Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
İnsan Sayma İçin Hangi Kamera? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

İnsan Sayma Teknolojileri

İnsan saymak için hangi kameralar ve sensörler kullanılır?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
İnsan Sayma Teknolojileri
Mazağa tüketici davranışları araştırmalarına göre olumlu bir deneyime sahip bir müşteri yaklaşık % 40 oranında daha fazla harcamada bulunuyor. Müşteri deneyimini iyileştirmek adına kullanılan en önemli sistemlerden biri olan insan sayma teknolojileri, mağaza performansının optimize edilmesinden pazarlama kampanyalarının etkisinin değerlendirilmesine kadar, olumlu bir deneyim oluşturmak için gereken stratejilerin belirlenmesinde büyük rol oynuyor.

1. Termal kameralar
Termal insan sayma teknolojisi, bireylerin sıcaklık değişimlerini ölçen termal görüntüleme teknolojisini kullanır. Müşterinin vücut ısısı, ısı algılayan kameralar tarafından algılanır ve trafik hacmi yüksek olduğunda bile güvenilir veriler üretir. Ölçülecek alanın üstündeki tavana sabitlenen termal sistemler çok göze batmazlar. Ayrıca doğruluk oranları oldukça yüksektir. Termal kameralar karmaşık ortamlarda ve girişlerde trafik sayımı yaparken uyarlanabilir olmakla birlikte, daha geniş bölgeleri oluşturmak için birden fazla termal kamera da kullanılabilir. Görünebilir ışığa ihtiyaç duymadıkları için tamamen karanlıkta bile çalışabilir.

2. Stereo - 3D Kameralar
Stereo kameralar, tipik olarak dikdörtgen bir kalem kutusu boyutundadır. Kameralar belirli bir dereceye kadar eğilebilir olmasına rağmen, genelde ölçüm yapılacak alanın üstündeki tavana sabitlenir. Cihazlar, gerçek zamanlı olarak giriş verilerini ve çıkış yapan kişi sayısından çıkarır. Böylece geniş bir çevreye uyarlanarak, müşteri trafiğini sayabilir. Stereo veriler, bir görüş alanındaki derinliği ve trafiği anlamak için insan gözüyle aynı prensibi kullanır. Bu özellik cihazın, çocuk veya çocuk arabası gibi öğeleri sayımdan düşmesine olanak tanır. Gelişmiş bir stereo teknolojisi uygulaması sadece giriş ve çıkış sayımını değil, müşteri yolculuğunun tamamında, yolu izlemeyi mümkün kılabilir. Tutarlılık oranı %98 ve üzerinde olup en çok tercih edilen ürünlerdir.

3. Mono Kameralar
Tipik olarak mono kameralarda tek bir mercek kullanılır. Genellikle dairesel forma sahiptir ve tavana sabitlenir. Stereo olmadığından, üçgenleme özelliği yoktur ve görüş derinliğine sahip değildir. Bu nedenle çocukları da sayıma dahil edeceğinden sayım doğruluğu olumsuz etkilenir. Mono kameraların hassasiyet aralığı genelde % 90'ın üzerine çıkamaz. Trafik nispeten düşük ve aydınlatmanın elverişli olduğu girişlerde tercih edilebilir.

4. ToF Sensörler (Time of Flight)
Termal serisine benzeyen ve ölçülecek alanın üstündeki tavan üzerine sabitlenen ToF sensörü, aşağıdaki nesnelere bir sinyal gönderir ve kızılötesi yansımanın, sensöre geri dönen yansımasını kaydeder. Bu, stereo ve termal de dahil olmak üzere diğer cihazlara kıyasla daha büyük bir görüş ve hareket derinliği sağlar. Yalnızca X ve Y boyutlarıyla değil, aynı zamanda raf düzeyinde ölçümlere de yardımcı olabilecek Z ile daha zengin bir veri kümesi oluşturma potansiyeline sahiptir.

5. Wi-Fi
Wi-Fi, kablosuz erişim noktalarından (WAP'ler) çalışır ve bunlar bir sigara paketinin büyüklüğünden büyük bir yönlendirici boyutlarına kadar değişebilir. Ölçülecek alanın çevresinde, genellikle tavanda konuşlandırılırlar. Bu tür sistemlerin aralığı ve doğruluğu çeşitlidir ve ayarlama ve kalibrasyon gerektirir. Daha önce bahsedilen yöntemlerin yerine geçmemekle birlikte, trafik için ikinci bir ölçü olarak kullanılması tavsiye edilir.

6. Kızılötesi (IR)
Kızılötesi sayaçların etkinliği, teknolojinin doğası gereği geniş ölçüde değişkenlik gösterir. Mono gibi bu teknoloji çok düşük maliyetli olabilir, ancak kalite sorunları açısından bakıldığında verilerin yönetilmesi kapsamlı bir izleme ve desteğe ihtiyaç duyar. IR sayaçları en gelişmiş seçenek olmasa da, sınırlı sayıda senaryoda olumlu bir şekilde kullanılabilir. IR insan sayma fiyatları ekonomik olmasına rağmen aynı anda birden fazla insan girişi olduğunda bunu tek giriş olarak sayması nedeni ile günümüzde çok tercih edilmemektedir.


7. CCTV
Kapalı devre kamera teknolojisini kullanarak, genellikle mağaza içi güvenlik altyapısının bir parçası olarak entegre olur. Daha önce kurulu olan güvenlik sistemine sadece bir yazılım ekleme özelliği nedeniyle düşük maliyetli bir görünebilir. Bununla birlikte, mono sistemlerde olduğu gibi aydınlatmadan olumsuz etkilenebilir.
 


Bu Makalenin Yorumları ( 13 )
aynı anda hem zikir hem sayım mı yapıyormuşlar maşallah :)

bir ara herkes zikirmatik ile sayıyordu diye hatırlıyorum :)

monolar tutarsız yatırım yapmadan önce dikkat etmekte demo yapmakta tutarlılıkları kontrol etmekte fayda var

mono ile 3D arasında fiyat farkı var doğru ama monolar hiç bir işe yaramıyor. girişi ölçüyoruz 1300 çıkışa bakıyoruz 600 nerede 700 mağazada mı yatıyorlar gece

3D alın

termaller kışın problem oluyor diye biliyorum ısıya göre duyarlı olduğu için

ucuz teknoloji ve cihaz seçenler aynı yatırımı bir kaç sefer daha yapmak zorunda kalıyor :) tecrübe ile sabit

demoda çok uğraştık, monosu sensoru ıvırı zıvırı en son 3d cihaz aldık brickstream takır takır sayıyor

biz 3d teknolojisini kullanıyoruz memnunuz

en iyisi 3d sanırım

değerli paylaşımlar için teşekkürler

çok faydalı oldu çok teşekkürler

kaleminize sağlık




Yorum Yazın