Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Mirai DDoS Saldırısı Kameraları Nasıl Kullanılıyor? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Mirai DDoS Saldırısı Kameraları Nasıl Kullanılıyor?

DDoS saldırısı nedir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Mirai DDoS Saldırısı Kameraları Nasıl Kullanılıyor?
Son zamanlardaki DDos saldırıları, IP kamera veya kayıt cihazı gibi uzaktan izlemeyi etkinleştirmek için P2P protokolleriyle internete bağlanmanın ne kadar güvenli olduğu tartışmalarını da beraberinde getirdi. Birçok kullanıcı –doğal olarak- gelişmiş bir yapılandırma bilgisi yerine, cihaz üreticilerine güvenmeyi ve basit adımlarla aygıtları internete bağlamayı seçiyor. Özellikle düşük maliyetli cihazlarda bu kolay kurulum yöntemleri, çeşitli güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor.

DDoS saldırısı nedir?

Son zamanlarda, internet üzerinden sunuculara DDoS (Distributed Denial os Service) saldırılarının kaynağı olarak yönlendiriciler ve özellikle güvenlik kameralarıyla ünlü hale gelen ve kötü amaçlı yazılımlardan biri olan Mirai ile ilgili büyük bir endişe var. Geçtiğimiz yıl binlerce cihazı etkileyen Mirai tehlikesi henüz geçmiş değil. DDoS en basit tanımıyla bir hizmet talebinde birkaç cihaz arasındaki koordineli bir saldırı olarak tanımlanabilir. Saldırı bağladığında, sunucu aynı anda tüm bu isteklere cevap veremez ve sistem çöker.

Bir virüs veya bilgisayar korsanı bir IP kameraya, DVR veya NVR'ye girdiğinde, bu cihazlar, internetteki bir hedefe koordineli bir saldırı başlatmak için kullanılabilir. DVR'nizin sunuculara bağlantı isteyen ve DDos saldırısı için işbirliği yapan bir sistemin parçası olduğunu düşünmek istemezsiniz!

Mirai tarafından kullanılan güvenlik kamerası sistemlerinin nasıl enfekte olduğunu anlamak aslında zor değil. Mirai cihazlara erişmek için en kolay yolu, yani fabrika ayarlarıyla gelen varsayılan kullanıcı adı ve şifreyi kullanıyor. Bu şifreler, kurulum kılavuzlarındaki bilgileri içeren üretici web sitelerinden kolayca elde edilebiliyor.  Büyük üreticiler de dahil olmak üzere birkaç farklı güvenlik kamerası üreticisi, cihazlar için standart şifreler kullanıyor. Neyse ki, günümüzde birçok IP kamera, varsayılan şifre kullanmaktan kaçınmak için kurulum sırasında yeni şifrelerin oluşturulmasını gerektiriyor.

Bu saldırı sisteminin bir parçası olmamak için cihazın varsayılan şifresini değiştirmeyi, güvenliği artırmak için ürün yazılımını düzenli olarak güncellemeyi unutmayın!
 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın