Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Büyük dosyaları paylaşmanın en iyi yolları - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Büyük Dosyaları Paylaşmanın En iyi 10 Yolu

Yüksek çözünürlüklü videoları paylaşmak bu yöntemlerle çok kolay

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Büyük Dosyaları Paylaşmanın En iyi 10 Yolu
Büyük dosyaları, özellikle gb sınırlarını zorlayan videoları paylaşmak çoğu zaman sorunludur. Göndermeniz gereken dosyaların boyutuna ve sayısına bağlı olarak, bu işlem can sıkıcı bir hal alabilir. Örneğin Gmail, e-posta ile maksimum 25 MB'a kadar dosya eklemenize izin verir.
Video görüntüleri gibi büyük dosyaları çevrimiçi göndermeniz gerekiyorsa, bunu yapmanın daha pratik yolları var. Aşağıda seçtiğimiz uygulamaların büyük bir çoğunluğu ücretsiz, ancak daha gelişmiş özellikler için Premium servisleri deneyebilirsiniz.

1. Bir VPN servisini kullanın

VPN kullanmanın büyük dosyaları paylaşmakla ne ilgisi var diye düşünebilirsiniz. Pek çok kişi tarafından bilinmese de bazı internet servis sağlayıcıları bant genişliğini, tercihlerinizden bağımsız olarak ayarlar. Üstelik büyük bir dosya paylaşıyorsanız bu durumu daha net bir şekilde görebilirsiniz. Bir VPN kullanmak ISP'nizin yüklediğiniz dosyaların türünü belirleyememesine ve hesabınızla ilişkili trafik şekillendirme işlemini yapamayacağı anlamına gelir. Büyük miktarda veri transfer etmek için kullanılan en popüler ve güvenilir yöntemlerden biri olan P2P’dir. Hızlı ve P2P desteği olan bir VPN kullanarak dosya transfer edebilirsiniz. Ancak bağlantınızı yavaşlayabileceğini unutmayın.

2. Dosya sıkıştırma yöntemini kullanın

Büyük dosyaları gönderme sorununa en kolay çözümlerden biri, 7-Zip gibi dosya sıkıştırma yazılımlarını kullanmaktır. Dosyaları bir klasöre yerleştirebileceğiniz ve hepsini tek seferde sıkıştırabileceğiniz için, birden çok dosyanız varsa bu özellikle kullanışlıdır. Kural olarak, büyük bir dosya aynı boyuttaki daha küçük dosyaları içeren bir klasöre göre daha hızlı aktarılır. Çoğu büyük işletim sistemi, ek bir yazılım olmadan ZIP dosyalarını ayıklayabilir. 7-Zip, dosyaları korumak için bir şifre ayarlamanızı da sağlar ve böylece onları güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz.

3. Google Drive

Gmail iletilerinin boyutu yalnızca 25 MB'a kadar ek göndermeye izin veriyor. Ancak dosyalar çok büyük olduğunda Google size bunları Google Drive'ınıza yerleştirmek ve paylaşmak için bir bağlantı gönderme seçeneği sunar. Gmail kullanıcıları, dosya ve klasörleri 10GB'a kadar boyuta kadar paylaşabilir. Google'ın ücretsiz 15 GB depolama alanı sunduğunu göz önüne alarak, büyük dosyaları tamamen ücretsiz olarak istediğiniz kadar paylaşabilirsiniz. Daha yüksek depolama alanı için ücretli depolama seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

4. WeTransfer

WeTransfer, büyük dosyaları paylaşmak için kullanılacak en basit hizmetlerden biridir. Sadece birkaç tıklama ile dosyanızı yükleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Yükleme işleminde size adım adım yardımcı olan sihirbazıyla, WeTranser pratik ve kullanıcı dostu bir site. Ayrıca, dosya paylaşım linklerinin 7 gün sonra silindiğini belirtmekte fayda var.

5. FTP

FTP (Dosya Aktarım Protokolü), Dropbox ve Google Drive gibi bulut hizmetlerine kıyasla oldukça eski bir yöntem olabilir, ancak dosya yüklemek ve indirmek için hala en güvenilir yöntemlerden biridir.  Tüm işletim sistemleri FTP'yi destekler. FireFTP gibi tarayıcınızdan yükleme ve indirme destekleyen pek çok web sitesi ve eklenti bulabilirsiniz. Windows ve Mac kullanıcıları ayrıca ücretsiz masaüstü FTP istemcisi Cyberduck'u da kullanabilirler  FTP'nin tek dezavantajı, bir sunucuya erişim zorunluluğudur. Ancak DriveHQ gibi birçok şirket ücretsiz bir depolama alanı (1GB) sunuyor.

6. Hightail

Hightail (eski YouSendIt) kayıt olduktan sonra, başkalarıyla paylaşabileceğiniz çeşitli dosyalar ve projeler için özel 'alanlar' oluşturabileceğiniz bir diğer platform. Kullanışlı 'PipPoint’ özelliği tekil ya da ortak çalışılan belgeler üzerinde notlar yazmak için bile kullanılabilir. Hightail'in ücretsiz Lite sürümü yalnızca 250MB'a kadar dosyaların paylaşılmasına olanak tanıyor.

 

7. Mediafire

MediaFire’da ücretsiz bir hesap açarak, 10GB depolama alanı elde edebilirsiniz. Dosyaları doğrudan bilgisayarınızdan veya web'den yükleyebilirsiniz ve başkalarının dosyalarınızı MediaFire web sitesinden indirmesini sağlayacak bir bağlantı oluşturabilirsiniz.  Ücretli abonelik ile 1 TB depolama alanına sahip olabilir, dosya boyutlarında 20 GB'lık sınırı ve reklamları ortadan kaldırabilirsiniz. MediaFire uygulamasının bir başka kullanışlı premium özelliği ise alıcı, dosyalarınızı indirdikten sonra artık erişilebilir olmamasını sağlayan tek seferlik bağlantılar sağlamasıdır.

8. Send Anywhere

Sensanywhere , düşünebileceğiniz hemen hemen her platform için kullanılabilir ve dosyaları tamamen 1TB'ye kadar ücretsiz olarak aktarabilir. Sensanywhere sitesinde, Chrome için bir tarayıcı uzantısı, Android ve iOS için bir mobil uygulama ve Windows ve macOS için bir web uygulamasını kolayca indirebilirsiniz. Sitede ayrıca, Linux için özel sürümler, WordPress ve Outlook için eklentiler de bulunuyor. Tarayıcı widget'ı, dosyaları 4GB'a kadar paylaşmanıza izin verirken, masaüstü yazılımı 1 TB'a kadar dosyaları destekliyor. 4K videoları dahil etmezsek, kapasitenin oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz.


9. Adobe Send & Track

Send & Track, kullandığınız her cihaza (telefon veya PC olmak üzere) büyük dosyaları birden çok alıcıyla paylaşmak için Adobe web sitesini veya Acrobat Reader uygulamasını kullanmanıza olanak tanıyor. Web sitesinde gönderebileceğiniz dosyaların sayısı veya boyutuyla ilgili herhangi bir sınırlamadan bahsedilmiyor. Yıllık 20 dolara satın alınabilen serviste, hangi dosyaların gönderilebileceği konusunda kısıtlamalar bulunuyor. Örneğin, 7-Zip arşivlerine izin verilmiyor.

10. Resilio Sync

Eskiden BitTorrent Sync olan bu kullanışlı program, dosyalarınızı doğrudan cihazlarınız arasında senkronize etmek ve büyük dosyaları paylaşmak için özel olarak tasarlanmış olan BitTorrent protokolünü kullanır. Bu eşler arası bağlantı, telefon ve masaüstü PC gibi iki veya daha fazla cihaz için kullanılabilir.
Resilio Sync, kişilerinizin klasörlerinizdeki dosyaları indirmesini sağlamak için güvenli bağlantılar oluşturmayı özelliğine de sahip. Yazılım ücretsiz olarak geliyor ve herhangi bir yükleme sınırı bulunmuyor.

11. Dropbox

Dropbox'da size 2GB depolama alanı sağlayan ücretsiz bir servis, ancak arkadaşlarınızı hizmeti kullanmak için teşvik ederek daha fazla kazanabilir veya aylık $ 9.99 tutarında Dropbox Plus'a kaydolarak limitinizi 1 TB'a yükseltebilirsiniz. Ayrıca, uzaktan cihaz silme de dahil olmak üzere dosyaların daha fazla kontrol edilmesini sağlayabilir ve indirmeler için bir şifre ayarlayabilirsiniz. Dropbox klasörüne taşınan tüm dosyalar bir web bağlantısı aracılığıyla bulut üzerinden kolayca paylaşılabilir. Çoğu işletim sisteminde, transfer etmek istediğiniz dosyayı sağ tıklayarak, klasöre gönderebilirsiniz.

 


Bu Makalenin Yorumları ( 1 )
SendGB.com 12 dilde hizmet veren yerli dosya transfer servisi. 4GB'a kadar üye olmadan kolayca dosya paylaşılıyor. Üstelik sosyal sorumluluk kurumları destekleniyor. Sendgb'yi de yazınızda alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.




Yorum Yazın