Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Kamerası Bulut Depolama Rehberi - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Güvenlik Kamerası Bulut Depolama Rehberi

7 Adımda Bulut Depolama!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Kamerası Bulut Depolama Rehberi
Bulut depolama, dosyaları bir NVR veya bilgisayar sabit sürücüsünde kaydetmek yerine, çevrimiçi olarak erişilen bir uzak depolama sistemine kaydetmek için kullanılan bir terimdir. Bulut, tüm güvenlik videolarını kaydetme, her yerden videolara erişme ve NVR'nizin sahip olabileceğinden çok daha büyük depolama kapasitesi gibi çeşitli avantajlar sağlar.

Temel olarak, IP kamera modelleri için bulut depolama, kamera üreticisi ya da veya üçüncü taraf yazılımı ile gerçekleştirilebilir. En güvenli yol, kamera üreticisinin sağladığı bulut depolama seçeneklerini kullanmaktır. Birçok üretici ya da bulut depolama için ücretsiz ve ücretli planlardan oluşan, çeşitli online kayıt alanları sunar.

IP kamera bulut depolama, kamera kayıtlarınıza her yerden erişmenizi sağlamakla birlikte, kayıt için tek yöntem değildir. Kameralarınızı uzaktan izlemek istiyorsanız, IP kameranızı bulut depolama alanına yüklemeniz gerekmez. Herhangi bir IP kamera, telefon ya da PC’de kurulacak bir programla bunu kolayca yapabilir.

1. IP Kamera Bulut Depolama Nasıl Çalışır?



IP kamera bulut depolama alanı
 şifrelenmiş IP kamera kayıtlarınızı site dışı depolama yazılımında, yani bulut sunucusunda saklamak için interneti kullanır. Böylece ağ, depolama istemcisi veya web üzerinden depolama alanınızdaki kayıtları görüntüleyebilir, oynatabilir, silebilir ve indirebilirsiniz.

Ağ, güvenlik kameraları için bulut depolamada merkezi bir rol oynar. Örneğin, kablosuz güvenlik kameraları video kayıtlarını ve canlı yayınları bulut sunucusuna göndermek için WiFi ağı kullanır. WiFi ağının olmadığı durumlarda 3G / 4G verisinde çalışan hücresel güvenlik kameraları diğer bir alternatiftir. Hücresel güvenlik kameraları, WiFi IP kamera modellerinde olduğu gibi bulut depolamanın tüm işlevlerine ve faydalarına sahiptir.

2. IP Kamera Bulut Depolama'ya Nasıl Erişilir?

IP kamera üzerinden buluta bağlanmak son derece kolaydır. Kayıtları görüntülemek ya da silmek için güvenlik kamerası uygulaması veya web tarayıcısı üzerinden hesabınıza giriş yapmaktan başka bir şey yapmanız gerekmez. Bulutta her şeyi görebilir, nerede olursanız olun buluttaki kayıtlarını silebilir, indirebilir veya görüntüleyebilirsiniz.

3. Güvenlik Kamerası Bulut Depolama Maliyeti

Bulut depolama sistemine sahip güvenlik kamera sistemleri ararken, bulut depolama abonelikleri ve maliyet önemlidir. Çok büyük verilerden söz edilmediği sürece, bulut depolama alanından ücretsiz olarak faydalanılabilir. Birçok üretici artık 7 günlük saklama veya 1 GB boyutundaki veri depolama gibi temel planları ücretsiz olarak sunuyor. Uzun vadeli bulut depolama veya daha fazla depolama alanı gereken durumlarda ücretli depolama alanları tercih edilebilir.

4. IP Kamera Bulut Depolama Güvenliği Sorunları



Güvenlik kameraları
ile kaydedilen görüntülerin gizliliği düşünüldüğünde, bulut ortamındaki verilerin güvenli bir şekilde saklanması gerekir. Bulut depolama alanında saklanan videolar ne kadar güvenli? Veriler şifreleniyor mi? Kimlerin görüntülere erişimi var?

Bulut depolamanın gizlilik ve güvenlik sorunları her zaman büyük bir endişe kaynağıdır. Bu nedenle, bu gibi sorunları önlemek için anahtar gelişmiş şifreleme teknolojisi kullanan saygın bir üreticinin güvenlik kameralarını seçmek, veri güvenliği için en önemli adımdır.
Saygın markalar, bulutta% 100 güvenlik sağlamak ve saldırıları önlemek için tüm 256 bit özel şifrelemeyle Aktarım Katmanı Güvenliği (TLS) kullanır. Ayrıca sunucuları güncel tutmak ve güvenliği üst seviyeye taşımak için güvenlik yamaları ve işletim sistemi güncellemeleri sağlanır.

Bununla birlikte, siber saldırıların en büyük nedeninin kullanıcıların hesap şifresi olarak admin/yönetici veya password/şifre/12345 gibi varsayılan kullanıcı bilgilerini değiştirmemelerinden kaynaklanır. Bulut da dahil olmak üzere, tüm ağ hesaplarınızda varsayılan erişim ayarlarını değiştirmeyi ve güçlü bir şifre oluşturmayı unutmayın.

5. IP Kamera Bulut Depolama Alternatifleri

Tüm güvenlik önlemlerine rağmen, bulut depolama alternatiflerine güvenmiyorsanız, bilgisayar korsanlığı riski olmayan yerel depolama sistemleri sizin için daha iyi bir seçim olabilir. Yerel kayıt - SD kart veya NVR cihazı -  seçenekleriyle de kayıtlarınıza ulaşabilirsiniz.

Bulut depolama ve yerel depolama alanı arasında karar vermek için aşağıdaki tablo işinizi kolaylaştırabilir. Bununla birlikte, hem bulut depolamayı hem de yerel depolamayı destekleyen kameraları tercih ederek, her türlü güvenlik ihtiyacınızı karşılamak için her zaman en iyi depolama çözümüne sahip olabilirsiniz.

Özellikler Bulut Depolama Yerel Depolama
Depolama Yeri Veri depoları bulut sunucusundadır. Veri depoları SD kart / DVR / NVR 
Depolama Süresi Dosyalar geçici olarak saklanır. Sistem kapasitesi dolana ya da üzerine yazılana kadar saklanır.
Depolama Kapasitesi Geniş depolama alanı sunar Sınırlı depolama alanı sunar.
Bağlantı İnternet bağlantısıyla her yerden bağlanılabilir. İnternete ihtiyaç duymaz ancak sadece cihazda kullanılabilir.
Güvenlik Fiziki hırsızlık tehlikesi yok. Hack ve gizlilik sorunları hakkında endişe yok
Veri aktarımı Veri aktarım hızı ağa bağlı Veri aktarım hızı, hızlı ve kararlı
Maliyet Gelişmiş planlar için abonelikler gerektirir. Donanım için ödeme (SD kart / NVR) gerektirir.


6. Üçüncü Parti Yazılımlar ve Bulut Depolama

IP kameranın bulut depolama alanı etkin değilse ve kamera kayıtlarının buluta kaydetmek istiyorsanız, üçüncü taraf yazılımları veya bir FTP sunucusunun yardımına ihtiyacınız olacaktır.

Herhangi bir üçüncü parti  bulut depolama platformları ile sözleşme imzalamadan önce kontrol etmeniz gereken iki şey var. Birincisi, güvenlik kameranızın bulut yazılımı tarafından desteklenip desteklenmediğini kontrol edin. Bazı bulut yazılımları sadece H.264 sıkıştırma ve RTSP protokolünü destekler. İkincisi, uygulamanın hem görüntü hem de video kayıtları için sağladığı çözünürlük çıkışını kontrol edin.

7. IP Kameralar için FTP Depolama Nasıl Kurulur?

IP kamera için FTP depolama alanı, bulut depolama ve NVR güvenlik kamera sistemi yerine kullanılabilir. IP kamera için FTP kurduktan sonra, tüm hareket etkinliği kayıtlarını (resim veya video) otomatik olarak çevrimiçi yükleyebilirsiniz.
FTP aracılığıyla bulut depolama kurmak için bir FTP server indirin ve kurun. FTP servisini yapılandırdıktan sonra kameranızdaki FTP ayarlarını kurun. Detaylı adımlar için üreticinin web sitesini ya da kullanım kılavuzunu inceleyin.


Güvenlik kameraları için bulut depolama ile ilgili başka sorularınız varsa aşağıya bir yorum yazabilir, soru-cevap bölümünden uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.


 


Bu Makalenin Yorumları ( 10 )
Mümkün. Fakat çok ciddi bir altyapıya sahip olmanız gerekiyor sistemin sağlıklı çalışabilmesi için

Öncelikle, şifrelerinizi değiştirmenizi öneririz, kolay erişim sağlanamayan ve içeriğinde farklı karakterleri de içeren bir şifre seçimi yapmalısınız.

İp kameramı birilerinin izlediğini fark ettim. Bunun nasıl olduğunu bilmiyorum. Qr kod ile ele geçirdiğini düşündüm. Modem güvenliğini tamamiyle mac filtreleme yapmama rağmen bu olayla karşılaştım. Bu kişiyi nasıl tespit edebilirim. Kamerayı değiştirmeme rağmen aynı olaylar devam etti. Bulut hizmeti veren firmayla görüştüm ve hiçbir yanıt alamadım. Nasıl sızmış olabilir?

İyi günler, yurtdışından getirilen bir ürünün eğer farklı bir yazılım ile entegrasyonu bulunmuyor ise, özel bir lisanslaması yok ise kullanılabilir.

Iyi günler yurtdisindan Gelen getirdigimiz Ip Kameralar,Türkiyedeki Interle Calisiyor,mu yoksa Calismiyor,mu beni aydinlatirsaniz cok memnun olurum,.!??

Merhaba, firma olarak ya da marka olarak doğrudan bir yönlendirme maalesef yapamıyoruz. Önerimiz firmalardan kısa bir süre demo talebinde bulunup sistemi kullanmanızdan yana olur.

DVR cihazımdaki kayıtları telefonumdan izlemeye çalıştığımda goo server bağlantı zaman aşımı hatası alıyorum. Galiba bulut depolamanın süresi doldu. Alternatif bir server bulabilir miyim? Yardımcı olur musunuz

Satın aldığınız kamera sadece bulut hizmeti veren bir firmaya ait ise lisansı ücretli ve aktivasyon için lisans ihtiyacı olabilir. Üretici ile doğrudan iletişime geçerseniz sorun en kısa yol ile çözülecektir. teşekkürler

merhaba yurt dışından aldığım ıp kamerayı normal kurulum şartlarını yaptığım halde açılmıyor .ücretli olduğu görülüyor nedeni bu olabılır mı? ve ücretsiz izleme ve kurma imkanı var mı.yardımcı olmanızı rıca ederim.saygılarımla.

türkiyedeki network altyapısını, üreticilere ait ürünleri incelemek ile başlayabilirsiniz. bu işi yapan yerel ve global firmalara danışmak belli bir yol katetmenizi sağlayacaktır




Yorum Yazın