EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek
için ücretsiz haftalık bültenimize
abone olun...
Sektörden İş Fırsatları
Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Hareket Sensörü Alırken Bunlara Dikkat Edin, En Önemli 7 Özellik
Hareket sensörü nasıl seçilir? Hareket sensörü satın alırken, en önemli 7 faktör! Okumaya devam edin!
Hareket sensörleri ya da dedektörleri evlerin ve işyerlerinin davetsiz misafirlere karşı güvende tutulmalarını sağlar. Bu cihazlar, ortamdaki değişiklikleri tespit etmek için ışık, mikrodalga, titreşim ve diğer yöntemleri kullanarak çalışır. Bu, bir ışık ya da lazer ışınının kırılmasını, hareketin ya da algılama alanında bir insanın sıcaklığının algılanması gibi yöntemleri içerebilir.
Farklı hareket sensörü türleri karşılaştırması yaparken, özel durumlarınızı ve en çok işe yarayacağını düşündüğünüz algılama yöntemini akılda tutmalısınız. Ayrıca, seçilen cihazın algılama bölgesini de dikkate almalısınız. Böylece kapsama alanı gerektiren tüm alanlar için yeterli sayıda sensör satın alabilirsiniz.
Hareket sensörü satın alırken, en önemli 7 faktörü göz önünde bulundurun.
Hareket sensörü satın alırken, algılama bölgesinin gerekli alanı sağladığından emin olun. Algılama aralığı ya da menzil, hareket detektörünün yeterince hissedebileceği maksimum mesafedir. Hareket dedektörü satın alırken, algılama aralığının ayarlanmasına izin veren dedektörleri tercih edin.
Aktif hareket sensörleri her türlü hareketi algılar. Bunun örnekleri, hareket algılandığında ortaya çıkan güvenlik ışıklarını içerir. Öte yandan, bir kızılötesi hareket sensörü gibi pasif hareket sensörleri, insan vücudu ısısını algılar ve rüzgarda uçuşan bir torba gibi cansız nesneler algılama aralığına girdiklerinde aktive olmazlar.
Farklı hareket sensörü türleri karşılaştırması yaparken, özel durumlarınızı ve en çok işe yarayacağını düşündüğünüz algılama yöntemini akılda tutmalısınız. Ayrıca, seçilen cihazın algılama bölgesini de dikkate almalısınız. Böylece kapsama alanı gerektiren tüm alanlar için yeterli sayıda sensör satın alabilirsiniz.
Hareket sensörü satın alırken, en önemli 7 faktörü göz önünde bulundurun.
Hareket sensörü özellikleri
Hangi hareket sensörü tipinin sizin için en uygun olduğunu belirleyin. Örneğin, bir girişi korumak istiyorsanız o zaman bir ışık ya da lazer sensörü en mantıklı seçimdir. Daha geniş bir alan ısı seviyelerindeki dalgalanmaları algılayan bir dedektör gerektirir. Hareket sensörü tiplerine ek olarak, cihazın neyi tetiklediğini de dikkate alın. Tetikleyiciler arasında bir alarm, ışık, video kamera veya bunlardan ikisinin veya daha fazlasının kombinasyonu bulunur.Alarm
Bir hareket sensörü aktif hale geldiğinde, alarm en yaygın tepkidir. Alarmlar, genellikle, güvenlik şirketi, ev ya da işletme sahibi ya da güvenlik görevlisi personelinin davetsiz misafirlerin bulunduğunu bildiren alarmlardan oluşur. Alarmlar aynı zamanda hem sesli, hem de sessiz olarak çalışabilir.Işık
Hareket dedektörlü güvenlik sistemleri, davetsiz misafirleri caydırmak için ya da bir alanın güvenliğini artırmak için ışığı kullanabilir. Kullanıcılar ışık kullanırken maksimum kapsama alanı sağlamak için güvenlik ışıklarını iyi bir şekilde konumlandırmalıdır. Özellikle açık bir alanı aydınlatmak için projektör kullanmak ideal bir uygulamadır. Kapalı alanlarda sık sık yürünen bölgeler hareket dedektörleri ile aydınlatabilir. Bu çoğunlukla, kapı ve koridorlarda ışık ve lazer ışınları gibi hareket sensörlerini içerir.Video izleme
Video gözetleme, hareket sensörünün tetiklenmesinde bir diğer tipik tepkidir. Birçok işyerinde kullanılan video gözetimi, sigorta ve mahkeme amaçlı çekimleri kaydederek ek güvenlik önlemi sağlar. Tipik olarak, video kameralar tüm alanları kapsamalı ve tüm kör noktalar dikkate alınmalıdır. Video gözetimi genellikle daha geniş bir kapsama alanı sağlamak için alarm ve ışıklarla birlikte kullanılır.Algılama bölgesi ve aralığı
Algılama bölgesi ve aralığı, hareket sensörü satın alırken düşünülmesi gereken iki önemli faktördür. Algılama bölgesi, detektörün kapladığı alanın genişliğini belirtir. Bu, dedektöre bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle 90, 180, 270 veya 360 derecelik kapsama alanı içerir.Hareket sensörü satın alırken, algılama bölgesinin gerekli alanı sağladığından emin olun. Algılama aralığı ya da menzil, hareket detektörünün yeterince hissedebileceği maksimum mesafedir. Hareket dedektörü satın alırken, algılama aralığının ayarlanmasına izin veren dedektörleri tercih edin.
Duyarlılık
Hareket sensörünün hassasiyeti yanlış alarm sorununu en aza indirmek için önemli bir kriterdir. Yüksek hassasiyete sahip hareket dedektörleri en ufak bir provokasyonla bile tetiklenebilirken, yeterince hassas olmayanlar, davetsiz misafirleri caydırmak veya alanı aydınlatmaya çalışırken değersiz hale gelir. Sensör hassasiyeti, alışveriş yapanların aktif veya pasif sensör kullanıp kullanmadığına bağlıdır.Aktif hareket sensörleri her türlü hareketi algılar. Bunun örnekleri, hareket algılandığında ortaya çıkan güvenlik ışıklarını içerir. Öte yandan, bir kızılötesi hareket sensörü gibi pasif hareket sensörleri, insan vücudu ısısını algılar ve rüzgarda uçuşan bir torba gibi cansız nesneler algılama aralığına girdiklerinde aktive olmazlar.
Hareket sensörü fiyatları
Satın alma sürecinde son faktör hareket sensörü fiyatları ve bütçenizdir. Hareket sensörüi satın alırken, kapsama alanına göre seçim yapmak, maliyetlerden tasarruf etmenizi sağlayabilir. Böylece küçük alanlar için en ideal seçimi yapabilir ve kullanmayacağınız özellikler için fazladan ödeme yapmamış olursunuz. İkinci el hareket dedektörü satın almayı düşünüyorsanız, cihazın hasarsız olduğundan ve yedek parçalarının bulunabildiğinden emin olun.
Bu Makalenin Yorumları
Yorum Yazın
Yorum Yazın