Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kapı Tipi Metal Dedektörü Özellikleri & Kullanım Alanları - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Kapı Tipi Metal Dedektörü Özellikleri & Kullanım Alanları

Kapı dedektörü alırken dikkat edilmesi gerekenler için okumaya devam edin.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Kapı Tipi Metal Dedektörü Özellikleri & Kullanım Alanları
Bir metal detektörü, metalin varlığını algılayan elektronik bir araçtır. Metal dedektörleri, nesnelerin içinde saklı metalleri veya yeraltında gömülü metal nesneleri bulmak için kullanışlıdır. Fiziksel güvenlik uygulamalarında en çok kullanılan üvenlik cihazlarını metal dedektörleri oluşturur.

Kapı tipi metal dedektörü nedir?

Kapı dedektörleri, bu kapıdan geçen kişinin gövdesine gizlenebilen metalin tespit edilmesi için bir kapıya yerleştirilmiş bir metal detektördür. Bunlar, bir kişinin vücudunda gizli metal silahları tespit etmek için cezaevleri, adliyeler ve havaalanları, alışveriş merkezleri gibi erişim noktalarında güvenlik taraması için kullanılır.

Kapı tipi metal dedektörü nasıl çalışır?

Bir metal detektörün en basit şekli, alternatif bir manyetik alan üreten bir bobinden geçen bir alternatif akım üreten bir osilatörden oluşur. Bir elektrik iletken metal parçası bobine yakınsa, metalde indüksiyon akımları indüklenecek ve bu da kendisinin bir manyetik alanını üretecektir.
Dedektörlerdeki en büyük teknik değişim, indüksiyon-denge sisteminin gelişmesiydi. Bu sistem elektriksel olarak dengelenmiş iki bobin içerir. Detektörlerin metaller arasında ayrım yapmalarına izin veren şey, her metalin alternatif akıma maruz kaldığında farklı bir faz yanıtı olmasıdır.

Kapı tipi metal dedektörü türleri nelerdir?

Kapı tipi metal dedektörleri tek ve çift bölge olarak iki tiptir. Çok bölgeli bir kapı metal dedektörü, hedefin, kişinin sol tarafında mı yoksa sağ tarafında mı olduğunu belirler. Eğer bir kişi detektörden, ayak bileklerinde bulunan gizli bir silahla geçerse, hem tek hem de çok bölgeli dedektör hedefi bulur. Tek bölge ve çok bölge teknolojisi arasındaki fark, hedefin yerini bireyin neresinde olduğunu belirleyebilmesidir.
Çok bölgeli teknoloji, minyatür tabancalar ile anahtarlar ve madeni paralar gibi zararsız nesneler arasında ayrım yapar. Bu dedektörler, temelde 'Pulse Induction yöntemini’ kullanır. Bu yöntem, tarama verimliliğini artırır ve işletme maliyetlerini azaltır. Birden fazla algılama alanı, gizli silahların yerini kesin olarak saptamaya izin verir. Bir ekran, nesnenin, taranan kişinin neresinde olduğunu gösterir. Birden fazla silah taşınırsa, her biri tespit edilir ve yeri gösterilir. Takip eden bir manuel arama sırasında, güvenlik personeli, alarmı yaratan nesneyi veya nesneleri hemen hedefleyebilir.

Yatay çoklu alan teknolojisinin önemli bir özelliği, minyatür tabancalar ve zararsız nesneler arasında etkili bir şekilde ayrım yapma yeteneğidir. Taranan insanlar, normal miktarda anahtar ve bozuk para için ceplerini boşaltmak zorunda kalmadan, dedektörden geçebilirler. Çelikten üretilen silahlar, çeşitli paslanmaz çelik nesneler, alüminyum, çinko alaşımları ve karışık alaşımlar tek bir çalışma modu kullanılarak tespit edilir. Bu teknoloji trafik akışını durduran yanlış alarmları ortadan kaldırır. Ekipman sürekli olarak aktiftir, bu da silahların veya kaçakların algılanamayan dedektör üzerinden geçirilememesi, kaydırılmaması veya fırlatılmaması anlamına gelir.

Kapı tipi metal dedektörü gelişmiş özellikler

Trafik Sayaçları: Günümüzdeki gelişmiş kapı dedektörleri, bobin panellerinin içine entegre edilmiş akıllı ve neredeyse görünmez trafik sayaçları ile üretilmiştir. Sayaçlar bir azaltma modu ile çift yönlüdür.

Uzaktan güvenlik yönetimi: Dedektör verileri masaüstünde görüntülenebilir. Bu özellik, detektörden geçen tüm parametrelerinin izlenmesi ve yönetilmesinin yanı sıra, yolcu bilgilerinin, yolcu veri toplamanın ve çok yönlü raporlama araçlarının izlenmesini de sağlar.

İstatistik Toplama: İstatistikler özetlenebilir, e-posta ile paylaşılabilir ve okunması kolay raporlarda yazdırılabilir.

Yolcu Akışı Monitörü: Yetkili personel, şebekeye bağlı olan dedektörün trafik ve alarm seviyelerini görüntüleyebilir. Yüksek trafiğe sahip hatların genel görünümünü sağlanarak, kaynakları daha iyi yönetilmesine ve dağıtılmasına yardımcı olur.

Monitör Güvenliği: PC'de saklanan orijinal ayarlardan bir sapma olduğunda, operatör bir uyarı alır. Bu özellik, dedektörün yanlış kullanım veya arızalarını hızlı bir şekilde gösterir ve genel güvenlik düzeyini artırır.

Diğer uygulamalar: Çoğu kapı tipi dedektör, kullanıcının belirli metal grupları için duyarlılığı artırmasına ve azaltmasına izin veren faz duyarlı algılama devrelerine sahiptir. Dedektörler hem demir hem de demir dışı metalleri tespit etmek için tasarlanmıştır. Böylece daha yüksek hassasiyetle kuyumculuk imalat ünitelerinde taşınırlığa karşı korunmak için de kullanılabilirler. Yüksek hassasiyetli dedektörler, tek kullanımlık hapishane jiletleri, tıraş bıçağı, metal saplar, kelepçeler, fünye kapakları, mücevherler, madeni paralar, mikroişlemci ve bellek yongaları gibi küçük demir ve demir dışı maddeleri tespit etmek için özel olarak tasarlanmıştır. Bu gibi dedektörlerin kullanımı, vücut boşluklarında saklandıkları zaman bile, silah olarak kullanılabilecek küçük metal nesneleri etkili bir şekilde tespit ederek cezaevlerinde ve hapishanelerde güvenliği arttırır.

Kapı tipi metal dedektörü seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Tek tip algılama: Tüm sorgulama bölgesi boyunca tek tip tespit sağlayan bir dedektörün seçilmesi önemlidir. Tespit alanının farklı bölgelerinde yüksek hassasiyette sıcak noktalar ve ölü noktalar olarak bilinen düşük duyarlılık bölgeleri bulunabilir. Belirli bir metal nesneden saptama tepkisi, kapının farklı sektörlerinden taşındığı sürece değişecektir.

Manyetik girişim: Elektriksel ve elektromanyetik girişim ekipman performansına zarar verebilir ve kullanılamaz hale getirebilir. Girişim koruması kalite kapı dedektörlerini diğerlerinden ayıran şeydir. Kaliteli dedektörler, yüksek verimli gürültü engelleme yazılımı algoritmalarını kullanır. Gürültü yanıp sönen floresan ışık tüpleri, bilgisayar monitörleri, fotokopi makineleri, iki yönlü telsizler, vb. çeşitli kaynaklardan kaynaklanabilir. Ortam gürültüsü seviyesi, konumdan konuma değişecektir. Bu nedenle dedektörün kurulacağı yerde mutlaka test edilmesi tavsiye edilir.

Sürekli aktif algılama: Daima sürekli aktif olan bir dedektörü seçin. Hiçbir zaman algılama devresi devre dışı bırakılmamalıdır. Hiçbir koşulda, insansız bir otomatik giriş kapısı sistemine sürekli olarak aktif olmayan bir dedektör monte edilmemelidir.

Metal türleri: Hem silahların taranması hem de önlenmesi için dedektör, tek bir işletim programında çeşitli metalleri etkili bir şekilde tespit edebilmelidir.

Nesne geçiş hızı & Yönlendirme: Hedef nesnenin çok yavaş ya da hızlı bir şekilde hareket etmesine bakılmaksızın, her zaman tespit edilmesi gerekir. Yönlendirmeye bakılmaksızın hedefi tespit etmek de mümkün olmalıdır.

 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın