Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Özel Güvenlik Personeli Sayısı Emniyeti Geçti - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Özel Güvenlik Personeli Sayısı Emniyeti Geçti

İçişleri Bakanlığı, özel güvenlik personeli rakamlarını açıkladı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Özel Güvenlik Personeli Sayısı Emniyeti Geçti
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada özel güvenlik sektörüne dair rakamlar paylaşıldı. Açıklamaya göre güvenlik personelinin sayısı, Emniyet Genel Müdürlüğü personel sayısını geçti.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın güvenlik personeli rakamları için yaptığı bilgi edinme başvurusu sonrasında, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bir açıklama yayınladı. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, personel istatistiklerini en son 2014 yılında yayınlamıştı.

Açıklamanın detayları şöyle: 24 Temmuz 2017 tarihi itibariyle ülke genelindeki 624.099 kişi silahlı, 368.622 kişi silahsız olmak üzere, toplamda 822.721 kişi özel güvenlik kimlik kartına sahip oldu. Sektörde aktif olarak çalışan silahlı ve silahsız güvenlik personelinin sayısı ise 284.399 olarak açıklandı.

Bakanlığın yanıtı yıllara göre yüksek artış oranlarını da ortaya koydu. Bir önceki istatistik dönemlerine kıyasla, 2011 yılında 147.474 olan aktif özel güvenlik görevlisinin, 2016 yılına gelindiğinde 255.967’e ulaştığı görüldü. 6 yıllık süre içinde özel güvenlik görevlisi sayısındaki artış %92 oldu.

Özel güvenlik görevlileri, 284.399 kişi ile 261.427 personeli bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nü geride bıraktı ve personel sayısı bakımından, Türk Silahlı Kuvvetlerinden sonra, ikinci güvenlik gücü oldu.


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın