Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Sağlık ve Hastane Güvenliği - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Sağlık ve Hastane Güvenliği

Hastane güvenlik sistemleri hakkında merak ettikleriniz için okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Sağlık ve Hastane Güvenliği
Hastaneleri ve sağlık tesislerini güvence altına almak kolay bir iş değildir. Entegre güvenlik sistemleri hastaların, doktorların ve ziyaretçilerin yanı sıra ilaç, ekipman ve verileri korumak için birlikte çalışmalıdır. Güvenlik kameraları, erişim kontrol noktaları ve alarmlar, binanın akışını engellemeden binanın güvenliğini sağlamak için birlikte çalışmalıdır. Sistemler ayrıca insanları tedirgin etmeden ancak kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacak kadar da görünür olmalıdır. Kısaca hastane güvenliği kurulumdan önce bir sürü öngörü ve planlama gerektiren hassas bir proje sürecine sahiptir.

Güvenlik kameraları

Yasal düzenlemeler gereği, hastaneler ve sağlık kurumları güvenlik kameralarıyla bulundurmak zorundadır. Ancak kameralar, hasta mahremiyetini ihlal etmekten kaçınmak için kamuya açık alanlarda dikkatli bir şekilde yerleştirilmelidir. Çoğu hastanenin ve doktorun ofisleri bekleme odalarında, lobilerde, depolama dolaplarında, ekipman ve ilaç depolama alanlarında ve ziyaretçilerin kaydedildiğini veya izlendiğini gösteren koridorlarda belirtileri vardır. Diğer taraftan ameliyathane veya tedavi odalarında yapılan kayıtlar, özel olarak saklanması ve iletilmesi gereken korunmuş sağlık bilgilerini de içerebilir.

Giriş kontrolü

Entegre güvenlik genellikle güvenlik kameralarıyla erişim kontrolünü yakından ilişkilidir. Güvenlik görevlileri kameralar sayesinde kimin nereye gittiğini görebilir ve 2 yönlü ses cihazları, ile karşılıklı görüşme olanağı sağlanabilir.. Prox kart okuyucular ve elektrikli kapı kilitleri aynı zamanda hastaları daha küçük alanlara sınırlayabilir. Bu sistemler ayrıca ameliyathaneler veya diğer steril alanlar için de uygundur, çünkü önceden sterilizasyon uygulayan doktorlar ve hemşireler giriş yapmak için kartlarına dokunmak zorunda kalmazlar . Sadece kartı veya rozeti yeterince yakında tutmak, kapının kilidini açar.

Alarmlar ve uyarılar

Hastaneler, ortalama bir binadan daha acil durumlara ve dolayısıyla daha çok alarma sahiptir, bu nedenle sensörler daha fazla potansiyel acil durumları kapsar. Bunları erişim kontrol sistemine bağlamak en iyisidir. Böylece acil durumlarda kapılar gerektiğinde kilitlenebilir veya açılabilir Radyasyon, kirlenme ve yangın uyarıları dahil olmak üzere sağlık tesislerine yönelik benzersiz alarmlar, acil bir durumda güvenli tahliye ve kilitleme sağlamak için dikkatlice kurulmalı ve bakımı yapılmalıdır. Hasta odaları için arama düğmeleri benzer uygulama prensiplere sahiptir.

Hastane güvenliği ve entegrasyon


Tüm bu sistemleri birbirine bağlamak zor olabilir. Birçok Video Yönetim Sistemi , tüm güvenlik sistemlerini entegre ederek, güçlü bir platform sunar. Hasta kayıtları gibi özel veriler, çeşitli kurallar altında saklanmalı ve iletilmelidir. Bu yüzden sağlık kurumları dosyaları barındırmak ve transfer etmek için özel olarak güvenli veri sunucularına ihtiyaç duyar. Siber güvenlik, hastaneler için fiziksel güvenlik kadar önemlidir.



Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın