş bir odanın belirli alanlarını görmek için kullanılabilir.
Sıkıştırma

İzlenecek alanda çok fazla hareket varsa, iyi bir sıkıştırmaya sahip bir kamera seçmek, bant genişliği ve depolama alanından tasarruf etmenin iyi bir yolu olacaktır. Akıllı kodlamayı ve H.265 sıkıştırmayı birleştiren yeni nesil kameralar ile dört adet 4K kamera, H.264 kullanan standart bir 4K kameradan daha düşük bir bit hızı sunabilir. Yeniden konumlandırılabilen dört objektif, kör noktaları azaltabilir ve çeşitli kesişme şekillerini izleyebilir.

Dış hava şartlarına ve kurcalanmalara karşı dayanıklı


Dış mekan uygulamaları için kamera sert hava koşullarına ve vandalizme karşı dayanıklı olmalıdır. IP66 derecesi (veya üstü), aşırı hava koşullarına maruz kalabilecek dış mekana monte edilen kameralar için idealdir.

Yağmur yağdığında bile net görüntüler yakalanmasını sağlamak için su damlalarını iten özel kaplamalara sahip güvenlik kamerası modelleri, hem görüntü kalitesini korur hem de fanusu temizleme sıklığını azaltır.

WDR / düşük ışık

Dış mekan uygulamalarında, çok sensörlü kameranın çeşitli aydınlatma koşullarına hitap eden iyi bir WDR ve düşük ışık performansına sahip olması ideal olacaktır. Çok sensörlü kameralar, zorlu aydınlatma koşullarına sahip sahnelerden bilgi alması gereken güvenlik kameralarıdır. Bu nedenle, ihtiyacınız olan detayları görebilmek, yeterince düşük ışık ve geniş dinamik aralık performansı ve değişken koşullara dinamik olarak uyum sağlayabilen aramayı gerektirir.

Yakalanacak alan aynı anda hem gölgeli hem de parlak ışık koşullarına sahipse, 120dB'deki geniş dinamik aralık genellikle en iyi görsel dengeyi sağlar. Son kullanıcı, kötü aydınlatılmış ortamlarda net ve renkli görüntüler talep ediyorsa, kameraya monte edilen LED aydınlatmalı bir model seçmek akıllıca olacaktır.

Multi sensör kamera kurulumu

Genel olarak, multisensör kamera kurulumu oldukça kolaydır. Bununla birlikte bazı püf noktalarına dikkat etmek, kurulumdan en iyi sonuçları almanızı sağlayacaktır.

Panoramik multisensör kameralar, en geniş görüş alanını yakalamak için 3 metreden daha yükseğe ve sahnedeki hareketli nesnelerden en az 3 metre daha uzağa monte edilir. Kameranın, hedeflenen ilgi alanlarını kapsayabilecek yerlere monte edilmesi esastır.

Multisensörlü kameraların doğru eğim ile konumlandırılması bir alanın maksimum kapsama alanını elde etmek için kritik öneme sahiptir. Örneğin, yan görünümlerin tamamen kapatacağı için kameranın bir duvarın hemen yanına yerleştirilmemesi gerekir.

Yine de müşterinin ihtiyaçlarının tam olarak anlaşılması önemli bir önkoşuldur. Kamera kurulum yerlerini önermeden önce genellikle müşterinin gereksinimleri ve beklentileri dikkate alınmalıdır. Müşterinin görmeyi beklediği şeyi anlamak önemlidir. Bazen mantıksız beklentilerle de karşılaşılabilir. Örneğin, çok sensörlü kameraların 10 metreden bir plakayı tanımlaması istenebilir ki böyle bir uygulama için bu kameralar uygun değildir.

Sonuç

Sonuç olarak multisensör kameralar kapsama alanı ve konumlandırma seçenekleri ile farklı odak noktaları gerektiren, geniş alan izleme çözümleri için ideal kameralardır. Aynı kasa içindeki birden fazla objektif, kullanılması gereken kamera sayıusını azaltarak maliyetlerin düşürülmesini sağlayabilir. Sadece donanım değil bakım maliyetlerinden de tasarruf sağlanabilir.
  


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın