Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kamera Sistemleri Fiyatları - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Kamera Sistemleri Fiyatları

Güvenlik kamera sistemleri fiyatları ve özellikleri

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Kamera Sistemleri Fiyatları
Güvenlik tüm iş kolları için bir zorunluluk. Sonuçta, varlıklarınızı koruyamadığınız sürece karlılığı sağlamak mümkün değil. Neyse ki, kamera sistemleri fiyatları ve her zamankinden daha akıllı ve etkili teknolojileriyle işletmelerin mal varlıklarını ve iş operasyonlarını koruyor.

Yeni nesil gelişmiş güvenlik kameraları akıllı analizler, hareket sensörleri ve otomatik mobil bildirimler gibi işlevleriyle önemli faydalar sunuyor. Teknolojik gelişmeler aynı zamanda kayıt ve depolama yönetiminin daha verimli yollarını da beraberinde getiriyor. Artık küçük işletme sahipleri bile, oldukça güçlü güvenlik sistemlerine nispeten daha uygun fiyatlarla erişilebiliyor.

Yeni bir kamera sistemi satın alma ve uygulama söz konusu olduğunda, çoğu satıcı büyük ölçüde özelleştirmeye izin verir, yani bir kamera sistemi işinizin özel ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir. İster birden fazla yeri kapsayabilecek geniş bir sistem, ister sadece birkaç kameralık küçük bir kurulum olsun, güvenlik teknolojileri dünyasında herkes için bir çözüm var. Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? İşte, tüm detaylar için başlıyoruz!

Güvenlik kamera sistemleri fiyatları ve özellikleri

Güvenlik kamera sistemleri için kullanılabilecek iki ana tip kamera vardır. Bunlar İnternet protokolü (IP) kameraları ve geleneksel analog kamera modelleridir. IP kameralar analog kameraların daha modern bir versiyonudur ve analog kameralarda olmayan birçok özellik sunar.
IP kameralar, genel olarak analog kameralardan çok daha güçlüdür ve MP olarak yüksek çözünürlüklere sahiptir. IP kameralar ayrıca, analog kameraların sunmadığı, kameranın görüş alanında hareket olduğunda otomatik bildirim yapılabilen video analizleri gibi ek özelliklere de sahiptir. Bu özellikle, işletmenizin kapalı olduğu zamanlar için yararlıdır. Sistemi bu gibi olayları işaretleyecek ve bildirimleri doğrudan olayın kayıtlı görüntüleriyle birlikte akıllı telefonunuza gönderecek şekilde yapılandırabilirsiniz.

Belirli bir sistemdeki tüm kameralar, yakaladıkları görüntüleri iletmek ve arşivlemek için merkezi bir video kaydediciye ihtiyaç duyarlar. IP kameralar, eski dijital video kayıt cihazlarına (DVR'ler) kıyasla başka birçok avantaj sunan ağ video kayıt cihazları (NVR'ler) ile uyumludur. DVR'ler eski VCR modellerinden evrimleşirken, NVR'ler video kayıt teknolojisinin evrimindeki bir sonraki adımı temsil eder. Kısacası, NVR daha yüksek kalitede video kaydeder ve sistemlerin daha kolay ölçeklenmesini sağlar.  

Kamera sistemleri fiyatları

IP kameralar genellikle analog muadillerinden daha pahalı olsalar da, tam bir IP sisteminin toplam maliyeti, benzer bir analog sisteminkinden genellikle daha düşüktür.  Kamera sistemleri fiyatları açısından bakıldığında IP kameralar daha geniş bir görüş alanına sahip oldukları için, bir IP sistemi genellikle analog sistemden daha az kamera ile çalışabilir.

Kamera kayıt cihazları

Bir DVR sistemi ile analog kameraların bağlanması, DVR'dan bir BNC kablosunu doğrudan kameraya takarak yapılır. DVR sistemine daha fazla kamera bağlamak için ek kablolara ihtiyacınız vardır. DVR sistemlerinin ölçeklenmesi zordur, çünkü her BNC bağlantısı bir kamera tarafından kullanıldığında, sisteme başka bir kamera eklemeden önce yeni bir DVR satın almanız gerekir. DVR'ler ayrıca bağlı kameraların kayıt cihazına yakın olmasını gerektirir; aksi halde video kalitesi düşmeye başlar.

NVR bu sorunları ortadan kaldırır, çünkü bunun yerine doğrudan bir ağa bağlanır. Ağa bağlı IP kameraları, genellikle bir PoE anahtarı aracılığıyla, görüntüleri NVR'ye iletebilir. NVR tabanlı sistemler, DVR sistemlerine göre ölçeklendirmek için çok daha kolaydır . En kötü durumda, gerekli olan sadece ek bir PoE anahtarıdır. Bazı IP kameralar kablosuzdur ve görüntüleri Wi-Fi üzerinden NVR'ye gönderebilir. Bir kamera NVR ile aynı ağa bağlı olduğu sürece yakınlık sınırlamaları yoktur. Bununla birlikte, bir NVR sisteminin en büyük dezavantajı, her IP kameranın her NVR ile çalışmamasıdır. Bu yüzden, satın almadan önce kameralarınızın belirli bir video kaydedici ile uyumlu olup olmadığını bilmeniz gerekir.

Hibrid Video Kayıt Cihazları  (HVR) , hem IP kamera hem de analog kameraları çalıştıran video izleme sistemleridir. Bu sistemler çok yönlülüğü nedeniyle tercih edilir. Örneğin eski bir sistemi yükseltiyorsanız ve eski analog kameralarınızla birlikte çalışmak istiyorsanız, HVR geçişi gerçekleştirmenize ve gelecekte tam bir IP sistemine hazırlanmanıza yardımcı olabilir.

Kamera sistemi özellikleri

Çözünürlük: Bir kamera seçerken bu en önemli hususlardan biridir. Keskin bir görüntü için, en az 720p yüksek çözünürlükte çekebilen bir kamera seçmelisiniz.

Kare hızı: Bu, bir kameranın başka bir önemli yönüdür - kare hızı arttıkça, video daha kaliteli ve yumuşak görüntüler sunar. Video sadece hareketli görüntü oluşturmak için bir araya getirilmiş bir dizi durağan görüntüdür. Kare hızı ne kadar düşük olursa, o kadar az sıklıkta çekilir. Referans için "gerçek zaman" tipik olarak saniyede 30 fps olarak ölçülür.

Modeller: Form olarak bakıldığında çeşitli güvenlik kamerası modelleriyle karşılaşabilirsiniz. En yaygın kamera modelleri dome ve Bullet kameralardır. Görüş alanını ayarlamak için uzaktan kontrol yetenekleri sunan pan-tilt-zoom (PTZ) kameralar da oldukça popülerdir. Gizli kamera modellerinde genellikle pinhole adı verilen küçük lensler kullanılır. Çeşitli objelerin içine yerleştirilebilen gizli kamera fiyatları ile geniş bir çeşitliliğe sahiptir.

İç / dış mekan: Bazı güvenlik kameraları iç mekan için özel olarak üretilmiştir ve açık havada kullanılmaya elverişli değildir. Kameraları dışarıda kullanmayı planlıyorsanız, hava koşullarına dayanıklı modelleri satın aldığınızdan emin olmalısınız. Aksi takdirde, su veya toz, video akışlarınızın kalitesini etkileyebilir veya daha da kötüsü kameranızı bozabilir.

Aydınlatma: Birçok güvenlik kamerası, karanlıkta net çekim yapabilmeyi sağlayan "düşük ışıklı kızılötesi" olarak bilinen aydınlatma ekipmanına sahiptir. IR kamera modelleri olarak da bilinen bu kameralar, karanlık alanı kaplayan kızılötesi LED ışıkları ile çalışır. İnsanların aksine, kamera bu kızılötesi ışığı görebilir ve kamera sanki ışıklı bir odada çekim yapıyormuş gibi çalışır. Bir kameranın sahip olduğu daha fazla IR LED, gece daha iyi görüş sağlar. Karanlıkta çekim yapmak öncelikliyse, kameranızın yeterli sayıda IR LED'in olduğundan emin olmalısınız.

Ses: Ses kaydının kameraya ve üreticiye bağlı olarak değişir. Bazı kameralar ses alırken, bazıları bunu yapmaz. Bazıları iki yönlü ses sağlar ve böylece kamerayı diğer tarafta izleyen kişi kameranın görüş alanındaki bir kişiyle iletişim kurabilir.

Kamera kayıt cihazı özellikleri

Kamera kayıt cihazı alırkeni kendinize sormanız gereken ilk soru, ne kadar depolama alanına ihtiyacınızın olduğudur. Cevap sisteminizdeki kameraların sayısı, her kameranın çözünürlüğü, arşivlenmiş çekim miktarı ve kaydedilmiş görüntüleri ne kadar tutmayı planladığınız gibi birkaç faktöre bağlıdır. Yüksek çözünürlükte çok sayıda kamera varsa, çekimler hızlı bir şekilde depolama alanını tüketir. Sistem kapasitesi dolduğunda, video kayıt cihazını, en eski görüntülerin üzerine yazacak şekilde ayarlayabilirsiniz, ancak dikkatli davranmazsanız sistem hala ihtiyacınız olan arşivlenmiş görüntülerin üzerine yazabilir.

Yüksek kaliteli kameralara sahip büyük bir sistem kullanıyorsanız, video kaydedicinizin depolama kapasitesini büyütmek isteyebilirsiniz. Sisteminizin ayrıntılarına göre ihtiyacınız olan depolama alanını hesaplamanıza yardımcı olabilecek çevrimiçi araçlar vardır. Örneğin, her biri 2 megapiksel çözünürlüğe ve 5 fps kare hızına sahip IP kameraları kullanarak günde 24 saat çalışan dört kameralı bir sistem, MJPEG dosyalarına sıkıştırılmış video ile NVR'de 2,79 TB depolama alanı gerektirir.

Kaydedilen video, video kaydedicinize ek olarak bulutta da saklanabilir. Bulut depolama videolarınıza uzaktan erişim ve yüksek depolama hacmi dahil olmak üzere farklı avantajlara sahiptir. Büyük video dosyalarının yüklenmesinin, mevcut tüm bant genişliğini tüketmeyecek ve ağınızı yavaşlatmayacak bir şekilde yapılandırma önemlidir. Buluta yapılacak video yüklemeleri, zamanlanarak, yoğun iş saatlerinden sonra yapılabilir. Ayrıca, birçok bulut hizmetinin, özellikle video dosyalarını kalıcı olarak depolamak için bir abonelik ücreti aldığını unutmayın. Şirketinizin verilerinizi korumak için uygun siber güvenlik önlemlerini aldığından emin olun.

Her video kaydedici her kamerayla çalışamaz. DVR'lar analog kameralara ihtiyaç duyarken, NVR'ler IP güvenlik kameraları kullanır, ancak uyumluluk sorunu bu ayrımın da ötesine uzanır. Bazı NVR sistemleri, örneğin, sadece belirli üreticilerin IP kameralarıyla uyumludur ve diğerleri ile uyumlu değildir. Bir video kaydedici satın alırken, önce cihazın satın aldığınız kameralarla çalışacağından emin olun.

Sıkıştırma, video kaydedicinize gönderilen görüntülerden gereksiz verileri ortadan kaldırmak ve böylece yerden tasarruf sağlamak için kullanılır. Yüksek tanımlı video için kullanılan daha yaygın sıkıştırma teknikleri MJPEG ve H.264'dür. H.265 ise en son piyasaya sürülen yeni nesil sıkıştırma standardıdır. Sıkıştırma yöntemleri nispeten karmaşıktır ve ihtiyaçlarınıza ve donanımınıza bağlı olarak uygulamalarında değişiklik gösterir.
 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın