Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
960H / WD1, IP’ye Nasıl Dönüştürülür? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

960H / WD1, IP’ye Nasıl Dönüştürülür?

Analogdan IP'ye dönüşüm nasıl yapılır?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
960H / WD1, IP’ye Nasıl Dönüştürülür?
Güvenlik endüstrisi, yıllar içinde ciddi gelişmeler kaydetti. Artık çoğu kullanıcı, eski geleneksel analog güvenlik sistemlerinden, internet protokolü merkezli IP kamera sistemlerine geçiyor.

Mevcut analog CCTV kamera sisteminizin performansından memnun değilseniz, insanların yüzünü ve araç plakalarını net bir şekilde görüntüleyemiyorsanız, sisteminizi yüksetlme vakti gelmiş demektir.

Geleneksel bir analog CCTV sistemine sahipseniz, sistemi IP yerine HD analog kameralar kullanarak yükseltebilirsiniz. AHD, HDCVI, HD-TVI dahil olmak üzere piyasada birçok analog HD kamera türü bulunuyor. En iyi görüntü kalitesi için HD-TVI'yi, minimum bütçeyle yatırım yaparak sistemi yükseltmek için AHD kameraları tercih edebilirsiniz.

Not: Analog CCTV kameraları IP’ye çevirmek genellikle gereksizdir, çünkü görüntü çözünürlüğü aynı kalır. Analogdan IP’ye dönüşüm için pahalı bir enkoder satın almak yerine tamamen yeni bir sistem kurmak daha etkin ve verimli bir çözüm sunabilir.

960H’den IP’ye Dönüşüm Nasıl Yapılır?

Sisteminizi AHD / CVI / TVI kameradan IP kameraya dönüştürmek için analog IP video dönüştürücü / enkoder kullanabilirsiniz. Böylece tüm analog kameraları değiştirme maliyetinden kurtulabilirsiniz. Analogdan IP'ye dönüştürücü satın alırken, ürünün 960H / WD1 çözünürlüklü analog video sinyal girişini desteklediğinden emin olun.




1- Önce, koaksiyel kablonun BNC konnektörünü enkoderin açık bir portuna takın.

2- Ethernet kablosunun bir ucunu enkoderin Ethernet portuna takın. Diğer ucun yönlendiricinizdeki açık bir bağlantı noktasına bağlanması gerekir. Böylece enkoder, ağda bir IP adresi atanmasını sağlar.

3- Bilgisayarınızdan tarayıcıyı açın ve adres kutusuna IP adresini girin ve enter’a basın ve kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın.

4- DHCP Listesi'ni seçin ve yönlendiricinin şifresini yazın. Ağ üzerinde çalışan cihazların bir özetini göreceksiniz. Enkoderin IP adresini manuel olarak listeye ekleyin.

5- Daha sonra bilgisayarınızda IP izleme yazılımını açın. İzleme yazılımına sahip değilseniz üreticinize ya da tedarikçinize danışabilirsiniz.

6- Son olarak, kameralardan gelen video sinyallerine erişebilmek için erişim bilgilerini girin. Video görüntüleri otomatik olarak ekranda görüntülenir.

Analog kamera ve IP kamera sistemi arasındaki temel fark nedir?

Analog ve IP kamera farkı video sinyallerini iletme biçiminden kaynaklanır. IP güvenlik sisteminde, alınan video sinyalleri önce belirli bir kodlayıcı kullanılarak dijitalleştirilir. Bu kodlayıcı daha sonra kullanıcıların video görüntülemesine, kaydetmesine veya analiz etmesine olanak tanıyan bir IP ağına bağlanır. Analog güvenlik sistemi ise dijitalin tam tersi olarak, sinyalleri bir koaksiyel kablo vasıtasıyla izleme merkezine iletir.

D / 960H / WD1 CCTV Kameranın Dezavantajları

Düşük kaliteli görüntüler: Görüntü çözünürlüğü söz konusu olduğunda, analog ve dijital video gözetim sistemi arasında karşılaştırma yapmak neredeyse mümkün değildir. Analog kameralar, en fazla 960 × 480 kalitesini elde edebilen koaksiyel kablolar üzerinden videoları taşır. Dijital kamera modelleri ise yüksek çözünürlük için CAT-5 telleri üzerinden verieri gönderir ve görüntü kalitesi 3872 × 2592'ye kadar erişebilir.

Yönetim Yazılımı : Analog güvenlik sistemleri, yükseltilmelere izin verecek şekilde üretilir ve kullanıcılar, sistemlerini modern yönetim yazılımlar ile uyumlu hale getirmek için baskı altındadır. Dijital ise kurulduğu andan itibaren mevcut yönetim yazılımı ile optimize edilir.

Yetersiz depolama ve erişim: Analog sistemlerinin çoğu video görüntülerinin depolanması için teyp kaydedicileri kullanır. Bu ortam, depolanabilen video miktarını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda belirli bir görüntüye erişmenin zorluğunu da arttırır. IP güvenlik sisteminde ise video görüntüleri, geniş depolama alanına sahip olan bir dijital video kaydedicide (DVR) saklanır.

IP Kamera Sistemlerinin Avantajları

Kapalı devre analog sistemler yerine IP tabanlı sistemleri kullanmak birçok avantaj sağlar. IP CCTV kamera sistemleri dijital karakterinin yanı sıra aşağıda sıralanan bazı önemli avantajlara da sahiptir.

Geliştirilmiş Çözünürlük : IP kameranın kalitesi analog benzerinden dokuz kat daha iyidir ve analoga kıyasla daha az kamera gerektirir. Bu da genel maliyeti ve uzun vadeli bakım giderlerini düşürür. Görüntüler daha net hale gelir ve daha büyük alanlar tek bir kamera ile izlenebilir.

Uzaktan Erişilebilirlik : Bir IP sisteminde, kameralar IP ağı üzerinden kurulur ve uzaktan erişilebilirlik için yapılandırılabilir. Kullanıcı, sisteme  istediği bir zamanda istediği yerden giriş yaparak kameraları görüntüleyebilir.

Ölçeklenebilirlik : Daha önce belirtildiği gibi analog güvenlik kamerası videoları bir koaksiyel kablo ile iletir. Görüntüler ise VHS’de tutulur. VHS kameraların bağlanabileceği sınırlı sayıda yuvaya sahiptir ve tüm yuvaları kullanıyorsanız, ek bir kamera için başka bir VHS cihazı veya tamamen yeni bir analog sistem satın almanız gerekir. IP güvenlik sistemi ise kameraların bir IP ağına bağlanması nedeniyle kamera sayısı gibi sınırlamalara sahip değildir.

Esneklik : Bir IP güvenlik sistemi tek bir ağ üzerinde çalıştığından, aynı ağdaki diğer sistemlere entegrasyon kolaylığı sağlar. Örneğin, bir perakende işletmesinde güvenlik sistemi, POS sistemi ile entegre edilebilir.

Gelişmiş Güvenlik : IP güvenlik sistemlerindeki veriiler şifrelenerek iletilir. Analog güvenlik sistemlerinde ise kablolama ekipmanına erişen herkes, görüntüleri ele geçirebilir. Dahası, IP kameralar, ek bir güvenlik önlemi olarak kurcalama ve hareket tanımlamak için ayarlanabilir. Böylece kameralara yönelik herhangi bir şüpheli etkinlik tespit edilirse, kullanıcılar bilgilendirilir. Bu da IP sistemlerin güvenlik derecesini artırır.

 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın