Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Erişim Kontrol Sistemleri Nelerden Oluşur? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Erişim Kontrol Sistemleri Nelerden Oluşur? Hangi Bileşen Nasıl çalışır?

Güvenlik sistemi, en yeni IP uygulamalar için okumaya devam edin

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Erişim Kontrol Sistemleri Nelerden Oluşur? Hangi Bileşen Nasıl çalışır?
Okullar, bankalar, ofisler ve diğer tesisleri güvence altına almak daha karmaşık hale geldi. Önceleri sadece bir güvenlik kamerası sistemi herhangi bir tesisi izlemek için yeterliydi, ancak bugün güvenlik adına çok daha fazlasını yapmak istiyoruz. Bir binaya silahlı birinin girmesini ya da etkisiz erişimi engellemek, acil bir durumda tüm kampüsü aynı anda uyarabilecek çağrı sistemleri kurmak gibi farklı uygulamaları bir arada.

Erişim kontrol sistemleri sadece bir kapı okuyucudan daha fazlasını, kameraları ve metal dedektörleri içerebilirler. Bu uygulamaların her biri güvenlik sistemine başka bir güvenlik seviyesi ekler. Farklı bileşenler genel güvenliğinizde benzersiz rolleri oynar. Bu makalede hangi teknolojinin ne zaman kullanılacağı ve nasıl çalıştıkları hakkında genel bilgilere değineceğiz.

Kapı okuyucular ve kontrol üniteleri



IP kapı okuyucuları tesisinize kimlerin girebileceğini kontrol eder. Erişim bir kart veya anahtar olabilen kimlik bilgileriyle kontrol edilir. Yüzünüzü veya parmak izinizi algılayabilen biyometrik okuyucular da vardır.

Kapı kontrol üniteleri ne zaman kullanılır?

Binanızın veya bir odanızın girişini kontrol etmeniz gerektiğinde ve bir güvenlik görevliniz yoksa en iyi şekilde kullanılırlar.

IP kapı okuyucular nasıl çalışır?

En basit okuyucular, bir kişinin taşıdığı kimlik bilgilerini kullanır. Daha karmaşık okuyucular biyometrik bilgileri kullanır. Kimlik bilgileri farklı form faktörlerinde kullanılabilir. Bir kişinin cüzdanına yerleştirilebilecek ince kartlar, boyuna asılan kalın kartlar ve bir kişinin anahtarlığı üzerine yerleştirilebilecek anahtarlıklar vardır. Bazı yeni kapı okuyucularında bir kişinin akıllı telefonu kimlik bilgisi olarak kullanabilir.
Biyometrik okuyucular, bir kişinin kimliğini tespit etmek için kişinin parmak izini veya yüzünü kullanır. Bu sistemler kişiyi, taşıdığı kimlik bilgisinden ziyade fiziksel özellikleriyle doğruladığından, erişimi kontrol etmenin çok daha güvenli bir yoludur.

Metal dedektörleri


Metal dedektörleri havaalanları, okullar, devlet daireleri, AVM’ler gibi çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Kapı tipi metal dedektörleri, güvenlik kameraları, kapı erişim kontrolü ve acil durum çağrı sistemlerini de içeren kapsamlı bir güvenlik sisteminin parçasıdır.

Metal kapı dedektörleri ne zaman kullanılır?

Çeşitli silahların bir tesise girmesini önlemek için metal dedektörler kullanılır. Dedektörler her türlü metalden imal edilmiş, bıçak, silah ve silah olarak kullanılabilecek metal nesneleri tespit edebilirler.

Metal kapı dedektörleri nasıl çalışır?

Metal dedektörü, alan boyunca manyetik alan üreterek çalışır. Metal bir nesne dedektörden geçerse, elektronik devreler tarafından algılanabilen yankı şeklinde bir manyetik darbe oluşturur.



İnterkom sistemleri

IP interkomları güvenlik görevlisi ile iletişim kurmak ya da kapı ile iletişimi sağlamak için kapının yanına yerleştirilir. İnterkom cihazları kapı okuyucular veya elektrikli kilitlerle, güvenlik görevlisinin kapıyı uzaktan açmasını sağlayacak bir arabirim oluştururlar. Güvenliği arttırmak için IP kamera sistemleri ile entegre çalışabilirler.

İnterkomlar ne zaman kullanılır?

İnterkomlar, ziyaretçilerin girişini manuel olarak kontrol etmek için kullanılır. Kameralarla kullanıldığında, güvenlik görevlisinin kapıdaki kişiyi görmesine ve konuşmasına izin verir.

IP interkom nasıl çalışır?

Dahili telefon ağ üzerinden bir bilgisayara bağlanır. Bir kişi interkomdaki çağrı düğmesine bastığında, bir uyarı sesi duyulur. Bu, bir kişinin kapıda olduğu güvenlik görevlisine bildirir. Daha sonra kişi ile konuşup kapı kilidi serbest bırakılabilir. Girişe IP kamera yerleştirilirse, güvenlik görevlisi kapıdaki kişiyi görebilir. Kamera, ziyaretçiyi net olarak belirlemenize olanak tanıdığından ek güvenlik sağlar.



IP kamera sistemleri


Bina içinde ve dışında stratejik noktalara yerleştirilen IP kameralar, tehlikeli durumları tespit etmeye yardımcı olur.

IP kamera sistemleri ne zaman kullanılır?

IP kamera sistemleri temel olarak belirli alanların videolarını kaydetmek için kullanılır. Geleneksel uygulamalarda, örneğin çalınan bir nesneyi kimin çaldığını belirlemek için kullanılabilir, ancak hırsızlık gerçekleşirken sizi bilgilendiremezler. En son IP kameralar anında alarm seçenekleriyle, olaylar gerçekleşmeden önlem almanızı sağlayabilir. Yerleşik video analizine sahip güvenlik kameraları sorunları algılayabilir ve en kısa sürede uyarı yayınlayabilir.

Akıllı IP kamera sistemleri nasıl çalışır?

Akıllı analizlere sahip yeni nesil IP kameralar, örneğin bir kişi önceden belirlenmiş bir çizgiyi geçerse alarm oluşturacak şekilde çeşitli analitikler içerirler. Bu sistemler bir kişinin bir nesneyi terk edip etmediğini veya bir odadan bir nesneyi alıp almadığını da algılayabilirler. Analitik tabanlı otomatik özellikler, tehlike algılandığında alarm sağlayarak güvenliği önemli ölçüde artırır.



IP acil çağrı sistemleri

Ağa bağlı çağrı sistemleri , sesi dağıtmak için yerel alan ağını kullanır. Küçük amplifikatörlerin bir ağ bağlantısı vardır ve sistem birkaç hoparlöre sahip olabilir.

IP çağrı sistemi ne zaman kullanılır?

Çağrı sistemleri bir ya da birden çok binadaki kişilere talimat vermeniz gerektiğinde kullanılırlar. IP tabanlı çağrı sistemi, çağrıların nerede duyulacağını kesin olarak kontrol eder. Aynı sistem intercom sistemi olarak da kullanılabilir. Bu, güvenlik görevlisinin önemli yerlerde bulunan kişilerle konuşma yapmasına izin verir.

IP çağrı sistemi nasıl çalışır?

Ağa bağlı hoparlörler yerleşik bir amplifikatör, mikro bilgisayar, D-A Dönüştürücü ve bir ağ bağlantısı içerir. Ayrıca isteğe bağlı olarak bir mikrofon da içerebilirler, böylece bu hoparlörler diyafon olarak kullanılabilir.



Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın