Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güneş Enerjili Güvenlik Kameraları Nasıl Kurulur? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Güneş Enerjili Güvenlik Kameraları Nasıl Kurulur?

Güneş enerjisi ile çalışan güvenlik kamerası kurulumunda dikkat edilmesi gereken 5 şey

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güneş Enerjili Güvenlik Kameraları Nasıl Kurulur?
Teknoloji ilerledikçe suçların da doğaları ve hırsızlık teknikleri de gelişiyor. Hırsızlar gizlice evinize girebilir. Üstelik bu, kapılarda herhangi bir zorlama olmadan da gerçekleşebilir. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, ev girişinin ve kapıların güvenli olduğundan emin olmalısınız. Bununla birlikte, çevrenizi de kontrol altında tutmanız, etkili bir güvenlik açısından gereklidir.

Açık alanlarda çevresel güvenliği sağlamanın en etkili yöntemlerden biri güvenlik kameralarıdır. Kameralar çeşitli suçlar için önemli bir caydırıcılık etkisine sahip olsa da kimi durumlarda kameralardan elde edilen sonuçlar tatmin edici olmayabilir. Bunun en büyük nedeni ihtiyaçlara en uygun güvenlik donanımın seçilmemesi ve kamera kurulumu gibi adımlarda yapılan yanlışlardır. Bazı hassas noktaların güvenliği 7/24 kesintisiz denetim gerektirir. Bu durumda, ortamda yeterli güç kaynağı yoksa kameralar birincil işlevleri olan görüntülemeyi yerine getiremez.

Kablolamanın maliyetli olduğu ya da fiziksel nedenlerden ötürü yapılamadığı alanlar için en verimli çözüm pilli güvenlik kameralarıdır. Pille çalışan güvenlik kamerası modelleri şarj edilemeyen, belirli aralıklarla değiştirilmesi gereken pillere sahip olabileceği gibi, düzenli aralıklarla şarj edilebilen pillerle de çalışabilir. Güneş enerjisi ile yedeklenen bir güç sistemi, acil durumlarda bile kameraların kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu da yetersiz pil sorunu gibi görüntülemeyi engelleyen en önemli sorunu ortadan kaldırır.

• AC Gücü az olan bir yer söz konusuysa,
• Kullandığınız kamera sürekli donuyor ve güvenli bir alternatife ihtiyacınız varsa,
• Fazla bakım gerektirmeyen bir kameraya ihtiyacınız varsa,
• Her koşulda mükemmel bir şekilde çalışan bir güvenlik kamerası istiyorsanız güneş enerjili güvenlik kameraları tam da aradığınız kamera olabilir.

Güneş enerjisi ile çalışan bir güvenlik kamerası hem konut hem de güç ihtiyacının karşılanmasının zor olduğu, uzak alanların izlenmesi için kullanışlı bir çözümdür.

Güneş Enerjili Güvenlik Kamerası Nedir ?

Bu kameralar bir güneş paneli ile çalışan kablosuz kameralardır. Güneş enerjisi ile çalışan güvenlik kamerası modelleri kablolamaya ya da yüksek voltaja ihtiyaç duymaz. Kamera için gerekli olan güç şarj edilebilir piller ile sağlanır. Standart bataryalı kameralar ile karşılaştırdığında, bu kameraların pilleri güneş enerjisi ile şarj edilir. Bu güç yönteminin en önemli amacı güvenliğe ihtiyaç duyduğunuz her yerde güvenlik kamerası sistemleri kullanmayı sağlamaktır.

Ayrıntılara girmeden önce bu kameraların nasıl çalıştığını öğrenelim.

Güneş Enerjili Güvenlik Kameraları Nasıl Çalışır?

Kameralar güneş ışığı almaya başladığı andan itibaren şarj olur. Bir güneş paneli yardımıyla elde edilen enerji, kameranın pillerini doldurmak için kullanılır. Böylece pil değişimine gerek duyulmaz.

Güneş panelleri,  güneş ışığını, kamerayı çalıştırmak için gerekli akıma dönüştürerek elektrik sağlar. İlk olarak, güneş pilleri, inverter vasıtasıyla gelen DC gücü üretir. İnverter daha sonra, akımı kamerayı çalıştırmak için  uygun bir voltaja (AC akım) çevirir.

Not: Güneş enerjisi ile kamera çalıştırmak için en az 12 volt gereklidir ♦ Kullanılacak panelin büyüklüğü alana göre değişiklik gösterebilir.  ♦ Paneller, piller şarj olduktan sonra güç depolamaya devam eder. Bu güç acil durumlarda daha sonra kullanılabilir. Güneş ışığına sahip olduğunuz sürece kamera verimli bir şekilde çalışmaya devam edecektir.

Güneş enerjisi ile çalışan güvenlik kamerası kurulumunda dikkat edilmesi gereken 5 şey

• Panelin özellikleri önemli bir faktördür. Normalde, bir güneş paneli 256 vat üretir. Bu çoğu ev güvenlik kamerası için yeterlidir. Bununla birlikte, yüklemeniz gerekenden daha fazla güce ihtiyaç duyarsanız, daha fazla elektrik üretecek verimli güneş panelleri kurmanız gerekir.

• Güneş enerjisiyle çalışan bir kamera kurulduğunda, kameranın her zaman güneş ışığını en iyi alan yere konumlandırılması gerekir. Bu nedenle, alanı, günün farklı saatlerini güneş ışığı açısından gözlemlemelisiniz. Maksimum ışığı elde etmek için, güneş panelinizi doğrudan güneşe doğru koymanız gerekir. Paneller çalıştığı sürece herhangi bir nesne tarafından gölgede bırakılmamalıdır.

• Pil boyutu da kameranın her koşulda iyi çalışması için yeterli olmalıdır. En çok odaklanmanız gereken şey, pil voltajının yeterli güç üretmesi gerektiğidir. Kamerayı izlemek için her zaman kameranın yanında olmayabilirsiniz. Bu nedenle, normal kullanımdan 5 kat daha fazla kapasiteye sahip pil satın alınması önerilir. Aksi takdirde aşırı kullanım nedeniyle pil ömrü zarar görebilir.

• Şüphesiz, depolama, güvenlik kamerası kurulumunda en önemli faktörlerden biridir. Büyük bir depolama alanı sunan kameraları satın almak, üste yazma gibi görüntü kaybıyla sonuçlanabilecek sorunları ortadan kaldırır. Başka bir uygun seçenek olarak, içeriği bulutta depolayabilir ve istediğiniz zaman erişebilirsiniz.

Güneş enerjisi ile çalışan güvenlik kamerası modelleri genellikle birkaç hareket sensörü içerir. Kameralar uyarıları göndermek için yerleşik bir özelliğe sahiptirler. Wifi olmaması durumunda mobil veri ağından yararlanarak, kameraları canlı olarak telefonunuzdan izleyebilirsiniz.

Son olarak, güneş enerjisi ile çalışan güvenlik kamerası ilk yatırım açısından maliyetli olabilir. Başlangıçta standart pilli sistemlere kıyasla biraz daha fazla harcamanız gerekebilir. Bununla birlikte, kameraların çok fazla bakım gerektirmemesi, pil için dış kaynaklara ihtiyaç duyulmaması,  pillerin uzun ömürlü olmaları gibi özellikleri ile güneş enerjili kameralar uzun vadede yatırımın karşılığını verecektir.
  




Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın