Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Kamerası Bakımı İçin 12 İpucu - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Güvenlik Kamerası Bakımı İçin 12 İpucu

Sisteminizi olası hatalardan korumak ve uzun süreli kullanabilmek için bu önerilere göz atın!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Kamerası Bakımı İçin 12 İpucu
Değerli varlıklarınızı güvence altına alarak korumanın çeşitli yolları vardır ve bir güvenlik kamerası sistemi bunlardan biridir. Temel düzeyde, bir kamera sistemi kurmak, tüm güvenlik endişelerini çözmez. Ancak genel güvenlik açısından çok önemli bir yardımcı olabilir.

Geleneksel olarak bakıldığında güvenlik sistemlerinin temel amacı, mülkün, hırsızlığa, vandalizme karşı caydırıcı olmasını sağlamak ve kaydedilen görüntüleri kanıt olarak kullanılabilmektir. Sistemin tutarlı bir şekilde çalışabilmesi ve yatırımın karşılığını sağlaması ise doğru kurulum ve düzenli bakım ile mümkündür.

Güvenlik kameralarında yaşanan genel sorunlar, video sorunları, kalolama sorunları, teknik donanım sorunları ve ağ sorunları olarak özetlenebilir.

Güvenlik kamerası bakımı için 12 önemli ipucu

Güvenlik kameralarınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için düzenli bir bakım kontrol listesi hazırlamanız ve uygulamanız gerekir. Bu, sisteminizden mümkün olan en iyi performansı almanızı sağlarken, aynı zamanda ürün ömrünü, yani yatırımınızı korumaya yardımcı olur.

1. Kamera lensini temizleyin

Kamera lenslerini, her zaman temiz olduklarından emin olmak için düzenli olarak kontrol edin. Lensler lekeli ya da tozlanmışsa, kameranız net çekim yapmaz. Temizlik için sert kimyasallardan ve aparatlardan kaçının. Nazikçe silmek için cam için üretilmiş solüsyonlar, mikrofiber bir fırça ya da bez kullanın.

2. Görüş açısını düzenleyin

Açık havada çalışan bir outdoor kamera kullanıyorsanız, alanı herhangi bir engel olmadan görüntüleyebildiğinizden emin olmak için çevreyi kontol edin. Lensin önünü kapatacak çalılar, ağaçlar ve diğer bitkiler olmamasına dikkat edin. Gerekirse profesyonel destek alarak, kamerayı yeniden konumlandırın.

3. Kameranın gövdesini kontrol edin

Dış mekan kameralarında, kamera muhafazalarının su geçirmez olması gerekir. Su ve kir sızdırmayı kontrol etmek için güvenlik kameralarının muhafazalarını açarak kontrol edebilirsiniz. Böylece muhafazaların kameranızı yağmur ve rüzgardan yeterince koruyup korumadığını görebilirsiniz.

4. Korozyon kontrolü yapın

Tüm bağlantı ekipmanları için korozyon belirtileri olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir paslanmış bir madde bulursanız, hemen değiştirin. Korozyon için zamanında önlem alınmazsa, süreç kısa devreye neden olarak donanımın zarar görmesiyle sonuçlanabilir.

5. Tüm kabloların doğru bir şekilde bağlandığından emin olun

Monitörü, DVR'yi ve güvenlik kameralarını birbirine bağlayan kablolar da dahil olmak üzere, tüm kablo bağlantı noktalarını kontrol edin ve hepsine elektrik geldiğinden emin olun. Ayrıca kablolarda herhangi bir aşınma ve yıpranma belirtisi olup olmadığını kontrol edin. Yıpranmış kabloları vakit kaybetmeden yenisiyle değiştirin.

6. Güç kaynağını kontrol edin

Fırtınalar, kurcalanma, voltaj kesintileri veya diğer istenmeyen olaylardan ötürü güç kaybı yaşamamak için güç kaynaklarını düzenli kontrol edin. Bataryanın tam olarak şarj edilmiş olduğundan emin olun. Ayrıca, bir voltmetre kullanarak, kameranızın önerilen güç ile çalıştığından emin olabilirsiniz. Uygun güç ile çalıştırılmadığında, kameranızın arızalanabileceğini unutmayın.

7. DVR'ı temizleyin

DVR zamanla  toz toplayabilir ve performansı sorunlarına neden olmaması için düzenli olarak silinmesi önerilir.  DVR'nizi silmek için mikrofiber bir bez  veya aralıkları temizlemek için bir fan kullanın.

8. Sabit sürücüyü yedekleme

Çok miktarda veri kaydetmek  için büyük bir sabit disk gerekir. 1 Terabaytlık bir disk, tek bir kameradan 3 haftalık tam hareketli videoları depolayabilir. Sabit disk dolduğunda, video kaybıyla sonuçlanan, üzerine yazma sorunuyla karşılaşmamak için videoları düzenli olarak silin ya da yedekleyin.

9. Haftada en az bir kez kayıt yapılıp yapılmadığını kontrol edin

Her hafta, kamera sisteminin kayıt yapıp yapmadığını kontrol edin. Önemli bir güvenlik olayı meydana gelmeden önce, sistemde bir sorun olup olmadığını öğrenmek, olay anında hazırlıksız yakalanmanızı ve kanıt kaybı gibi istenmeyen durumları önler.

10. Aydınlatmayı kontrol edin

Şüphelilerin net bir şekilde görülebilmesi ve herhangi bir olay durumunda kolayca tanımlanabilmesi için önemli alanların yeterli aydınlatmaya sahip olmasına dikkat edin. Kameranız gelişmiş gece görüş özelliklerine sahip değilse ve ek aydınlatmalar arızalıysa, kameraların kanıt niteliğinde görüntüler yakalayamayacağını unutmayın.

11. Tarihi ve saati ayarlayın

DVR tarafından tarih ve saatin doğru şekilde atandığından ve monitörde gösterildiğinden emin olmak için düzenli aralıklarla kontrol edin. Kısa süreli elektrik kesintileri, saat ve tarihin yeniden ayarlanmasını gerektirebilir.

12. Kapsamlı bir bakım anlaşması yapın

Tüm bu bakım süreçlerine ayıracak yeterli zamanınız ya da teknik beceriniz yoksa, güvenlik sisteminizi korumak için yapılabilecek en iyi tercih profesyonel bir bakım hizmeti almaktır. Bakım planına acil müdahale, yerinde destek ve yedek parça temini gibi ek hizmetler de ekleyebilir, sözleşmenizi ihtiyaçlarınıza göre genişletebilirsiniz.

Güvenlik kameraları ve sistemleri hakkında destek almak isterseniz, Firmalar bölümümüzden arama yapabilir, ihtiyaçlarınız için en uygun profesyonellere anında ulaşabilirsiniz.
  


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın