Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
VMS Teknolojisi Güvenlik Sektörüne Neler Getiriyor? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

VMS Teknolojisi Güvenlik Sektörüne Neler Getiriyor?

VMS pazarı ve teni teknolojiler güvenlik sektörünü nasıl şekillendiriyor?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
VMS Teknolojisi Güvenlik Sektörüne Neler Getiriyor?
IHS Markit tarafından yayınlanan bir rapora göre, video yönetimi pazarı 2016 yılında APAC ülkelerinde 8,7 milyar ABD doları aştı.  Birçok pazar araştırması raporu, benzer şekilde VMS endüstrisinin önümüzdeki birkaç yıl içinde önemli bir ivme kaydedeceğini gösteriyor. Peki, güvenlik şirketleri, yeni ve gelişmiş fırsatlar yaratmak için nasıl video çözümleri kullanıyor?

Derin öğrenme ve yapay zeka

CPU’lar uzun yıllar boyunca sunucuların ve bilgisayarların beyni oldu, ancak oyun endüstrisinin teşvik ettiği GPU teknolojilerindeki devrim niteliğindeki gelişmeler, görüntü analizi ve tanıma için görüntü işlemeyi yeteneklerini bambaşka bir sektörün öncülüğünü yaptı. Önümüzdeki yıllarda CPU ve GPU işbirliği ile video analizlerinden elde edilen bilgilerin, mantıklı ve anlamlı veriler halinde sunulacağı daha olgun bir VMS pazarını deneyimleyeceğiz. Şu anda bile video analizinin şaşırtıcı bir performans sunduğu noktada bulunuyoruz. Bazı derin öğrenme algoritmaları, geleneksel sistemlere kıyasla % 99,9'luk doğruluk oranı ile yüzleri tanıyabiliyor.

Herşey birbirine bağlandığı bir dünya: IoT

Araştırma şirketi IDC' göre, Asya Pasifik bölgesi, 312 milyar dolar ile 2018 yılında en yüksek BT harcamalarına sahip olan coğrafi bölge olacak. İleriye dönük olarak bakıldığında IoT’nin teknolojiler ve olaylar arasındaki ilişkilerin belirlenmesine yardımcı olacağını kestirmek güç değil. IoT cihazlarının yaygınlaşması ve sensörler gibi akıllı cihazlardan elde edilen verilerin entegrasyonu, her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğu, çok taraflı bir gözetim deneyimini beraberinde getirecek.

Siber suç, gerçek bir suç haline geliyor

Fiziksel ve siber alandaki suçlar arasındaki çizgi gün geçtikçe bulanık hale geliyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında WannaCry fidye saldırıları, bankaları, hastaneleri ve birçok işletmeyi deyim yerindeyse felç etti. Saldırıların dünya genelindeki bilançosu ise 4 milyar dolar seviyesine yaklaştı. Siber tehditler günlük hayatın bir parçası haline geldikçe, ağa bağlı video teknolojisiyle ilişkili risklerin azaltılması daha da önem kazanıyor. Bunu yapmak için, donanım üreticilerin ve entegratörlerin, video ağının saldırılardan nasıl korunabileceğine dair atacağı adımlar önem kazanıyor.

Sorunları çözmek için video çözümlerini kullanmak

Dijital yaşam tarzlarının yaygınlaşması, VMS endüstrisi için - güvenliğin dışında- çeşitli fırsatları beraberinde getiriyor. Örneğin perakende sektörü, videonun yeteneklerini güvenlik işlevlerinin ötesinde kullanarak, üretkenliği artırmak için kullanıyor. Birçok ünlü marka, mağaza düzenini planlaması ve en çok satan ürünlerini geliştirmek için gerçek zamanlı video görüntülerini birleştiriyor. Video analizleri mağaza performansını ve satışlarını artırıyor. Kamu uygulamaları da bu eğilimin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor ve VMS teknolojisi kamu güvenliği için de çok gelişmiş olanaklar sunuyor.

VMS'nin işletmelere ve hükümetlere geniş bir yelpazede, sayısız fırsat sunuyor. Video teknolojisi, yalnızca kamu güvenliğini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda iş analitiği ile birleştirildiğinde, işletmelerin gelecekteki büyüme planları için de önemli bir araç haline geliyor.

 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın