Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Yılbaşında evinizi nasıl koruyabilirsiniz? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Yılbaşında evinizi nasıl koruyabilirsiniz?

Yılbaşı sizin için tatil anlamına gelebilir, ancak hırsızlar için tam da mesai zamanı!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Yılbaşında evinizi nasıl koruyabilirsiniz?
Birçok kişi cumadan başlayan yılbaşı tatili ile beraber evde olmayacak. Bu da hırsızlar için yılın en güzel zamanları demek!

Axis Communications'a göre, hırsızlık gibi cezai faaliyetlerler tatil zamanlarında artış gösteriyor. Axis Communications Satış Direktörü Roy Alves, "Konut sahipleri, yaşadıkları evlerini ve mülklerini güvende tutmak için bu süre zarfında uygun güvenlik önlemlerini almak zorundalar" diyor ve ekliyor "En önemli husus, bireylerin mülkünüze olan erişimi kontrol etmektir. Doğru insanların mülkünüzün veya evinizin uygun alanlarına erişebilmelerini sağlayarak, gereksiz trafiği azaltabilir, dolayısıyla güvenlik açıklarının ve bu açıklara bağlı suçların azalmasını sağlayabilirsiniz."

Eviniz ya da işyerinizi güvende tutmak için ipuçları

• Tatile gitmeden önce güvenlik kameralarınızın çalıştığından ve kayıtta olduğundan emin olun. Güvenlik kameralarının kör noktalar olmadan, optimum düzeyde çalışmasını sağlayın.

• Gayrimenkul sahipleri için, en etkili güvenlik çözümü, potansiyel bir davetsiz misafirin önceden tespit edilmesidir. Bu, suçları proaktif olarak tespit etmek ve engellemek amacıyla proaktif gözetim imkânı tanıyan, alandaki güvenlik personeline yardım eden bir analiz uygulamasıyla yapılabilir. Uygulamalarla, örneğin, saldırganlar tespit edilebilir, güvenlik görevlisi otomatik olarak bildirilebilir ya da caydırıcı olması için kişilere bir hoparlör üzerinden sesli mesaj yayınlanabilir.

• Statik kameralar yerine, ağ kameralarına odaklanın. IP güvenlik kamerası, videoya uzaktan erişimi kullanan IP altyapısıyla bağlantılıdır. Diğer bir deyişle, tabletler veya akıllı telefonlar da dahil istediğiniz herhangi bir cihazdan ve konumdan internete bağlanabilir, görüntüleri canlı olarak izleyebilirsiniz. Ağa bağlı kameraların en önemli faydası kameraların uzaktan kumanda edilebilmesi ve ses özellikleri ile donatıldığında iki yönlü iletişim cihazları olarak kullanılabilmesidir. Bu akıllı kamera sistemi ile sağlam bir suç önleme stratejisine sahip olabilirsiniz.

• Kötü aydınlatılmış evler ve mülkler, suçlular için potansiyel mekanlardır. İyi aydınlatılmış alanlar hırsız ve saldırganları caydırmaya yardımcı olur ve güvenlik kameralarının herhangi bir saldırıyı kaydetmesini kolaylaştırır. Mümkünse, tatile çıkmadan önce aydınlatma sisteminizi gözden geçirin ve ışıkları gece çalışacak şekilde ayarladığınızdan emin olun.

• Teknoloji sürekli olarak gelişirken, insanların rolünü henüz değiştirmedi. Bu nedenle, ailenizdeki kişilerden veya komşudan mülkünüze göz kulak olmasını isteyin.

Bu güvenlik ipuçları ile hırsızlık olaylarını engelleyebilir, huzurlu ve rahat bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz!


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın