Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dron Pazarı 2020 Yılına Kadar 10,5 Milyar Doları Aşacak - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Dron Pazarı 2020 Yılına Kadar 10,5 Milyar Doları Aşacak

Güvenlik sistemlerinin yeni oyuncusu Dron'lar olacak!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Dron Pazarı 2020 Yılına Kadar 10,5 Milyar Doları Aşacak
Aviat Drones tarafından hazırlanan Küresel Dron Pazarı raporuna göre insansız güvenlik araçları pazarı 2020 yılına kadar 10,5 milyar doları aşacak. Bu, önümüzdeki yıllarda çok sayıda insansız hava aracını güvenlik uygulamalarında daha fazla göreceğimiz anlamına geliyor.

Birçok güvenlik araştırması ve alanında önde gelen güvenlik uzmanları, 2018 ve önümüzdeki yılların en önemli güvenlik trendlerininden birinin dron ve anti- dron sistemleri olacağını ön görüyor. Dronlar güvenlik sektöründe şüphesiz büyük bir potansiyele sahip. İnsansız uçaklar uzak mesafeden kuş bakışı alan izlemenin yanı sıra hareket algılama ve video izleme yetenekleriyle, belirli kurallara göre tetiklenen olayların gerçek zamanlı görüntülerini de iletebiliyorlar. Güvenlik endüstrisi dron kullanımını yaygınlaştırmanın yollarını arıyor. Amazon'un drone teknolojisine yaptığı yatırımlar gibi, diğer endüstrilerde gerçekleşen AR-Ge çalışmalarından güvenlik piyasası da faydalanacak ve önümüzdeki birkaç yıl içinde dronları güvenlik sistemlerinde daha fazla görebileceğiz.

Dronlar, mevcut güvenlik uygulamalarında;
- İtfaiye ve ticari kullanım için kuş bakışı görüntü elde etmek,
- Şüphelileri veya araçları izlemek,
- Çeşitli etkinliklerde kalabalıkları kontrol etmek,
- Çevre koruma ve devriye görevleri için muhafızlık ve
- Casus dronları tespit etmek için anti-dronlar olarak kullanılıyor.

Ancak rapora göre dron teknolojisinin yaygınlaşmasının önünde bazı engeller bulunuyor ve dronların ana akım güvenlik donanımı haline gelmeden önce, bazı sorunların çözülmesi gerekiyor.

Pil ömrü

Tipik olarak, ticari bir dron yaklaşık 25 dakikalık bir pil ömrüne yani uçuş süresine sahip. Bu pil ömrü ile dronlar, örneğin itfaiye operasyonlarında, bir alanın kuş bakışı görüntüsünü almak için kullanıldığında sorun yaratmıyor. Ancak, 7/24 sürekli uçuşun gerekli olduğu çevre güvenliği gibi uygulamalar için kısıtlı batarya süresi, dron kullanımının önündeki en büyük engel olarak yer alıyor.

Maliyet sorunu

Birçok teknolojide olduğu gibi dron teknolojilerinde de maliyetler düşüş eğilimi sergiliyor ve yüksek performanslı dronlar, sadece birkaç sene önceye kıyasla bile daha uygun fiyatlara satılıyor. Ancak buradaki maliyet sorununu birim maliyetler değil, belirli bir operasyonu gerçekleştirmek için gerekli olan dron sayısı oluşturuyor. Örneğin, bir drone, çevre koruma konusunda potansiyel olarak çok etkili olabilir ve sınırlı pil ömrü sorunu, bir dron filosu ile aşılabilir. Ancak bu durumda dronları yönetmek için gerekli olan insan operatörü maliyetleri ön plana çıkıyor.

Yasal koşullar

Güvenlik endüstrisindeki birçok teknolojide olduğu gibi dronlar da askeri bir altyapıya ve savaş alanında kullanım için tasarlanan UAV temellerine sahipler. Dronlar bir uçak olarak düşünüldüğünde, güvenlik veya ticari amaçlar için kullanmadan önce önemli düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bunlar sadece havacılık yönetmelikleriyle sınırlı değil. Dronların gözetim yeteneklerinden dolayı, tüketici veri koruma ve gizlilikle ilgili olası etkilerinin de düzenlemelere dahil edilmesi gerekiyor.

 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın