Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Kamerası Fiyatları ve Özellikleri - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Güvenlik Kamerası Fiyatları ve Özellikleri

Güvelik kamerası özellikleri nelerdir? Muhazafa/ form tipine göre kameralar nelerdir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Kamerası Fiyatları ve Özellikleri
Güvenlik kamerası fiyatları ve özellikleri çok sayıdaki ürün ile karar vermesi zor bir süreci beraberinde getirebilir. Tüm büyük kamera üreticileri, temel bullet kameralardan gelişmiş PTZ modellerine kadar tüm form ve tiplerde kameralar üretmektedir. Bu makaledeki, sizin için en iyi güvenlik kamerası sistemi listesini daraltmak için ayrıntılı bir kılavuz hazırladık.

Güvelik kamerası özellikleri

Güvenlik kamerası sistemlerini kategorize etmenin en yaygın yolu, form faktörüne göre kategorilere ayırmaktır. Form dışında, kullanım yeri, odak uzunluğu, mercek/diyafram türü gibi farklı özelliklere göre de sınıflandırma yapılabilir.

Muhazafa/ form tipine göre kameralar

Bullet kameralar - En yaygın CCTV kamera şeklidir. Silindir şeklinden dolayı mermi/ bullet adı verilir. Tipik olarak bulabileceğiniz en ucuz IP kamera türüdür. Darbelere çok dayanıklı değildir, ancak montaj konumlarında ve sonrasında ayarlamada esneklik sağlar.

Dome kameralar- Dome kamera modelleri kurulum konumlarından dolayı, saldırılara ve hava şartlarına yüksek derecede dayanıklıdırlar. Kurulum üç eksenli bir ayar seçmediğiniz sürece daha zorludur ve daha sonra ayarlama oldukça sınırlıdır.

İç mekan küp kameralar - Bu kameralar tavanın bir köşesine monte edilmek veya düz bir yüzeye yerleştirilmek üzere tasarlanmıştır. Genellikle dahili mikrofonlar ve hoparlörler ile birlikte gelirler. Böylece bebek monitörleri olarak veya videolu kapı zili olarak da kullanılabilirler.

Odak uzunluğuna göre IP kameralar

Güvenlik kamerası fiyatları ve özellikleri kategorize etmenin diğer bir yolu, odak uzunluğuna dayanmaktadır. Kullanılabilir zum miktarı kameranın odak uzunluklarına bağlıdır. Ayrıca odak uzaklığı kameranın Görüş Alanına (FoV) karar verir. Uzun sokaklar için dar bir FoV ile bir kamera, örneğin, iyi. 6 mm odak uzaklığına sahip bir lens seçilebilir. Bir arka bahçe için, 2.8mm odak uzaklığına sahip bir lensin sunduğu gibi geniş bir FoV'a ihtiyacınız olacaktır. Tabii ki, geniş açılı bir merceğe sahip olan dezavantaj, görüntünün kenarlarında bozulma olmasıdır.

Sabit odaklı kameralar - Bu kameralar, tek bir odak uzunluğuna ayarlanmış bir lens kullanır ve bu nedenle görüş alanı sabittir. Bu, maliyeti düşürür ancak kamera seçimini (veya bazı durumlarda lensin takılı olmasını) daha da kritik hale getirir.

Manuel değişken odaklı kameralar - Bu kameralar 2.8mm ila 12mm gibi bir dizi odak merceğe sahiptir. Bunları, kamerada bulunan objektifi ayarlayarak istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Elbette esneklik, daha fazla ödeme yapmanız anlamına gelir.

Motorlu kameralar, Pan-Tilt-Zoom (PTZ) - Bu kameralar tüm eksenlerde hareket etmeyi sağlayacak bir motora sahiptir. Ayrıca sabit odaklanmış Pan-Tilt (PT) kameraları da bulabilirsiniz.

Mercek diyafram tipine göre IP kameralar

Güvenlik kamerası fiyatları ve özellikleri sınıflandırmanın başka bir yolu, kullanılan lens tipine göre değerlendirmektir. Diyafram açıklığı, kamera CCD veya CMOS sensörüne ışık veren lens açıklığının boyutudur. Lensin açıklığı, ışığın sensöre ne kadar girebileceğini tanımlar. Açıklığı veya diyaframı genişletirseniz, içeri girecek ışık daha yüksek olur. Diyaframı daraltırsanız daha az ışık içeri girer.

Diyafram tipine göre farklı kamera tipleri:

  • Sabit diyafram
  • Motorlu değişken diyafram
  • Otomatik İris
  • Hassas İris (P-Iris)
Gündüz ve gece plaka tanıma gibi hızlı bir şekilde yakınlaştırmanın gerekli olduğu uygulamalar için, otomatik diyafram - açıklık-  kontrolü oldukça faydalıdır.
 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın