Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kamera Sistemleri - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Kamera Sistemleri

Kablolu ve kablosuz kamera sistemleri nasıl çalışır? Ne zaman, hangi sistem tercih edilmeli?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Kamera Sistemleri
Hangi kamera sistemleri daha iyi? Kablolu mu kablosuz mu? Kablolu ve kablolu kamera sistemleri arasındaki fark nedir ? Kablolu ve kablosuz alarmlı güvenlik kamera sistemleri arasında seçim yapmanız gerekiyorsa, ihtiyacınız olan tüm bilgiler için okumaya devam edin!

Kablolu Kamera Sistemleri

PoE IP kameralar ve sabit kablolu analog kameralar gibi kablolu güvenlik kameraları, video ve güç için kablolara ihtiyaç duyar. Kablolu PoE IP güvenlik kameraları, yönlendirici veya NVR ile iletişim kurmak için genellikle Cat 5 veya Cat 6 Ethernet kablolarını kullanır. Başka bir deyişle, hem veri hem de güç iletimi için yönlendiricinize veya NVR'nize bağlanmak için bir ethernet kablosu kullanabilirsiniz.
Geleneksel sabit kablolu analog güvenlik kameraları, biri DVR'ye veri iletimi için koaksiyel kablo, diğeri güç için olmak üzere 2 kabloya ihtiyaç duyar. Kablolu PoE güvenlik kameraları bağımsız çalışabilirken, analog gözetim kameralarının DVR ile bağlantı kurması gerekir.

Avantajları & Dezavantajları
⇒ Yakındaki cihazlardan kaynaklanan parazit yoktur.
⇒ Daha kararlı veri iletimi sağlanır.
⇒ Kurulumu daha zordur.
⇒ Kablolar için duvarlara delikler açılması gerekir.
⇒ Sistem daha az taşınabilirdir.

Kablosuz WiFi Kamera Sistemleri

Kablosuz güvenlik kameraları genel olarak 2 tipe ayrılır. Bunlar pil veya güneş enerjisi ile çalışan telsiz güvenlik kameraları ve geleneksel kablosuz güvenlik kameralarıdır. Her iki güvenlik kamerası türü de video iletimi tamamen kablosuz olarak sağlar. Aralarındaki en büyük fark, güç kaynağını elde etme yöntemleridir. Pil veya güneş enerjisiyle çalışan kablosuz güvenlik kameraları pil veya güneş paneli ile çalışır ve bu da onları tamamen kablosuz yapar. Bu tür güvenlik kameraları, en portatif ve kurulumu en kolay akıllı ev güvenlik kameralarıdır. Geleneksel kablosuz güvenlik kameralarında güç elde etmek için güç kablosu gerekir. Kamera ve yönlendirici arasındaki iletişim de kablosuz sinyal üzerinden gerçekleşir.

Tıpkı kablolu güvenlik kameraları gibi, kablosuz kamera sistemlerinin de konut ve iş açısından güçlü yanları ve bazı dezavantajları vardır.

Avantajları & Dezavantajları
⇒ Kurulumu kolay ve hızlıdır.
⇒ Daha esnek bir yapıya sahiptir.
⇒ Taşıması oldukça kolaydır.
⇒ Yakındaki cihazlardan olası WiFi paraziti sorunu vardır.
⇒ Siber saldırı riskine açıktır.
⇒ Genellikle daha pahalıdır.

Artık hem kablolu hem de kablosuz kamera sistemleri hakkında bilgi sahibisiniz. Peki hangi durumda hangi kamera sistemi tercih etmelisiniz? Kamera sistemleri karşılaştırmasını görmek için okumaya devam edin.

1. Kolay Kurulum ve Esneklik için Kablosuz Kamera Sistemleri


Kablosuz güvenlik kameraları, geleneksel sabit kablolu güvenlik kameralarına kıyasla daha az kurulum süresine sahiptir. Delme, kablolama ve kurulum işlemleri için hem estetik hem de kurulum kolaylığı bakımından daha ideal bir çözümdür. Kablolama işleriyle uğraşmak istemiyorsanız, pilli güvenlik kameraları listenizde yer almalıdır. Kamera sistemleri fiyatları açısından bakıldığında wifi modeller daha pahalıdır. 

Kablolu güvenlik kameraları bağlı kablolar nedeniyle, kurulduktan sonra kolayca taşınamaz veya yeniden konumlandırılamaz. Bu açıdan, kablosuz güvenlik kameraları geleneksel kablolu güvenlik kameralarından daha fonksiyoneldir. Birçok güvenlik kamerası şirketi kablolu güvenlik kameralarına güç sağlamak için PoE (Ethernet üzerinden Güç) kullanır. Böylece kurulum süreci geleneksel kablolu güvenlik kameralarından (analog kameralar gibi) daha kolay hale gelir.

2. Daha Güçlü Ağ Sinyali için Kablolu (PoE)  Kamera Sistemleri

Kablolu güvenlik kameraları doğrudan yönlendiricinize bağlı olduğundan, internet kaybı veya sinyal paraziti için endişelenmenize gerek yoktur. Kablosuz güvenlik kameraları çalışmak için WiFi sinyaline bağlıdır ve bazen WiFi sinyalinin duvar veya hava gibi ortamdan etkilenerek zayıflaması kaçınılmazdır. Son derece istikrarlı bir ağ sinyali istiyorsanız, kablolu PoE IP güvenlik kameraları satın alabilirsiniz . Bu tür güvenlik kameraları, hem güç hem de veri iletimini gerçekleştirmek için sadece Cat 5/6 kablosuna ihtiyaç duyar, bu nedenle kurulumu oldukça kolaydır.

3. Mükemmel Estetik için % 100 Kablosuz Kamera Sistemleri

Temel olarak, kablolu ve kablosuz güvenlik kameraları arasındaki en büyük farklardan biri, kolaylık ve estetik ihtiyaçların karşılanmasıdır. Geleneksel kablolu güvenlik kamera sistemlerinin büyük bir kısmının sorunu, görsel olarak çekici olmayan bir kablo yığını oluşturmalarıdır.
Kablosuz bir güvenlik kamerası çok fazla yer kaplamaz ve kolayca yeri değiştirilebilir. Pilli güvenlik kameralarını herhangi bir duvar delme ya da kablolama işlemi olmadan, istediğimiz yere yerleştirtebilirsiniz.
 

Kamera Sistemleri Markaları

Hikvision, Dahua, Hanwha Techwin, Axis, Sony, Bosch, Idis, Lorex ve Vivotek gibi isimler, kamera sistemleri markaları arasında dünyanın önde gelen üreticileridir.  Güvenilir ve saygın üreticiler, ürün spefikasyonlarında taaahüt edilen özellikleri sağlamanın yanı sıra, satış sonrası teknik destek ve müşteri desteğiyle de ucuz ve kalitesiz ürünlerden '' marka güvencesi''  sağlarak farklılaşır. 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın