Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Hareket Sensörü Nedir? Hareket Sensörü Çalışma Prensibi - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Hareket Sensörü Nedir? Hareket Sensörü Çalışma Prensibi

Pasif hareket sensörleri, aktif hareket sensörleri, foto sensörler ve daha fazlası için okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Hareket Sensörü Nedir? Hareket Sensörü Çalışma Prensibi
Birçoğumuz, güvenlik sistemlerinin çoğunun ortak bir parçası haline geldiklerinden hareket sensörü uygulamalarına aşinayız. Bu sensörler, otomatik kapılardaki veya lavabo ve tuvaletlerin dokunulmadan harekete geçmesine neden olan hareket dedektörleri gibidir. Hareket algılama cihazlarını her yerde görüyoruz. Peki hareket sensörleri nasıl çalışıyor?

İki temel hareket algılama sistemi vardır. Bunlar aktif sensörler ve pasif sensörlerdir. Aktif sensörler ultrasonik ses dalgaları gönderirken, pasif sensörler kızılötesi enerjiyi algılar.

Aktif hareket sensörü

Aktif hareket sensörleri radar tabanlı hareket dedektörleri olarak da adlandırılır ve ultrasonik ses dalgaları gönderir. Bu dalgalar hamilelikte kullanılan ultrasonlarda aynı dalgalardır. Dalgalar sensöre geri yansır. Bu dalga örüntüsü, bir tür müdahalenin, örneğin yürüyen bir kişinin müdahalesiyle bozulana kadar devam eder. Dalgadaki bozulma sensörü kapıyı otomatik olarak açabilecek veya alarm çalan bir sinyal gönderecek şekilde tetikler.

Pasif hareket sensörü

İki popüler pasif hareket sensörü tipi vardır. Bunlar çoğunlukla konutlarda bulunur.

Pasif kızılötesi hareket sensörleri ya da PIR sensörler yayılan kızılötesi enerjiyi algılar. Kızılötesi enerjide ani bir artış olduğunda, bir alarm çalınır. Kızılötesi enerjide küçük dalgalanmalar algılayıcı tarafından algılanmaz , çünkü güneşin doğması ve havanın kararmasıyla ortam sıcaklığı biraz değişir.

Foto sensör hareket algılama ise genellikle lazer ışınlarını zveya başka bir odaklanmış ışık kaynağı) ve ışık sensörlerini kullanır. Sistem bir ışık demeti gönderir. Bir varlık ışık demetini geçtiğinde, sensör bu değişimi ışık seviyesinde kaydeder. Sensör, bir zil sesi veya bir alarm verecek şekilde programlanabilen kontrol kutusuna bağlanır.

Bu üç hareket sensörünün herhangi bir kombinasyonu bir binanın güvenlik sistemi içinde bulunabilir ve hepsi evinizi veya işinizi güvende tutmak için hayati bir rol oynar.

Çift teknolojili sensörler

Çift teknolojili hareket sensörleri ultrasonik ve PIR algılama teknolojisini birleştirir. Bu sensörlerin yanlış alarmlara neden olma olasılığı daha düşüktür ve tipik olarak ofisler, sınıflar ve yüksek tavanlı veya uzun mobilyalara sahip odalar gibi sadece tek bir teknolojinin uygun olmadığı yerlerde kullanılır. Çift teknolojili sensörler, hem ultrasonik hem de PIR sensörleri hem de, hem de algılamayı algıladığında ışıkları yakar, ancak oda işgal edildiğinde ışıkların sönmemesi için tek bir teknolojinin kalmasını gerektirir. Bu şekilde, küçük hareketler ultrasonik dalgalar tarafından alınır, ancak koridorda kapıdan geçen kişi gibi eylemler göz ardı edilir.

Doluluk ve boşluk sensörleri

Aydınlatma hareket sensörleri doluluk ve boşluk olmak üzere iki ana tipte bulunur. Sensör devreye girdiğinde, doluluk sensörü otomatik olarak ışıkları yakar ve programlanmış bir süre geçtikten sonra kapanır. Bu tip sensörler yüksek trafikli odalarda en iyi şekilde kullanılır. Boşluk sensörleri ayrıca bir oda boşken ve hareket algılanmadığında ışıkları söndürür, ancak girerken ışıkları manuel olarak açmanız gerekir. Günün çoğunu bol miktarda doğal gün ışığı alan büyük pencerelere sahip konferans salonları ve odalar bu tip hareket sensörlerinden faydalanmaktadır.



Bu Makalenin Yorumları ( 5 )
bu işin kitabını yazıyorsunuz, okul da açın bence

tebrikler

faydalı paylaşımlar için teşekkürler başarılarınızın devamı dileğiyle

elinize sağlık

güvenlik sistemleri hakkında bu kadar kapsamlı bilgi veren ilk ve tek platformsunuz, başarılarınızın devamını dilerim




Yorum Yazın