Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Siber güvenlik uzmanları uyardı: Gelecek korkunç olabilir! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Siber güvenlik uzmanları uyardı: Gelecek korkunç olabilir!

Kötü niyetli yapay zeka, katil robotlar, terörist otonom araçlar... Hepsi yakın bir gelecekte bizleri bekliyor olabilir mi?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Siber güvenlik uzmanları uyardı: Gelecek korkunç olabilir!
Siber güvenlik araştırmacıları özerk silah ve araçlardan IoT cihazlarına kadar, önümüzdeki yılların en büyük güvenlik tehditlerini tartışıyor. Londra’daki bir güvenlik panelinde buluşan sektörün önde gelen siber güvenlik uzmanları, geleceğin siber güvenlik tehditleri hakkında tahminlerde bulundu.


Özerk katil robotlar, otonom araç filolarını kontrol eden teröristler, kendi zararlı yazılımlarını yazan yapay zeka ve IoT cihazlarının oluşturduğu tehditlerle ilgili kabus senaryolarına hazır olun.


Kötü Niyetli Yapay Zeka



Trend Micro'daki güvenlik araştırmaları direktörü Rik Ferguson, güvenlik uygulamalarına yapay zeka ve makine öğreniminin oldukça iyi göründüğünü belirtiyor. Korkunç olan şey, 120 akademisyen önderliğindeki bir grubun Birleşmiş Milletlere özerk silahları yasadışı ilan etmek için bir dilekçe ile başvurması. Ferguson ''Skynet dünyasında yaşıyoruz. Dolayısıyla, saldırganların çevrimiçi özerk saldırı mekanizmalarının yanı sıra fiziksel özerk silahlar oluşturmak için yapay zeka kullanmaya başlayacaklarından şüphem yok." diyor.



Katil Robotlar



F-Secure'ın araştırma sorumlusu Mikko Hypponen, özerk silahların bir sonraki adımı katil robotlara dikkat çekti. Hypponen "Bu özerk robotlar, düşündüğünüzden de gerçek. Dronlara bakın. Amerika’daki bir subay tarafından Suriye'ye ateş etmek için işletiliyor.’’ dedi. Aslında zayıflık, dron ile insan arasındaki bağlantıdan kaynaklanıyor. Bu bağlantı bozulabilir, kesilebilir ya da casusluk faaliyetleri için kullanılabilir. Bu zayıflığın ortadan kaldırılması için cevap basit, ancak korkutucu: Dronları insan olmadan çalışacak kadar akıllı hale getirmek.



IoT



IoT cihazlarının neden olduğu tehdidi değerlendiren Ferguson’a göre asıl sorun, güvenlik konusunda uzman olmayan üreticilerin, akıllı cihazları üretmeye kalkışması. Ağa bağlanan cihazlar için gelişmiş standartların getirilmesi gerekiyor.

Ferguson, endüstrinin başta şifreleme olmak üzere standartlaştırılmış test ve güncelleme stratejisi gibi asgari güvenlik standartlarının oluşturulmasına ve üreticilerin işbirliği içinde daha fazla çalışması zorunluluğuna dikkat çekiyor. Standartların oluşturulması, bir bakıma üreticilerin cihazların güvence altına alınmasına yani zararlardan sorumlu olmaları anlamına geliyor.



Özerk Otomobiller ve Teröristler



Teröristlerin en sevdiği silahlar ne olabilir diye bir soru duysanız cevabınız ne olurdu? Paneldeki en çarpıcı sorulardan biri olan bu sorunun cevabı, otonom araçlar. Teröristlere cephane sağlayan otonom araçlar düşünün. Ferguson, konsantre olmazsak ve nereye gittiğimizin gerçek dünyadaki sonuçlarını düşünmezsek yakın bir gelecekte bu senaryonun gerçek olacağını söylüyor.


Günümüz dünyasında güvenlik, artık, kredi kartı ayrıntılarından çok daha önemli ve insanlığın geleceği için risk taşıyan bir kavramı ifade ediyor.
Güvenlik ve BT endüstrisi "görmek" için yapay zekanın tüm yeteneklerini kullanmaya çalışıyor. Ancak yapay zekanın özerk bir yapıya kavuşturulması, etik bir gelişimi de zorunlu kılıyor. Teknoloji büyük bir hız ve ölçekte ilerlerken, geleceğin şimdiden öngörülmesi ve çalışmaların sorumluluk bilinci taşıması gerekiyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın