Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Airbnb Kullanıcılarına Gizli Kamera Şoku - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Airbnb Kullanıcılarına Gizli Kamera Şoku

Kiralık evlerde, gizli kameralar bulundu

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Airbnb Kullanıcılarına Gizli Kamera Şoku
Güvenlik kameraları sevdiklerinizi ve mülklerinizi korumak için mükemmel bir çözümdür, ancak kameraların sahibi siz değilseniz ve görüntülendiğinizden haberiniz yoksa bu durum can sıkıcı olabilir! İnternet ortamından kolayca satın alınabilen ve fiyat olarak oldukça ucuza satılan gizli kameralar, endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Ev kiralama platformu Airbnb, gizli kamera iddialarıyla gündeme oturdu. Kullanıcıların, kiraladıkları evlerde buldukları gizli kamera görüntüleri, sosyal medyada hızla yayıldı. 




Jason Scott tarafından Kasım 27'de gönderilen bir tweette, bir arkadaşının Airbnb üzerinden kiraladığı dairede, yatak odasındaki hareket dedektörüne gizli kamera yerleştirildiği iddia edildi. Scott, gizli kamerayı fark eden arkadaşının hemen evi terk ettiğini söyledi. Evin konumu ve ev sahibinin kimliği kamuya açıklanmazken, Scott'ın tweet'i 23.000'den fazla retweet edildi. Sosyal medyada yayılan görüntülerden sonra Airbnb, bu gibi olayların nadir olduğunu ve kameraların yatak odasında veya banyoda bulunmasına izin verilmediğini söyledi.



Airbnb yetkilileri gizli kamera vakasını "inanılmaz derecede nadir" olarak nitelendirirken müşteriye geri ödeme yapıldığını ve ev sahibinin sistem üzerinden yeniden ev kiralamasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Airbnb, müşteri gizliliğini ihlal eden ev sahiplerini yasaklamaya devam ederken, şirketinin, müşterilerinin mülkleri hakkında çok az bir denetime sahip olduğu da biliniyor. Güvenlik uzmanlarına göre böyle platformlarda gizlilik ihlallerinin önüne geçebilmek için kullanıcıların deyim yerindeyse ‘’ gözlerini dört açması gerekiyor’’. Gizli kamera mağduru olmamak için yatak odası ve banyo başta olmak üzere, kamera yerleştirilebilecek alanların incelenmesi ve küçük lens deliklerinin aranması tavsiye ediliyor. Bunun dışında aynaların çift yönlü olup olmadığının kontrol edilmesi, Wi-Fi üzerinden ağdaki cihazların taranması ve flaş ışığı ile herhangi bir mercek parlaması olup olmadığını kontrol etmek de önerilen çözümler arasında yer alıyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın