Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
IP Kamera Kurulumu - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

IP Kamera Kurulumu

PoE üzerinden IP kamera kurulumu nasıl yapılır?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
IP Kamera Kurulumu
IP kamera kurulumu düşünüyorsanız, muhtemelen PoE terimi ile karşılaşmış olmalısınız. Peki, PoE ne anlama geliyor? Alternatifler nelerdir? Mevcut IP kameralarınız için PoE kullanabilir misiniz?

Power over Ethernet (PoE) nedir?

Ethernet üzerinden güç veya PoE kısaca, veri hızları üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye yol açmadan tek bir ethernet kablosu üzerinden güç ve veri aktarmanızı sağlayan bir teknolojidir.

Aktif ve Pasif PoE arasındaki fark nedir?

Aktif PoE, hem PoE güç kaynağının hem de PoE ile çalışan cihazın standartlara uygun olduğu ve ihtiyaç duyulan tam güç miktarını belirlemek için birbirleriyle konuştuğu ifade eder. Bir cihaz, IEEE 802.3af ile uyumlu bir PoE standardı olduğunu belirtiyorsa, bunun aktif bir PoE cihazı olduğu anlaşılır. Bunun aksine, cihaz bir PoE enjektörü kullanarak bir ethernet kablosu üzerinden güç alabilir ve buna pasif PoE denir. Enjektör, sağladığınız gücü alır ve ethernet kablosunun diğer ucuna pasif olarak iletir.

Power over Ethernet nasıl çalışır?

Tipik bir ethernet kablosu, 4’ü bükülmüş çiften oluşan 8 adet bakır kablo oluşur. Veri aktarım hızına bağlı olarak (10/100 Mbps veya Gigabit Ethernet), bu çiftlerin bazıları veya tümü veri göndermek ve almak için kullanılır. Aynı bakır çiftleri de elektrik göndermek için kullanılabilir. Güç göndermek için tam olarak hangi çiftlerin kullanılacağı, PoE (Aktif veya Pasif) ve kullanılan özel PoE standardının türüne bağlıdır.

PoE tek yönlü bir teknoloji değildir, PoE güç kaynağı ve PoE ile güçlendirilmiş cihaz arasındaki sinyalleri kullanır. Bir PoE kamera bir PoE güç kaynağına bağlandığında, PoE güç kaynağı bir PoE ile güçlendirilmiş cihazın gerekli güç seviyesini bulmak ve pazarlık etmek için çok aşamalı bir süreçten geçecektir. İmza tespiti ve sınıflandırması olarak adlandırılan bir yöntem kullanılarak, PoE güç kaynağı düşük bir voltajla çalışmaya başlayacak ve voltajı, güçlendirilmiş cihazın gerekliliklerini karşılayana kadar yükseltecektir. Ardından, cihazın güç tüketimini izlemeye ve herhangi bir dalgalanmaya uyum sağlamaya devam edecektir.

IEEE 802.3af standardı en yaygın PoE türüdür. Bu standart PoE portu başına 15.4W DC güce kadar, yani her portta minimum 44 V DC ve 350 mA akım sağlar (Güç = Gerilim x Akım). Voltaj kayıplarından dolayı port başına sadece 12.95W garanti edilir. Çoğu PoE, 48V'a kadar çıkışı sağlar.

Çoğu sabit lensli kamera sadece 7 W güç kullanır, bu nedenle 802.3af uyumluluk yeterlidir. Ancak motorlu PTZ kameralar için güç gereksinimleri 20 W aralığına olabilir. Bu nedenle, port başına 25,5 W'a kadar güç sağlayan PoE + (veya PoE Plus) adı verilen 802.3at standardı oluşturuldu. PoE noktası başına kullanılabilir güç, 802.3bt tip 3 (en. 51 W) olduğu ve 802.3bt Type 4 (maks. 71 W) artırılmasını amaçlayan iki yeni standart da vardır.

Ethernet üzerinden güç nedir?

Tipik olarak PoE tarafından kullanılan voltaj 48 V'dur. Bakır teller sadece elektrik iletkenleri değildir, aynı zamanda elektrik direncine de sahiptirler. Bu direnç, ısındığı enerjinin bir kısmının ısı olarak kaymasına ve voltaj düşüşüne neden olur. Böylece PoE güç kaynağı voltajı (kullanılan PoE standardına bağlı olarak 37-57 V) güç verdiği cihazın değerden daha (44-57 V aralığı içinde) daha yüksektir.

Sadece 12 V'ye ihtiyaç duyan bir kamera gibi bir düşük voltaj cihazı, kamera tarafından kullanılmadan önce bu voltajı dahili olarak düşürecektir. Daha yüksek iletim gerilimi nedeni, gerilim kayıpları nedeni enerji şirketleri çok yüksek gerilimlerde büyük mesafeler arasında elektrik iletimi olması da olan yüksek gerilimlerde düşüktür olduğu kadar kV 765 yerli güç kaynağı sadece 110/230 olsa bile / 440 V.

IP kamera kurulumu ve Power over Ethernet (PoE) kullanmanın avantajları nelerdir?

PoE'nin ana avantajı, ayrı güç ve veri kabloları çalıştırmanıza gerek olmamasıdır. Ancak, PoE'yi kullanmanın başka nedenleri de vardır. Bunlar;
  • Esneklik ve daha düşük kurulum maliyetleri - PoE, kamera montaj yerinde bir elektrik prizine sahip olma ihtiyacını ortadan kaldırır. Ayrıca, her kamera kurulum yerine ayrı güç kabloları çalıştırmanıza gerek yoktur.
  • Standartlara uygun bir PoE switch, kendisine bağlı olan her cihaz için güç gereksinimlerini otomatik olarak ayarlayabilir.
  • Uzun ethernet çalışmalarındaki voltaj kayıpları, PoE süreci tarafından otomatik olarak ayarlanır.
  • PoE, bir cihazın güç gereksinimini sürekli olarak izlediğinden ve gerektiği şekilde ayarlayabildiği için aşırı yük koruması sağlar.
  • Her bir cihazın güç kullanımını akıllı bir PoE network switch üzerinden izleyebileceğiniz için merkezi güç yönetimi ve sorun giderme mümkün hale gelir.

PoE ile IP kamera kurulumu

PoE ile IP kamera kurulumu için birkaç farklı yolu deneyebilirsiniz.

PoE switch kullanma - PoE kameraya güç sağlamanın en kolay yolu Power over Ethernet desteğine sahip ethernet switchlerdir. Örneğin PoE IP kameraları bağlamak için 4 PoE portlu bir gigabit switch kullanabilirsiniz. Kamerayı Cat 5 / 5e / 6 Ethernet kablosu kullanarak network switch’in bir PoE portuna bağlayın.

PoE enjektörünü kullanma - PoE'yi sadece bir kamera için kullanmak istiyor, PoE switch almak istemiyorsanız ve PoE olmayan bir IP kamera için PoE kullanmak istiyorsanız, bu cihazlar mükemmeldir. PoE'yi desteklemeyen eski bir kamera için bile PoE kullanabilirsiniz.  Akıllı bir PoE enjektörü kendi güç kaynağını içerir ve bir PoE switch gibi çalışır. Sadece veriyi giriş portuna taşıyan ethernet kablosunu alacak ve çıkış portunu doğrudan IP kameranıza bağlayacaksınız. Kamera açıldığında, PoE enjektörü kameranız için gerekli voltaj ve güç seviyelerini keşfedecek ve otomatik olarak ayarlayacaktır.

Pasif 8 portlu PoE enjektör kullanma - Pasif bir PoE enjektör PoE olmayan bir kameraya PoE özelliği eklemek için kullanılabilir. Başka bir kullanım durumu, bir PoE kameranızın olduğu ancak bir PoE switch’e sahip olmadığınız ve maliyetleri düşük tutmak istediğiniz uygulamalardır.

PoE kamera ne kadar mesafede çalışabilir?

Sadece veri için kullandığınızda, genellikle 100 metreden fazla ethernet kablosu kullanılmaz. Aynı şeyi PoE Ethernet kablosu için de tavsiye edilir, çünkü bundan daha fazlası IP kameralarınızın güvenilirliğini etkileyebilecek önemli voltaj düşüşlerine neden olur.

Mevcut IP kameralarım için PoE kullanabilir miyim?

Evet! Sadece pasif bir PoE enjektör ve splitter combo kullanarak, bu şekilde mevcut kamera güç sağlayabilirsiniz.
  


Bu Makalenin Yorumları ( 4 )
Bizim önerimiz aktif poe enjektör kullanmanızdan yana olur. Teşekkürler

Elimdeki ip kamera ve nvr poe özeliği yok ben poe swiç aldım kameraya bağlantıda aktif poe enjektör mü yada pasif poe enjektör mü kullanmam gerek . Teşekkürler

Merhaba, kullanacağınız ürün tolerans değerleri 51 V u karşılayacak şekilde üretildi ise (genel de kullanılabiliyor) kullanabilirsiniz. Kullanmadan önce üreticiden tolerans değerleri hakkında bilgi alabilirsiniz. teşekkürler

Elimde 51 volt yazan tenda marka poe adaptör var. Bu adaptörü 48 volt için kullanabilirmiyim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.




Yorum Yazın