Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Tek Tuşla Acil Durum Yanıt Sistemi Nasıl Oluşturulur? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Tek Tuşla Acil Durum Yanıt Sistemi Nasıl Oluşturulur?

Otomatik acil durum bildirim sistemi nasıl kurulur? Şimdi öğrenin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Tek Tuşla Acil Durum Yanıt Sistemi Nasıl Oluşturulur?
Kurumunuzun güvenliği ve acil durumlar için tek tuşla uyarı sistemi gereklidir. Örneğin acil bir durum senaryosunda tüm erişim noktalarını kilitlemek veya herkesin bir yangın hakkında bilgi sahibi olmasına ihtiyaç duyuyorsanız, hızlı bildirim özelliği önemlidir.

Acil durum uyarı düğmeleri, tesisin çeşitli kısımlarına yerleştirilebilir ve IP güvenlik sisteminize bağlanabilir. Bu, alana bağlı olarak farklı yanıtlar sağlayabileceğiniz anlamına gelir. Belirli acil durumlar için benzersiz acil durum düğmelerine de sahip olabilirsiniz. Örneğin, ateşe yanıt verebilen veya itilen buton seçenekleriyle bir kilitleme sistemi kurabilirsiniz.

Otomatik acil durum müdahalelerinin ardındaki sır, en son güvenlik yazılımı sistemlerinde “if-then” programlama mantığının eklenmesidir. Bu güçlü programlama özelliği artık video yönetim yazılımı , gelişmiş kapı erişim kontrol sistemleri ve tesis çapında çağrı sistemlerinde mevcut. If- then eylem tabloları, belirli bir alarmı tespit etmenizi ve daha sonra buna göre tepki vermenizi sağlar.

Video yönetim yazılımı mantığı

Güvenlik sistemlerine artık yapay zeka eklenebilir. Örneğin, Wisenet X serisi IP kameralar , IO girişlerini, belirli alanlarda algılanan hareketi, hat geçişini, silah seslerini ve hatta çığlıkları algılayabilen analitik yetenekler içerir, ayrıca harici düğmelere bağlanmasına ve diğer aygıtları tetiklemelerine olanak tanıyan giriş ve çıkış bağlantıları vardır.

If-then mantığına sahip, Wisenet WAVE gibi video yönetim yazılımlarındaki kurallar ve olaylar motoru, kameranın alarmına bağlı olarak belirli bir yanıtı tanımlamanıza olanak tanır.


 Örneğin, WAVE yazılımındaki ekranlar, tespit edilen hareketlerİ güvenlik görevlisine bildirerek nasıl cevap verebileceğinizi gösterir.


Videoyu izleyen kişiye haber vermek için alarm saati veya siren gibi çeşitli sesler seçilebilir.  

Kamera sistemi, bir IP kamerasına bağlı bir tuşun çağrı sistemi üzerinden kaydedilmiş bir mesajı oynatabilmesi için ‘Speak’ seçeneğini seçerek yapılandırılabilir. Böylece mesaj tesisteki herkese yayınlanabilir.



Kapı Geçiş Kontrol Sistemi

Profesyonel kapı erişim kontrol sistemi, kapıda tespit edilen alarmlara yanıt vermenizi sağlayan gelişmiş kapı kontrol yazılımı içerir. Bir kapı okuyucu ve ağdaki diğer sistemler arasında bir bağlantı kurulabilir. Alarmlar erişim engellendi, geri dönüş engelleme, kullanılan acil durum şifresi, vb. gibi durumları içerir. Bu koşullardan biri meydana geldiğinde, kameradaki video güvenlik monitörüne atılabilir.



Bağlantı tablosu, bir acil duruma verilen cevabı otomatikleştirmeyi kolaylaştıran mantığı sağlar. Örneğin, kapı okuyucularından birine bir düğme eklenebilir. Düğmeye basılırsa, tüm kapılar kilitlenebilir veya kilidi açılabilir. Ayrıca, kendi mantıksal yeteneğine sahip bir IP çağrı sistemine bir sinyal gönderilebilir. Artık herkese acil durumlarda ne yapmaları gerektiğini bildiren bir duyuru yayınlayabilirsiniz.


Acil Ses Çağrı Sistemi

Ağ bağlantılı çağrı sistemi ayrıca kendi kural- mantık tabloları kullanarak otomatik hale getirilebilir. Sisteme bir kaç düğme bağlayabilirsiniz. Her düğme farklı türde bir duyuru yayınlayacak şekilde ayarlanabilir.




Bir düğme bir kilitlemeyi duyurmak için kullanılabilirken, başka bir düğme bir yangın alarmı duyurusu yapabilir.  IP çağrı sistemleri birçok bölgeye sahip olduğundan, bir butonun kampüsün veya tesisin bir bölümünde bir duyuru tetiklemesi mümkünken, başka bir düğme farklı bir binada farklı bir mesajı tetikler.

Sonuç

Ağa bağlı güvenlik sistemleri her geçen gün çok daha akıllı hale gelirken, mantık tablolarının eklenmesi, her türlü duruma esnek reaksiyonlar sağlar. Böylece tehlike alarmlarına çok hızlı tepki verebiliriz.
 




Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın