Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Kameralarında En Sık Karşılaşılan 10 Sorun ve Çözümü - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Güvenlik Kameralarında En Sık Karşılaşılan 10 Hata ve Çözümü

Kameranız çalışmıyorsa bu yöntemleri deneyin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Kameralarında En Sık Karşılaşılan 10 Hata ve Çözümü
Kameralar, bir güvenlik sisteminin en önemli parçalarından biridir, ancak tüm elektronik ekipman parçaları gibi, kameralarda da bazı sorunlar ortaya çıkabilir. En yaygın kamera hatalarından oluşturduğumuz bu ipuçları ile sorunları kısa sürede çözebilirsiniz.

En sık karşılaşılan güvenlik kamerası sorunları ve çözümleri

1. Kamera güç bağlantılarını kontrol edin

Bazen bir sorun, bağlantısız bir kablo kadar basit olabilir ve bu nedenle kamera çalışmıyor olabilir. IP kamera modelleri genellikle verileri ağa iletmek için kullanılan LED göstergelere sahiptir, ancak led kameranın içine gizlenmiş olabilir. Kameranız elektrikle değil, pille çalışıyorsa kameranın daha fazla güç gerektiren pan-tilt-zoom gibi işlevleri gerçekleştirebilmesi için uygun bir voltaj alıp almadığından emin olun.

2. Kamerayı ağda bulun ve ping atın

Kameranın dizinini kontrol ederek kameranın IP adresini bulun. Adresinizi bulduktan sonra, bağlantıyı test etmek için dizüstü bilgisayarınızı veya akıllı telefonunuzu kullanarak 'ping' atabilirsiniz.

Windows arama motoruna 'cmd' yazın ve DOS komut istemini açın. 'ping' ve IP adresinizi yazın. Ekranda 'Zaman Aşımı İsteği' veya 'Hedef Ana Bilgisayara Erişilemiyor' ifadesini görebilirsiniz. Eğer varsa, kullandığınız cihazın kameranızla aynı ağda olup olmadığını kontrol edin. Kamerayı ağda görüyorsanız, tarayıcınızı kullanarak bağlanmayı deneyin.

3. Kullanıcı adı / şifre bilgilerini kontrol edin

Kameranıza ping atabilir ancak bağlantı kuramıyorsanız, yanlış kullanıcı adı ve şifre yazmış olabilirsiniz.

4. ARP tablolarını kontrol edin

Genellikle kameranın dışında bulunan Adres Çözümleme Protokolü (ARP) tablolarını kontrol edin. ARP'yi kullanarak referans MAC ve IP adreslerini çaprazlamak mümkündür.

5. IP çatışmasını kontrol edin

Birden fazla kameranız varsa, farklı IP adreslerine sahip olduklarından emin olmalısınız, çünkü bu, kameralara erişmenizi engelleyebilir.

6. Firmware’i yükseltin

Kameranızın en güncel yazılıma sahip olmadığını kontrol edin. Bu işlemi VMS'ye bağlanarak ve kameranın web sayfasına erişerek yapabilirsiniz.

7. Kamerayı yeniden başlatın

Kamerayı yeniden başlatmak sorunu çözebilir. Sistemi 10-20 saniye boyunca kapatıp ayarlarınızı tekrar girin.

8. Kablolamayı kontrol edin

Kabloların düzgün ve sağlam bir şekilde bağlı olduğundan emin olun. Düğümler veya gevşek kablolar varsa, probleminizin nedeni bu olabilir.

9. Kamerayı fabrika ayarlarına sıfırlayın.

Bu işlem ile tüm geçmişinizi kaybedebilirsiniz. Ancak yukarıdaki adımlarla sorunu çözemiyorsanız kamera sıfırlama adımı sorunların giderilmesine yardımcı olabilir. Kamera modeline göre sıfırlama seçenekleri farklılık gösterebilir. Fabrika ayarlarına sıfırlama genellikle, kameranın arka tarafında yer alan sıfırlama düğmesine basarak kolayca yapılabilir.

10. Destek için üreticiyi arayın veya uzaktan yardım alın

Kameradaki sorunları nasıl giderebileceğinizden emin değilseniz, size yardımcı olabilecek bir uzmandan yardım alın. Kamera üreticisinin teknik yardım sayfalarına başvurabilir ya da profesyonel bir iş ortağından uzaktan teknik destek alabilirsiniz.


 


Bu Makalenin Yorumları ( 6 )
Güvenlik sektörünü yazdığınız bilgilerle aydınlatıyornuz teşekkürler

Merhaba Fatih Bey, kamera bağlandığı günden beri internetiniz kesiliyor ise DHCP den yapabilir. aktif olduğu bazı durumlarda benzer problemler görülebiliyor

Haikon kayıt cihazım ve 3 kameram var. Yeni bağlantım. İnternet üzerinden kameraları görebiliyorum. Benim sorunum kamera bağlandığı günden beri günde bazen 1 bazen birden fazla internet kesiliyor, modem de tüm ışıklar yanıyor ama bağlantı alamıyorum. Kayıt cihazı değişti sorun hala devam ediyor, Türk Telekom aradım sorun yok diyor, güvenlik şirketi sorun modem de diyor, modemi yenileyin. Ancak kayıt cihazının internet bağlantısını kestiğimde bağlantımda kopma olmuyor. Sorun nerde olabilir. Bu

Haikon kayıt cihazım ve 3 kameram var. Yeni bağlantım. İnternet üzerinden kameraları görebiliyorum. Benim sorunum kamera bağlandığı günden beri günde bazen 1 bazen birden fazla internet kesiliyor, modem de tüm ışıklar yanıyor ama bağlantı alamıyorum. Kayıt cihazı değişti sorun hala devam ediyor, Türk Telekom aradım sorun yok diyor, güvenlik şirketi sorun modem de diyor, modemi yenileyin. Ancak kayıt cihazının internet bağlantısını kestiğimde bağlantımda kopma olmuyor. Sorun nerde olabilir ir fik

Öncelikle, Şubedeki network altyapınızı (switch, modem, router, kablolama) kontrol etmenizi öneririzi. Network altyapınız ile ilgili donanımsal ya da yazılımsal bir problem yok ise DVR/NVR kontrollerinin yapılması sizi çözüme ulaştıracaktır.

Uzaktaki bir şubemizin kamerasına bağlanınca şubenin interneti kesiliyor.




Yorum Yazın