Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
VPN'le Yapabileceğinizi 9 Şey - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

VPN'le Yapabileceğinizi 9 Şey

VPN temel düzeyde güvenliğinizi artırır, ancak yetenekleri bununla sınırlı değil.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
 VPN'le Yapabileceğinizi 9 Şey
Bir VPN veya Sanal Özel Ağ, çevrimiçi olan herkes için oldukça kullanışlı bir araçtır. Temel düzeyde bir VPN, şifrelenmiş verilerinizin dolaştığı bir tünelden oluşur. Böylece çevrimiçi olduğunuzda daha güvenli ve anonim kalmanızı sağlar.

Son zamanlardaki veri gizliliği endişeleri VPN servislerine olan ilgiyi artırdı. Bir VPN temel düzeyde güvenlik seviyesini artırmaktan başka, farkında olmayabileceğiniz çok sayıda kullanıma sahip. 

 VPN teknolojisi ile yapılabilecek 9 şey

1. ISS izlemeden kaçının

Son zamanlarda artan tartışmalara paralel olarak, ISS'lerin abone izleme politikaları daha fazla tepki görmeye başladı. İzlenen herhangi bir veriyle ilgili en zararsız örnek olarak hedefli reklamlar gösterilebilir. Sadece bu bile kullanıcıların anonim gezinti talep etmeleri için yeterli bir neden olabilir.

Bununla birlikte, ISP'lerin üçüncü şahıslara sörf geçmişi, konum verileri veya uygulama kullanımı gibi kullanıcı verilerinin satışı yönünde bir engel olmadığından, endişeler daha da büyük bir önem kazanıyor.

İzlenme seviyesi ne olursa olsun, cep telefonları da dahil olmak üzere tüm cihazlara kurulan bir VPN çözümü, bu tür gizlilik ihlallerine karşı önemli bir savunmadır.

2. Bir ev ağına erişin

Masaüstü bilgisayarınızın iş, kişisel ve eğlence amacıyla çeşitli dosyalar ve verilerle doludur. Tüm bu dosyalara erişmek için bilgisayarınıza veya NAS'a uzaktan erişim kurmak isteyebilirsiniz. Bu erişimi güvenli tutmanın en kolay yolu iyi bir VPN kullanmaktır.

3. Genel Wi-Fi güvenliğini artırın

Okul, otel, kütüphane, havaalanı ve kahve dükkanı gibi birçok yerde , ücretsiz Wi-Fi erişimi sunuluyor. Bu kablosuz erişim noktaları, örneğin e-postanızı kontrol etmek isterseniz, şifrenizin ve diğer hassas verilerin ağ üzerinden aktarılmasını gerektirir. Evde, kendi ağınızdan bağlanıyorsanız trafik güvenliğini korumak için WPA2 gibi şifreleme protokollerini kullanın. Bununla birlikte, genel kablosuz erişim noktaları, açık erişim sağlar ve çoğu durumda ortak bir şifre kullanır veya hiç bir şifre kullanmaz.

Böyle güvensiz bir kablosuz ağı kullandığınızda, trafiğinizi şifrelenecek şekilde bir VPN kullanmak iyi bir fikirdir. Verileriniz ele geçirilmiş olsa bile, şifreli olacaktır. Bu hafta başında yapılan bir araştırma WPA2 güvenlik protokollerinin bile ciddi kusurları olabileceğini koydu. VPN bağlantısı tüm bağlantılar için ekstra bir koruma katmanı sağlar.

4. Web sitelerinin bilgilerinizi toplamasını önleyin

Gelir üretmenin en yaygın yöntemlerinden biri reklamları kullanmaktır, ancak TV'deki reklamların aksine, internet reklamları IP adresleri üzerinden genellikle doğrudan kullanıcıyı hedef alır.

Bilinen bir online satış sitesinde bir şeyler ararsanız, diğer web sitelerini ziyaret ettiğinizde, benzer ürünlerin yer aldığı reklamları görürsünüz. Bu tür izleme endişeleriniz varsa iyi bir karşı önlem olarak gerçek IP'nizi gizli tutan ve etkili bir şekilde koruyan bir VPN hizmetinden faydalanabilirsiniz.

5. Anonim dosyalar ve torrent güvenliğini artırın

Dosya paylaşım uygulaması torrent popülaritesini koruyor. İndirmeler ile torrent kullanıcıları izlenir ve zamanla kullanıcılar üzerinden gerçek bir veri bankası oluşturan izleme sistemleri haline dönüşür. Torrentle ilgili en belirgin kaygı, bu verilerin üçüncü kişilere yüksek bir fiyat karşılığında satılabileceğidir. Bu tür veri toplama yöntemlerinin hepsi IP adreslerine dayandığından, VPN yoluyla bir torrent kullanmak, olası sorunları önlemek için en basit ve etkili çözümdür.

6. Kampüs bağlantısını güvenli hale getirin

Bir üniversite veya daha büyük bir işyeri olsun, kampüs gibi organizasyonlarda çok miktarda ağ erişimi olan bilgisayar, tablet vb. cihazlar bulunur. Üniversitelerin ve şirketlerin değerli verileri için VPN ile kampüs dışından uzaktan erişimlerin tümünün korunması gerekir.

7. İçerik akışı engellerini kaldırın

Coğrafi engelleme (coo-restriction olarak da bilinir), İnternet içeriğinin bir kullanıcının konumuna göre engellenmesidir. Bu, genellikle TV dizileri veya filmlerde yapılır. Örneğin iPlayer, İngiltere dışındaki kişilerin erişimine açık değildir ya da Netflix'te en sevdiğiniz dizinin son bölümünü coğrafi engel nedeniyle izleyemeyebilirsiniz . Uygun ülkelerin sunucularında bulunan bir VPN ile bu sorunu çözebilir, bir VPN sağlayıcısı seçerken konum bilgilerine göre tercih yapabilirsiniz.

8. Trafik şekillendirme olmadan hızınızı koruyun

Trafik şekillendirme, ISP'ler tarafından internet trafiği analiz edilerek sıkça yapılan bir uygulamadır. Trafik şekillendirme bir kullanıcının indirme veya yüklemelerini sınırlandırmak için sıklıkla bant genişliğini düşürmek için birlikte kullanılır. Bir VPN ile veri trafiği şifrelendiğinden, bu türden analizlere nedeniyle herhangi bir hız azaltmaya maruz kalmazsınız.

9. Bilgisayar korsanlarını ağınızdan uzak tutun

Güvenlik duvarları, kötü niyetli saldırganları ağınızdan uzak tutmak için tasarlanır. Bir bilgisayar korsanı ağınızı IP adresinizden bulur. Bir VPN, sizi uzaktaki bir sunucuya bağlar ve size farklı bir IP adresi atar. Böylece herhangi bir saldırı ev ağınıza değil VPN sunucusuna yönlendirilir. VPN, bilgisayar korsanları ve internetin diğer kötü niyetli sakinlerine karşı etkili bir şekilde savunma katmanı oluşturur.


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın