Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Yangın Nasıl Söndürülür? Konutlar ve Ticari Binalarda Yangın Sistemler - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Yangın Nasıl Söndürülür? Konutlar ve Ticari Binalarda Yangın Sistemleri Nelerdir?

Yangın alarm ve yangın söndürme sistemleri nelerdir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Yangın Nasıl Söndürülür? Konutlar ve Ticari Binalarda Yangın Sistemleri Nelerdir?
Hem konut hem de ticari binalarda, yangın ve güvenlik önlemleri kapsamında uygulanabilecek, birçok yangın güvenliği ekipmanı türü vardır. Bu ekipmanlar yangına karşı sadece önleme ve koruma değil, aynı zamanda müdahale imkanı da sunar.

Mevcut en iyi teknolojiyle bile, yangına neden olabilecek birçok şey vardır. Hem binayı hem de içindeki insanları korumak için yangın ekipmanına sahip olmak hayat kurtarır. Herhangi bir yangının yayılmasını önlemek iyi bir sisteme yatırım yapmak, binanızın yanı sıra çevredeki binaların da hasar görmesini önleyebilir.
Her binanın sahip olması gereken yangın ve güvenlik önleme adımlar şunlardır:

Yangın Alarmları

Isı dedektörleri ve duman alarmları dahil olmak üzere binalar için farklı tipte alarmlar vardır. Isı dedektörleri en eski otomatik yangın algılama ekipmanı türüdür. Duman dedektörlerine göre yangın tespitinde daha yavaş olmalarına rağmen, daha düşük bir yanlış alarm oranına sahiptirler. Yüksek yangın potansiyeline sahip küçük, dar alanlarda ve aynı zamanda ortam koşullarının duman dedektörünün kullanımına izin vermediği alanlarda kullanıma uygundur. Yangınları hızla bir şekilde tespit edilmesi için duman dedektörleri oldukça etkilidir. Şiddetli yangınlara en iyi tepki veren iyonizasyon duman alarmı da dahil olmak üzere farklı türde duman alarmları vardır. Hem hızlı büyüyen hem de yavaş yanan yangınları tespit etmek için kombine bir yangın alarmı kullanılması önerilir.

Yangın söndürücüler

Çok sayıda yangın söndürücü ve pompa sistemi vardır. İhtiyacınız olan sayı ve tip, binanızın tehlike düzeyi ve risk grubu gibi bir takım faktörlere bağlıdır. Başlıca söndürücü türleri arasında taşınabilir söndürücüler, sabit pompalar, küçük hortumlu söndürücüler, su ve köpüklü söndürücüler, karbondioksitli söndürücüler ve ıslak kimyasal söndürücüler yer almaktadır.

Sprinkler Sistemi

Sprinkler sistemleri basitten komplekse kadar çeşitlilik gösterir. En sık uygulanan sprinkler, ıslak boru sistemidir. Sistem aktifleştirildiğinde, borulardan çıkan basınçlı sular ateşi söndürür. Ancak, soğuk havalarda, donma riski vardır. Diğer sistem türleri arasında kuru boru, ön tepkime ve baskın sistemleri bulunur.. Bir kuru boru sistemi, ısıtılmamış alanlar için idealdir. Preaksiyon- ön tepkime sistemi kontrollü koruma için tasarlanmıştır. Bu, genellikle bilgisayar odalarını korumak için kurulan sistem türüdür. Riskin doğası gereği, her sprinkler kafasının eş zamanlı ve otomatik aktive edilmesi gerektiğinde, baskın sistemi tavsiye edilir.

Bina yenileme çalışmaları yapılmadığı sürece, yangın sprinkler sistemi, kurulduğunda binanın durumuna göre tasarlanmıştır. Yenileme gerekiyorsa, o zaman sistem var olması beklenen koşullara göre tasarlanır. Profesyonel olarak kurulmuş, doğru yangın ve güvenlik önleme sistemlerine sahip olmak yangınla mücadeleye karşı sadece ilk adımdır. Sistem düzenli olarak muhafaza edilmeli, yıllık olarak kontrol edilerek gerekli bakımları yapılmalıdır.
 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın