EN ÇOK OKUNAN HABERLER
Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek
için ücretsiz haftalık bültenimize
abone olun...
Sektörden İş Fırsatları
Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Kapsamlı PoE IP Kamera Rehberi
PoE IP Kamera Nedir? Nasıl Kurulur?
PoE yani Power over Ethernet mevcut ağ kablo yapısını değiştirmeden veri ve güç kaynağını aynı anda ağ cihazlarına (VoIP telefonları, kablosuz AP, IP kamera vb.) aktaran bir teknolojidir. PoE, bir ağ cihazına veriyi ileten kablo üzerinden aynı zamanda güç sağlamanıza da izin verir ve bu kurulum ve bakım masraflarını büyük ölçüde düşürür.
PoE IP Kamera Nedir?
PoE IP kamera, yalnızca bir ağ kablosuyla güç ve veri bağlantısı sağlanabilen, yakın bir elektrik kaynağına ihtiyaç duymayan kameralardır.PoE IP Kamera Nasıl Kurulur?
Birçok üreticinin farklı aralıklarda PoE IP kamera modelleri olsa da temel PoE bağlantısı 2 şekilde yapılır.Çözüm 1: PoE IP kamera – PoE Router
Teknik olarak, PoE IP kameralarınızı PoE bağlantı noktasını taşıyan bir router ile bağlamanız yeterlidir. PoE Ip kamera kurulumu yeni başlayanlar için bile oldukça kolay, tak -çalıştır bir çözüm sunar.
Çözüm 2: PoE'ye sahip IP kamera - PoE enjektör / PoE anahtarı – Router (PoE işlevi olmadan)Rourter PoE özellikli olmadığında veya izleme alanı mevcut kablolama mesafesinin dışına çıktığında işler daha karmaşık hale gelebilir. Her iki durumda bir PoE enjektörü veya PoE switch üzerinden güç ve veri transferi yapmank için aşağıdaki adımları takip edin.
1. PoE enjektörü ile PoE IP kameranın ethernet kablosunu enjektöre takın. Enjektörü routera bağlayın ve ardından routera güç sağlayın. İşte bu kadar. Fakat PoE enjektörünün kamera bağlantısı için yalnızca bir port anlamına geldiğini unutmayın. Bu nedenle, PoE'ye sahip daha fazla IP kameranız varsa, sisteme bir network switch ekleyin.2. PoE switch ile tüm PoE IP kameralarınızın ethernet kablolarını switche takın. Switch’i router’a bağlayın ve ardından router’a güç sağlayın. Videoları saklama için sisteme ayrıca bir NVR da ekleyebilirsiniz.
PoE IP kamera kurarken önceden kurulum yeri ve PoE genişleticiler de dahil olmak üzere bir şema hazırlayın. Ardından doğru PoE switch / enjektörünü edinin. Örneğin 5 adet Ip kameranız varsa 8 portlu bir PoE switch ihtiyaçlarınızı karşılar.
PoE IP kamera ile maksimum mesafe ne kadardır ?
Kullandığınız kablo türüne ve kamera çözünürlüğüne bağlı olarak güç ve veri taşıma mesafesi, farklı modeller arasında değişiklik gösterir. Planınızın ihtiyaçlarınızı karşıladığından emin olmak için kamera üreticisine ya da iş ortağına danışın. Kamera üzerinden sağlanan bağlantı mesafesi yeterli gelmiyorsa, PoE switch veya PoE enjektörü ile mesafeyi uzatabilirsiniz.Not: PoE özellikli IP kameralar, yalnızca ihtiyaç duyduğu kadar elektrik çekecektir. Yani, bir 15 watt'lık enjektör ya da switch üzerine 5 watt'lık bir kamera takarsanız ekstra 10 watt kaybetmezsiniz. Çoğunuzun endişe edebileceği üzere böyle bir durumda, herhangi bir güç tüketimi sorunu olmayacaktır.
İhtiyaçlarınızı Karşılayabilecek Farklı PoE IP Kameraları Modelleri
Piyasada PoE özelliğine sahip, giriş seviyesinden profesyonel güvenlik ürünlerine kadar çok sayıda IP kamera var. İhtiyaçlarınızı karşılamak için bazı türleri aşağıda bulabilirsiniz.4MP / 5MP HD PoE IP Güvenlik Kameraları
Ev güvenliğinde bir trend olan megapiksel güvenlik kameraları arasında 3MP / 4MP PoE güvenlik kameraları oldukça yaygındır. Plakaları okuyabilmek ve kişileri tanımak istiyorsanız, minimum 1080p PoE IP kamera kullanmanız gerekir.
Daha iyi bir seçim ise 4MP ve 5MP PoE güvenlik kameralarıdır. 1440p ve daha yüksek çözünürlük ile plaka numaralarını ve insanların yüz özelliklerini çok net bir şekilde görürsünüz. Ayrıca daha ayrıntılı bilgi sağlamak için nesneleri dijital olarak yakınlaştırabilirsiniz.
PTZ PoE IP Kameraları
İzleme alanını düzenli olarak değiştirmeniz gerekiyor ya da daha geniş bir bakış açısını kapsamak istiyorsanız, her iki durumda ihtiyacınız olan PTZ fonksiyonlu bir PoE IP kameradır.
PTZ özelliğine sahip bir PoE IP kamera alırken, dijital zum veya optik zum olup olmadığına dikkat edin. Dijital zoom işlevine hiçbir zaman %100 güvenmeyin. Eğer çok üst düzel bir güvenlik kamerası almıyorsanız, görüntüyü dijital olarak zumladığınızda, görüntü bulanıklaşacak ve yakınlaştırma işlevini kaybedecektir. Optik zum ise görüntü kalitesinden ödün vermeksizin nesnelere yakınlaşmanızı ve herhangi bir detayı net bir şekilde görmenizi sağlar.
Mini PoE IP Kameralar
Her konutun ya da işletmenin güvenlik ihtiyaçları kadar donanım tercihleri de farklılık gösterir. Örneğin dikkat çekmeyen bir kamera tercih edebilir ya da mekanın estetik özelliklerinden ötürü küçük bir kamera satın almak isteyebilirsiniz. Bunun için alanın dekorasyonuna kolayca uyum sağlayan mini bir PoE IP kamera seçmeniz gerekir.
Sesli PoE IP Kameralar
Görüntüye ek olarak sesleri de kaydetmek isterseniz, mikrofon, atlamamanız gereken bir detaydır. Mikrofon, kameralarda dahili veya harici olmasına rağmen yalnızca alandaki olup biteni duymanıza olanak tanır. Karşılıklı konuşmanız gerekiyorsa, kameralarda mikrofon ve hoparlörle birlikte olan iki yönlü ses özelliğinin bulunması gerekir.
Diğer PoE IP Kameralar
Konu güvenlik kameraları olduğunda ihtiyaçlarınızı karşılamak için çok daha fazlasını sunan sahip ürünler bulabilirsiniz. Örneğin;
IP66 Hava koşullarına dayanıklı outdoor kamera- Yağmur, kar veya Vandalizm gibi sert hava ve ortam koşullarıyla başa çıkmak için bir IP66 kamera edinebilirsiniz.
ONVIF PoE IP kamera- PoE IP kameranızı üçüncü parti yazılımlarda kullanmak istiyorsanız, kameraların ONVIF uyumlu olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.
H.264/ H.265 PoE IP kamera- Bant genişliği ve depolama alanından tasarruf için sıkıştırma seçeneklerini inceleyin.
Bu Haberin Yorumları ( 3 )
Yorum Yazın
Yorum Yazın