Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Bosch ve Genetec’ten Uçtan uca güvenlik çözümü - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Bosch ve Genetec’ten Uçtan Uca Güvenlik Çözümü

Entegrasyon suç önleme, şifreleme, merkezi senkronizasyon, kamera ve yönetim yazılımı istemcilerinin güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
 Bosch ve Genetec’ten Uçtan Uca Güvenlik Çözümü
Bosch tüm network güvenlik kameralarının Genetec sistemleri ile tamamen entegre olduğunu ve kameraların yanı sıra Genetec Archiver ve Güvenlik Merkezi'ni de içeren bir uçtan uca veri güvenliği çözümü sunduğunu açıkladı. Entegrasyon suç önleme, şifreleme, merkezi senkronizasyon, kamera ve yönetim yazılımı istemcilerinin güvenliğini çok aşamalı olarak sağlamayı hedefliyor.

Suç Önleme
Bosch güvenlik kameraları ile Genetec Archiver ve Güvenlik Merkezi arasındaki, iletişimlere tüm ağ boyunca bir kimlik doğrulama anahtarı atanıyor. Bu elektronik imza, sistemin, kamera ya da depolama birimleri gibi ağ bileşenlerinin uygunluk doğrulamasını ve müşterilerin görüntülenmesini sağlayarak, iletişim başlamadan önce güvenli bir ağ alt yapısının oluşturulmasını sağlıyor.

Şifreleme
Şirkete göre, tüm Bosch IP kameralar, ağ bileşenleri arasında güvenilir iletişimin ve tüm video verilerinin şifrelenmesini sağlayan, ayrıca kimlik doğrulama için kullanılan şifreleme anahtarlarını güvenle depolamak için TPM adı verilen dahili bir ‘’Güvenilir Platform Modülü'ne ‘’ sahip. Kimlik doğrulama ve şifreleme için tüm şifreleme işlemleri yalnızca TPM modülü içinde yürütülüyor. Şifreli video verileri daha sonra kameradan Genetec Archiver'a SRTP kullanılarak gönderiliyor.

Merkezi Senkronizasyon İle Daha İyi Koruma
Genetec Güvenlik Merkezi Active Directory ile entegre kullanıcı yönetimi izlenerek, Windows düzeyinde merkezileştirme sağlanabiliyor. Tekil kullanıcıların yanı sıra Active Directory'deki kullanıcı grupları da Güvenlik Merkezi ile senkronize edilebilirken, yeni kullanıcılar grup için tanımlanan mevcut Güvenlik Merkezi ayrıcalıklarına otomatik olarak sahip olabiliyor.

Kameralar, Yönetim Yazılımı ve İstemcilerin Güvenliğini Sağlama
Genetec Archiver, önemli bir güvenlik katmanı olarak şifrelerin yanı sıra kameralara kimlik doğrulaması yapmak için bir istemci sertifikası kullanıyor. Buna ek olarak, yalnızca Bosch onaylı bellenim güncellemeleri kabul edilerek, herhangi bir şifreleme işlemi yalnızca Güvenilir Platform Modülü (TPM) içinde yürütülüyor.

Herhangi bir siber saldırı durumunda sertifikalar daha az risk altındadır. Bu nedenle Genetec Güvenlik Merkezi, yönetim yazılımı ve istemcileri için sertifika kimlik doğrulamasını kullanıyor. Video yönetim sistemleri, kimlik doğrulama sertifikalarını kullanarak Bosch kameralarıyla doğrudan etkileşime giriyor ve veriler SRTP protokolünün sağladığı gizlilik ve veri koruması ile iletiliyor.

Bosch, tüm video güvenlik altyapısı boyunca SRTP'yi kullanmanın, müşterilerin güvenli çoklu yayın networkü kurmasını ve aynı anda güvenlik ve ölçeklenebilirlik elde etmelerini sağladığını söylüyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın