Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Kamerası Kurulumu ve En Sık Yapılan 8 Hata - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Güvenlik Kamerası Kurulumu ve En Sık Yapılan 6 Hata

Yüksek performans için bu hataları yapmayın!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Kamerası Kurulumu ve En Sık Yapılan 6 Hata
Ofisinizi izlemekten, çocuklarınızın güvende olduğundan emin olmaya kadar, güvenlik kamerası kurulumu kendinize yaptığınız en iyi yatırımlardan biri olabilir. Güvenlik sisteminin performansını, donanımın kalitesi kadar kurulum aşamaları da belirler. İyi bir sistem performansı için konumlandırma, görüş açısı, güvenli montaj gibi adımların dikkatlice uygulanması gerekir.

Bununla birlikte kurulum sırasında insanların yaptığı birçok hata vardır. Güvenlik kamerası kurulumunda, en iyi görüş açısını ve en yüksek kalitede video yayını elde etmek için en sık hataları derledik. İşte güvenlik kamerası kurulumunda en çok yapılan hata!

1. Montaj yüzeyi

Kamera kurulumunda en sık yapılan hatalardan biri kamerayı uygun olmayan yüzeylere kurmak ve zayıf bağlantı ekipmanları kullanmaktır. Kameranın bu şekilde kurulması, özellikle dış mekan kameralarında, güçlü bir rüzgarda kameranın yerinden çıkmasına, düşmesine ve çoğu zaman kayıtların kesintiye uğramasına neden olur. Yatırımınızın zarar görmemesi için her zaman orjinal montaj kitlerini kullanın. Kameraların ebatlarından yola çıkarak yapıştırıcı vb. uygun olmayan montaj seçeneklerini uygulamayın.

2. Görüş açısını ayarlama

Kurulum bittikten sonra kamera görüş açısını yanlış ayarladığınızı fark etmeniz sinir bozucu olabilir. PTZ fonksiyonu olan kameralarda bu sorun yazılım üzerinden kolayca çözümlenebilir. Ancak sabit lensli bir kamera kullanıyorsanız, kamerayı yeniden konumlandırmanız gerekecektir. Bu da duvarda yada tavanda deliklere ve estetik açıdan istenmeyen bir görüntüye neden olabilir.

3. Kamerayı konumlandırma

Daha iyi konum her zaman için daha iyi koruma demektir. Bu nedenle kameralarınızı kurmak için en iyi yerleri bulmanız gerekir. Mülkünüzde dolaşırken mükemmel açılardan açıları muhtemelen izleyebilirsiniz. Bununla birlikte, görüş açısını engelleyen ağaçlar vb. nesneler belirlemek, gün ışığını dikkate almak gibi adımları da göz önünde bulundurmalısınız. Kamera kurulumunda kör noktalar olmamalı, görüş açısı engellenmemeli ve güneş ışığını direkt olarak alacak şekilde yerleştirilmemelidir.

4. WiFi kapsama alanını belirleme

Güvenlik kameralarının çoğunda kablosuz teknoloji kullanıyor. Kablosuz kamera kurmak daha kolaydır, ancak kamera aralığını belirlemek önemlidir. Her kameranın yerleştirilebileceği bir mesafe sınırı vardır. Kamera bu sınıra yaklaşmaya başladığında kamera beslemesinde hatalara neden olabilir ve görüntü tamamen kaybedilebilir. Bu nedenle kameranızın kablosuz özelliklerini inceleyin ve kapsama alanı dışında kurulum yapmamaya dikkat edin.

5. Tüm alanı kapsamak için yeterli kamera kullanmama

Kapsamlı bir güvenlik iki kameradan fazlasını gerektirir. Tam koruma kapsamı istiyorsanız, muhtemelen daha fazla kameraya ihtiyacınız olacaktır. Geniş açılı bir lens ile daha fazla alanı kapsayabilirsiniz. Ancak bu kameralar yüz tespitinde çok başarılı değildir. Giriş seviyesi bir sistem için dört kameradan oluşan bir güvenlik kamerası sistemi düşünebilirsiniz. Bununla birlikte kapsamlı bir koruma için kör noktaları tespit ederek, tüm temel alanlarınızı kapsayacak ek kameralar kurmayı deneyebilirsiniz.

6. Uyarılar ve alarm sistemleri

Güvenlik kameralarınızı her gün izleyemezsiniz. Böyle bBir saldırgan ya da hırsız mülkünüze yaklaştığında monitör başında değilseniz ne olur? Olay meydana geldikten sonra, genellikle görüntüler incelenir ve polisle paylaşılır. Değerli varlıklarınızı riske atmak yerine, suçu önlemeye yönelik bir sistem seçmelisiniz. Hareket algılama özelliğine sahip kameraları tercih ederseniz, kameralar herhangi bir hareketi tespit ettiğinde sizi uyabilir. Böylece güvenlik güçleriyle anında iletişime geçerek, olası bir hırsızlığı önleyebilirsiniz.





Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın