Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Polisin Görüntü Toplaması tartışma Konusu Oldu - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Amerika'da Polis Kameralarından Toplanan Görüntüler Tartışma Konusu Oldu

Kaliforniya Yüksek Mahkemesi, Los Angeles polis departmanı tarafından toplanan ve milyonlarca araç plakası içeren görüntülerden alınan verilerin gizli soruşturma kayıtları olmadığını kararlaştırdı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Amerika'da Polis Kameralarından Toplanan Görüntüler Tartışma Konusu Oldu
Kaliforniya Yüksek Mahkemesinin geçtiğimiz günlerde aldığı karar sonrasında, polis kameralarından toplanan görüntülerin gizlilik ihlaline neden olup olmadığını tartışıyor.  Mahkeme kararına göre polisteki toplu kamera kayıtları çeşitli soruşturmalarda kullanılabilecek. Kaliforniya'daki bir devriye arabaları yakındaki otomobillerin plakalarını sürekli tarayan ve fotoğraflayan dört kameralı bir kayıt sistemine sahip. Polis kameralarından gelen görüntüler, suçlarla bağlantılı araçların plakalarını karşılaştırmak için özel bir yazılımla beraber kullanıyor ve bilgiler yıllarca saklanabiliyor.

Kaliforniya Yüksek Mahkemesi, Los Angeles polis departmanı tarafından toplanan ve milyonlarca araç plakası içeren görüntülerden alınan verilerin, kamuoyuna açıklanmasında sakınca olmayan,  gizli soruşturma kayıtları olmadığını kararlaştırdı.

Sivil Özgürlükler Grubu, sayıları her geçen gün artan sabit ve mobil polis kameralarının gizlilik ihlaline neden olabileceği gerekçesiyle endişe duyduklarını açıkladı. Kolluk kuvvetleri yetkilileri, verilerin çalıntı arabaları izlemek, kaçakları yakalamak veya diğer suç türlerini çözmek için çok değerli olduğunu belirtiyor. Fakat Güney Kaliforniya Amerikan Sivil Özgürlükler Sendikası Vakfı ve Electronic Frontier Vakfı ise gözetim hizmetlerinin herhangi bir ayrım olmaksızın herkesi kayıt altına alması sonucunda,  masum suçlulardan yola çıkarak potansiyel suçluların yakalanamayacağını savunuyor.

Uyuşmazlık, Los Angeles Emniyet Müdürlüğü ve Los Angeles Şerif Departmanı'nın bir haftalık dönemde topladığı yaklaşık 3 milyon plaka görüntüsünden veri istediğinde ortaya çıktı.  Özgürlükler Sendikası Vakfı polisin belirli mahallelerde orantısız bir şekilde plaka alıp almadığını belirlemek için verileri analiz etmeyi planladıklarını söyledi.

Yüksek Mahkeme, çeşitli kuruluşların talebi ile toplu verilerin yayınlanmasının, sürücülerin mahremiyetini ihlal edeceğini söyleyerek durdurma kararı aldı. Mahkeme bilgilerin bir kısmını değiştirerek veya her plaka numarasını rastgele benzersiz bir tanımlayıcı ile değiştirerek bilgilerin kamuya açık hale getirilebileceğini belirtti. Yüksek Mahkeme, imajların büyük çoğunluğunun herhangi bir suçla bağlantılı olmayan araçlardan kaynaklandığını da belirtti. Mahkemenin kararını değerlendiren California ACLU polis müdürü Peter Bibring. "Mahkemenin kararı şeffaflık açısından önemli, ancak bu karar polis soruşturmaları kapsamındaki toplu veri koleksiyonunu kapsamıyor." dedi.
 
Mahkeme, taramaların hedefli soruşturmanın bir parçası olarak toplanmadığını, ancak ham verileri ifşa etmenin sürücülerin yaşadığı, çalıştığı veya sık sık ziyaret ettiği yerler gibi bilgiler üzerinden kişisel gizliliğin ihlal edilebileceği yorumunda bulundu. San Francisco merkezli Electronic Frontier Vakfı'nın avukatı Jennifer Lynch, yargının yorumunun hali polisin milyonlarca insanı takip etmek için çok miktarda veri toplamasının gizlilik konusunda yarattığı endişeleri doğruladığını söyledi. Polis departmanından bu verileri talep eden ve yararlanan kurumlar, toplu kişisel bilgileri yanlış amaçlar için kullanabilir ya da siyasi faaliyetler için insanları hedef alabilir. Masum sürücülerden toplanan bu gibi yer verileri, kişilerin nerede oldukları hakkında hassas bilgileri ortaya koyuyor" dedi.


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın