Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
9 Adımda Güvenlik Kamerası Seçme Rehberi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

9 Adımda Güvenlik Kamerası Seçme Rehberi

Yüzlerce ürün arasında kaybolmayın. 9 adımda sizin için en doğru güvenlik kamerasına karar verin.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
9 Adımda Güvenlik Kamerası Seçme Rehberi
Pazardaki çok sayıda güvenlik kamerası ve kaydedicisi düşünüldüğünde, hangi sistemin ev veya iş ortamınıza en uygun olacağına karar vermek zor olabilir. İhtiyacınız olan en iyi kamera sistemine yatırım yapmadan önce aşağıdaki adımları göz önünde bulundurun.

1. Ucuz ürünler size daha pahalıya mal olabilir

Sisteminizin genişletilebilir ve geliştirilebilir bir sistem olmasına dikkat edin. Ucuz ürünlere yönelmeden önce Türkiye’de ve satışı yapılan diğer ülkelerde servis ağı olan güvenlik alanında saygın üreticilerin kamera ve kayıt cihazı seçeneklerini araştırın.

Saygın markalar sadece teknolojileri ile değil, kısıtlı ürün garantisi sunan markalaşmamış kameralara kıyasla, sundukları garanti hizmetleri, müşteri servisleri ve ürün güncelleme desteği bakımından da güvenilirdir.

2- Neyi yakalamak istediğinize karar verin

Kendi gözlerinizle neler görebileceğinizi düşünürseniz, onu taklit edebilecek bir kamera bulmak zor olabilir. Kamerada neyi görmeniz gerektiğini düşünün. Bu, hangi kamera türünün ve hangi farklı kamera işlevlerine ihtiyacınız olduğuna karar vermenize yardımcı olacaktır. Kameranın, garajınızın dışındaki bir aracı ya da bir yayayı görmesini istiyor musunuz?

3. Mercek uzunluğu ve genişliği 

Güvenlik kamerası seçerken, mercek boyutunu ve görüntüleme açı derecesini seçmek gibi teknik özelliklerini anlamak kafa karıştırıcı olabilir.
Temel kural, mercek boyutu için her milimetrenin, nesneyi (odak uzaklığı) metre cinsinden ne kadar uzakta görüntüleyebileceğidir. Geniş açılı bir mercek derecesi, görüş alanını belirleyecek ve açı genişledikçe odak uzaklığını kısaltacaktır.

Örneğin, temel bir 60 derecelik geniş açılı, 4 mm'lik bir mercek, bir insan hedefini 4 metreden etkili bir şekilde belirleyebilir, ancak yan binayı da içine alacak şekilde sola ya da sağa doğru görüntülemek için yeterli aralığa sahip olmayacaktır.

4. Veri ve depolama

Güvenlik kameraları alarmları ve görüntüleri iletmek için kablosuz, GSM veya ADSL gibi geniş bantlı bir bağlantı yoluyla, ev veya iş ağınıza internet protokolüyle (IP) bağlanabilir. HD kameralar, daha fazla bant genişliği ve daha iyi internet bağlantılarına ihtiyaç duyar. Sistem erişimini mobil bağlantıyla yapmak yüksek veri transferi nedeniyle istenmeyen faturalara neden olabilir. HD kameralar aynı zamanda daha yüksek dosya boyutları anlamına gelir. Yüksek çözünürlüklü videoları saklamak için yüksek kapasiteli depolama kaynakları gerekir.

5. Analog, HD veya IP?

Kameranızdan istediğiniz görüntünün kalitesi, kamera tipini belirler. Düşük çözünürlükler için daha uygun fiyatlı giriş seviyesi analog kameralar, ya da yüksek çözünürlüklü HD veya IP kameralar kullanılabilir.

Temel bir analog kamera, düşük çözünürlüklü bir görüntü sunarken, HD kameralar nesne tanımlamak için yüksek çözünürlüklü görüntüler kaydeder. Kayıtları yasal veya araştırma amaçlarla kullanmanız gerekiyorsa, görüntü kalitesini koruyan, dijital olarak yakınlaştırılabilen (zoom), çok daha gelişmiş bir resim sunan HD kameraları tercih etmeniz gerebilir. Yakınlaştırmanın en önemli faydası, herhangi bir adli takip durumunda görüntülerin polisler ve kolluk kuvvetleriyle paylaşılarak, delil oluşturmasıdır.

6. Doğru konumlandırma, her şeydir!

Güvenlik kameraları için en önemli adım doğru konumlandırmadır. En iyi kamera bile olsa kötü bir yere konumlandırılmışsa beklenen performansı veremeyeceği gibi tüm yatırımların da sonuçsuz kalmasına neden olur.

Güvenlik kameraları görüntüleme dışında, hırsızlar için caydırıcılık görevi de görür. Aşağıdaki videoda da olduğu gibi hırsızlar güvenlik kamerasıyla karşılaştıklarında ilk tepki olarak, çoğu kez geri çekilir.



7. Işıklar, kamera ve kayıt başlasın!

Güvenlik kameraları, gün boyunca renkli kayıt yapabilir. Ancak gece yeterli aydınlatma desteği sağlanmazsa görüntüler siyah beyaz olacaktır. Renkli görüntüler için bir LED lambası gibi dış mekânı aydınlatmalarla desteklemek, örneğin, araçların ve davetsiz misafirlerin giysisinin rengini tarif eden önemli bir istihbarat raporunun yazılabilmesi için önemlidir.

Düşük ışık koşullarında en iyi görüntü kalitesini veren kendinden aydınlatmalı profesyonel kameralar da tercih edilebilir. Ancak bu kameralar gelişmiş sensörleri nedeniyle giriş seviyesi ürünlere kıyasla daha pahalıdır.

8. Masrafları tam olarak anlayın ve bütçeyi planlayın.

Doğru güvenlik kamerasını seçmek, alışverişin sadece küçük bir kısmını oluşturur. Kablolar, konektörler, kesintisiz güç kaynağı, sistemin kurulum maliyeti gibi kayıt cihazlarının ve çevre birimlerinin masraflarını da göz önüne almalısınız. Güvenilir iş ortakları ile çalışmak, sahip olabileceğiniz tüm soruları cevaplandırmak ve hatta düşünemediğiniz sorulara işaret ederek güvenilir bir sistem oluşturmanıza yardımcı olur.

9. Bir güvenlik uzmanına danışın

Güvenlik kamerası seçmeden önce bir güvenlik uzmanına danışın. Kararınızı vermeden önce, kurulum yapılacak alanı değerlendirebilir ve farklı kamera türlerinden kaydedilmiş görüntüleri gösterebilir. Böylece istenmeyen sürprizlerle karşılaşmadan, kalite ve fiyatlamayı görerek, tam olarak anlayabilirsiniz.
 


Bu Haberin Yorumları ( 3 )
good ideas

elinize sağlık

faydalı olmuş teşekkürler




Yorum Yazın