EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek
için ücretsiz haftalık bültenimize
abone olun...
Sektörden İş Fırsatları
Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
2017'de Global Siber Güvenlik Harcamaları 86.4 Milyar Doları Bulacak
Teknoloji araştırma şirketi Gartner’in verilerine göre Global siber güvenlik harcamaları 2017 yılında% 7 artarak 86,4 milyar dolara çıkacak.
Bilişim tenkolojileri alanında dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketlerinden biri olan Gartner, siber güvenlik harcamalarına ilişkin bir rapor yayınladı. Gartner'ın yaptığı araştırmalar, b2b hizmetlerine karşı artan talebin bir sonucu olarak, bilişim teknolojileri ürünleri ve hizmetleri için dünya çapında yapılan harcamanın %7 artış ile 2017 yılında $ 86,4 milyar dolara çıkacağını gösteriyor.
Analistler, yeni taleplerin yanı sıra altyapıların koruması için atılan adımların da rakamları etkilediğini ancak bunun küçük ölçekte olduğunu bildiriyor. 2021 yılına kadar segmentteki büyümeye katkıda bulunması öngörülen bir diğer araç ise güvenlik testleri. Etkileşimli uygulama güvenliği yazılım testleri uygulama güvenlik önlemleri kapsamında harcamalarda yerini alıyor.
Güvenlik Hizmetleri Yükselişte
Analiste göre bilişim teknolojilerinde dış kaynak kullanımı, danışmanlık ve uygulama hizmetleri ile en hızlı büyüyen segment güvenlik hizmetleri olacak. Donanım segmentinin ise destek hizmetleri, sanal araçlar, genel bulut ve güvenlik çözümlerinin gibi teknolojilerin benimsenmesiyle, bağlı donanım desteğine olan talebin azalması sonucunda yavaşlayacağı bekleniyor.
Genel Veri Koruma Yönetmeliği Yürürlüğe Giriyor
IT güvenlik harcamalarında satın alma kararını etkileyen bir değer faktör ise Mayıs 2018'de yürürlüğe girmesi beklenen Avrupa Birliği Gelen Genel Veri Koruma Yönetmeliği olarak gösteriliyor. Analistler, AB düzenlemesinin veri kaybını önlemek için alınan satın alma kararını ciddi oranda etkileyeceğini ve satın almaların yüzde 65'inin 2018 yılına kadar süreceğini düşünüyor. Çokuluslu şirketlerin de yeni yasaya uymak zorunda kalmaları, uygulamanın küresel bir etkiye sahip olması anlamına geliyor.
CEO'lar ve Yönetim Kurulları Daha Bilinçli
Gartner'ın temel araştırma analisti Sid Deshpande, yaptığı açıklamada, "Güvenlik teknolojilerinin ticari etkileri hakkında CEO'lar ve yönetim kullarındaki farkındalığın artması, güvenlik ürünleri ve hizmetleri için yapılan harcamaların artmasını sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda, büyük sistem entegretörlerinin de yönlendirmesiyle güvenlik ve BT hizmetlerinde %40’a varan oranlarda, daha geniş kapsamlı bir artış bekliyoruz.‘’ dedi.
Güvenlik Yönetimi Riski Azaltıyor
Deshpande, güvenlikle ilgili yeni teknolojilerin ve hizmetlerin genişleyen bir pazara hitap ettiğini, ancak örgütlerin ‘’tehdit merkezli güvenlik açığı yönetimi’’ ile "temel güvenlik ve risk unsurlarına" ilişkin önlemlerini iki katına çıkması gerektiğini savunuyor. Merkezi günlük yönetimi, dahili ağ bölümlemesi, yedeklemeler ve sistem iyileştirmelerinin, günümüz koşullarında her zamankinden çok daha önemli olduğunun altını çiziyor.
Bu Makalenin Yorumları
Yorum Yazın
Yorum Yazın