Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
FPS nedir? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

FPS nedir?

Frame Rate / Kare Hızı nedir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
FPS nedir?
Frame per second (saniye başına kare) olarak ifade edilen bir kare hızı, bir saniyede çekilebilecek çerçevenin ya da görüntülerin sayısını ifade eder. Pratikte FPS olarak kullanılır.

Hareketli nesneleri net bir şekilde görüntüleyebilmek için güvenlik kameralarında önerilen fps değeri 30'dur  Bununla birlikte video kalitesi ve ağ bant genişliği, hangi kare hızının uygulama için en iyi olduğunu etkileyen faktörlerdir.

Fps Oranları Arasındaki Fark Nedir?
Saniyedeki kare ya da fps değeri, bir güvenlik kamerasının saniye başına kaç video çerçevesini yakalayabileceğini gösteren temel bir ölçümdür. Örneğin 60 fps kamera, bir saniyede 60 kare çeker. Çerçeve sayısı ne kadar yüksek olursa, görüntü o denli berraklaşır. Kare hızı düşük olduğunda görüntülerde dalgalanmalara ve bozulmalara neden olur. Bu nedenle düşük fps değerine sahip bir kamera kurulumu, ağ trafiğini yormayan, nispeten hızlı hareket eden objelerin olmadığı alanlar için elverişlidir. Trafik gibi bir sorunsuz bir şekilde kaydedilebilmesi için minimum 30 fps kamera modellerinin kullanılması önerilir.

Kare hızı görüntü kalitesini artırmakla birlikte, aynı zamanda kaydedilen videoların boyutunu da artırır. Daha yüksek fps değeri daha fazla görüntünün kaydedilmesi anlamına gelir. Bu yüzden daha düşük kare hızlarına kıyasla dosya boyutu daha büyük olur.

60 fps kamera hızı gibi yüksek hızlı kameralar, bant genişliği ve depolama kapasitesi endişelerini beraberinde getirebilir. Bununla birlikte H.265 gibi video codec seçenekleri ile görüntüler kalite kaybı olmadan, verimli bir şekilde sıkıştırılabilir. Uygun bir VMS ile farklı fps oranına sahip akış profilleri oluşturulabilir. Kaliteli sıkıştırmanın yapılamadığı ve donanımın desteklemediği durumlarda,15 fps ile bant genişliği kullanımı azaltılabilir ve daha küçük dosya boyutları sağlanabilir. Durağan sahneler için düşük kare hızı ile alan ve bant genişliği tasarrufu sağlanarak berrak görüntüler elde edebilir. Ancak bu kameraların canlı akış için ideal performans sağlamayacağı unutulmamalıdır.

 


Bu Makalenin Yorumları ( 2 )
güzel makaleler için teşekkürler elinize sağlık

sektör adına çok önemli bilgiler paylaşıyorsunuz. başarılarınızın devamı dileğiyle




Yorum Yazın