Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dijital dönüşümün çağında en iyi siber güvenlik uygulamaları - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Dijital dönüşümün çağında en iyi siber güvenlik uygulamaları

Siber güvenlik riskleri kurumlar için ciddi bir tehdit olmayı sürdürüyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Dijital dönüşümün çağında en iyi siber güvenlik uygulamaları
Birçok işletme son hızla varlıkları ve operasyonlarını internete taşıyor. Ancak bu dijitalleşme trendi içinde, son kullanıcılar artık çok daha fazla siber tehditler ve siber saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle en iyi siber güvenlik önlemlerini almak her zamankinden daha önemli hale geliyor.

Hemen hemen her sektörde yaşanan hızlı dijitalleşme süreciyle, daha fazla sayıda personel mobil çalışanlar haline geliyor ve artan sayıda cihaz internete bağlanıyor. Şirket operasyonlarını kolaylaştırmak için veri ve analizler üreten bu süreç IoT'ye güveniyor. Çalışanlar, müşteriler, ortaklar ve diğer önemli kitleler ile yaptığımız etkileşimler giderek daha fazla dijital hale gelirken, siber güvenlik riskleri kurumlar için ciddi bir tehdit olmayı sürdürüyor.

BT yöneticilerini sürece dahil edin

Güvenli bir dijital iş modeli geliştirirken, BT departmanının başlangıçtan itibaren sürece dahil edilmesi gerekiyor. “İşbirliği temelli bir süreç olmaksızın dijital bir işi başarılı geliştirmek mümkün görünmüyor, çünkü yazılım projelerinin yüzde 70'inden fazlası BT güvenliği olmaksızın başarısızlığa uğruyor. İstatistiklere göre başarısız projelerin yüzde 17'si, şirketin uzun vadeli mali varlığını tehlikeye atabiliyor. Rakamlar, BT yöneticilerinin, dijitalleşme sürecinde stratejistler olarak karar masasında yer almaları gerektiğini açıkça ortaya koyuyor.

Uzun vadeli senaryoları düşünün

Kuruluşlar genel olarak siber güvenlik çözümlerini her zaman mevcut ihtiyaçlarına göre seçiyor. Ancak ileride meydana gelebilecek problemleri veya karşı karşıya kalınabilecek senaryoları da düşünmek gerekiyor. Değişken siber tehditler ve teknolojiler için esnek çözümlerin seçilmesi, dijital iş girişimlerinin uzun vadeli olmasına katkıda bulunuyor.

Çeşitli siber güvenlik çözümleri mevcut olsa da, bilgisayar korsanları her zaman sistemlere saldırmak ya için yeni yollar bulacaklar. Dijital strateji oluşturulurken, tehditleri küçümsemek, işletmelerin daha fazla zarar görmesine neden oluyor. Bir çok işletme, kendisini siber tehditler açısından hedef olabileceğini düşünmüyor. Yüksek maliyetli ve karmaşık kimlik doğrulama ile yöntemleri yerine gelişmiş güvenlik özellikleri sunan katmanlı kimlik doğrulama çözümleri her ölçekte sistem için etkili bir çözüm sunuyor.

'İçerik' kavramını kimlik yaklaşımınıza göre inşa edin

Çok faktörlü kimlik doğrulaması kullanıcılar tarafından giderek yaygınlaşırken, uyarlanabilir yeteneklere sahip kimlik doğrulama çözümleri dikkat çekiyor. Kullanıcılar, hassas uygulamalar veya verilere erişmeye çalışırken erişim kararları vermek için cihaz tanıma, coğrafi konum, coğrafi hız ve davranışsal biyometri gibi faktörlerden yararlanıyor. İlgili faktörleri dikkate alan ve politikalara dayanarak erişimi engelleyen ya da izin veren uygulamalar, güvenlik tehditleri daha hacimli ve daha karmaşık hale geldikçe, daha da önem kazanıyor.

  


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın