Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Kamera Sistemlerinde Depolama Alanı Nasıl Hesaplanır? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Kamera Kayıt Hesaplama Nasıl Yapılır?

Evler gibi kapalı alanlar için ne kadar depolama alanı gerekir? Kamera depolama alanı hesabı nasıl yapılır?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Kamera Kayıt Hesaplama Nasıl Yapılır?
Bir güvenlik kamera sistemi tasarlarken, kameraların görüntüleme yetenekleri kadar ağ bant genişliği ve depolama ihtiyaçlarının doğru bir şekilde belirlenmesi projenin önemli bir adımını oluşturur.

Kameraların sayısı, kullanılan görüntü çözünürlüğü, sıkıştırma türü ve oranı, kare hızı gibi faktörler uygun depolama çözümünün belirlenmesinde kullanılan temel özelliklerdir. Evler gibi kapalı alanlarda kullanılan güvenlik sistemleri için ne kadar kayıt alanı gerektiğini merak ediyorsanız hazırladığımız tablodan yararlanabilirsiniz.




Güvenlik kamerası sistemlerinde kayıt miktarını hesaplamak oldukça kolaydır. Aşağıdaki formülü kullanarak depolama alanını kendiniz de hesaplayabilirsiniz.

Depolama Alanı (GB) = Bit Hızı (Kbps) * 1000/8 * 3600 * 24 * Kamera Sayısı * Gün / 1000 000 000

Örneğin, maksimum bit hızı 1024 Kb / sn olan ve 7 gün boyunca kesintisiz olarak kaydetmek istediğiniz 2 kameranız varsa, gerekli depolama alanı = 1024 * 1000/8 * 3600 * 24 * 2 * 7/1000 000 000 = 154.8288 GB olacaktır.

Kamera depolama hesaplayıcısını Hanwha-Techwin, Hikvision, Panasonic, Honeywell, Bosch ve benzeri CCTV sistemleri de dahil olmak üzere farklı markaların CCTV depolama hesaplamalarında uygulayabilirsiniz.

Kamera depolama hesaplama çeşitli faktörlerden etkilendiği için, gerçek depolama gereksinimlerinin hesaplama formülü tarafından çıkarılan sonuçlardan farklı olabileceğini unutmayın.

Çözünürlük: Kamera çözünürlüğü, CIF (352 x 240), 720P (1280 x 720), 1080p (1920 x 1080), 1440P (2560 x 1440)ve benzeri gibi dikey ve yatay piksel boyutlarında ölçülür.

Sıkıştırma: Video sıkıştırma, özgün video dosyası biçimlerinin boyutunu azaltan ve böylece orijinal dosyalardan daha az yer kaplayan bir tekniktir. Popüler video sıkıştırma formatlarına H.264, MJPEG ve MPEG4 dahildir.

Bit hızı: Kamera bit hızı ne kadar yüksek olursa , video kalitesi o kadar iyi olur. Çözünürlük ve sıkıştırma formatlarından etkilenir. Daha düşük çözünürlük ve yüksek oranda sıkıştırılmış videolar daha düşük bit hızı gerektirir.

Kamera: Kullandığınız kameraların sayısı da depolama hesaplamasını etkileyebilir. Aynı anda birden fazla kamera kullanıyorsanız, daha fazla  saklama alanı gerekecektir.

Gün sayısı: Daha uzun  kayıt tutma süresi, daha fazla saklama alanı gerektirir. Kamera kayıt hesaplama formülü kullandığınızda, hesaplamanın gün sayısına göre yapıldığını unutmayın. Bu nedenle, kayıt saatini gün sayısına dönüştürmeniz gerekebilir.

Önemli Not: Bu değişkenlerin yanı sıra, ses kayıtları, kayıt modları (örn. sürekli kayıt, hareketli kayıt veya programlı kayıt), hareket etkinliği miktarı, sahnenin ışıklandırma koşulları gibi kamera depolama hesaplamasını etkileyen diğer bazı faktörler de vardır.

Normalde, saklama kapasitesi maksimum seviyeye ulaştığında orijinal videolar, yenileri tarafından üzerine yazılır. Önemli belgeleri üzerine yazmadan önce yedeklemeyi unutmayın.


 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın