Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Geleceğin Mesleği! Yapay Zeka Mühendisliği Maaşları 300 Bin Dolardan - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Geleceğin Mesleği! Yapay Zeka Mühendisliği Maaşları 300 Bin Dolardan Başlıyor

Çin'den gelen yeni bir rapor yapay zekâ alanındaki yetersizlikleri ve işgücü ihtiyacını ortaya koyuyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
 Geleceğin Mesleği! Yapay Zeka Mühendisliği Maaşları 300 Bin Dolardan Başlıyor
Çinli teknoloji devi Tencent tarafından hazırlanan yeni bir rapor, önümüzdeki yıllarda yapay zeka alanındaki işgücü ihtiyacındaki artışın altını çiziyor.

Tencent Araştırma Enstitüsü tarafından derlenen araştırmaya göre, dünya genelinde sadece 300.000 yapay zeka araştırmacı ve uygulayıcısı var. Ancak sektör milyonlarca uzmana ihtiyaç duyuyor.

Dünyanın dört bir yanındaki teknoloji devleri, yapay zeka mühendisi pozisyonu için yüksek maaş taleplerinden şikayet ediyor. New York Times gazetesinin haberine göre, yapay zeka alanında sadece birkaç yıllık tecrübesi bulunan kişilerin yıllık maaş beklentisi minimum 300,000 dolardan başlıyor. Tecrübeli  uzmanlarının maaşları ise yıllık,milyon dolarlar ile ölçülüyor. Tüm dünyadaki  uzman sayısının ise 10.000 civarında olduğu tahmin ediliyor.

Tencent’e göre yapay zeka alanında kalifiye iş gücü sorunun ardında eğitim var. 300.000 olarak belirtilen aktif araştırmacı sayısının yaklaşık 200.000 'inin sadece teknoloji değil çeşitli endüstrilerde istihdam edildiğini ve geri kalan 100.000'in hala eğitimine devam ettiğini tahmin ediyor. Rapor ABD, Çin, Japonya ve İngiltere'yi kilit oyuncular olarak tanımlanırken, İsrail ve Kanada da çeşitli çalışmalarıyla raporda yer alıyor. Raporda yapay zeka alanında en iyi eğitim verilen ülke Kanada olurken, yapay zekanın etik ve yasal mevzuatı uygulamalarında İngiltere, robotik uygulamalarında ise Japonya öncülüğü üstleniyor.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın