Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik pazarının odağında Ortadoğu var - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Güvenlik pazarının odağında Ortadoğu var

Juniper Network araştırma sonuçlarına göre Ortadoğu potansiyel bir pazar!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik pazarının odağında Ortadoğu var
Juniper Networks tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Ortadoğu pazarı, geçen mali yıl boyunca CCTV gözetim sistemleri ve ilgili altyapı üzerine ortalama 3.6 milyon dolar harcadı. Araştırmaya göre turizm ve akıllı şehir yatırımlarıyla beraber, güvenlik yatırımları önümüzdeki 5 yıllık sürede hız kazanacak.

Ankete katılan kuruluşların% 39'u ortalama 100 veya daha fazla CCTV kamerası bulunduğunu bildirdi. Araştırma ayrıca, CCTV sistemlerin performansını geliştirmek için ağ altyapısına odaklanıldığını da vurguluyor. Araştırma sonuçlarına göre, ankete katılan kuruluşlar ağ altyapısı için ortalama 2,6 milyon dolar harcadı.

Bununla birlikte, ağ mimarisinde yapılan önemli yatırımlara rağmen, anket yapılan kuruluşların yüzde 73'ü, mevcut ağ performansının etkin bir gözetim için iş gereksinimlerini karşılayamadığını bildirdi. 

Anket yapılan kuruluşların:
% 44'ü mevcut ağ altyapısının CCTV çekimlerini toplamak, depolamak ve erişmek için yeterli olmadığını,
% 53'ü mevcut ağlarının uygulama içi analizi ve  gerçek zamanlı erişimi desteklemediğini,
% 39'u  CCTV sistemi tarafından toplanan verilerin otomatik olarak yedeklenmesini ve kurtarılmasını desteklemediğini ,
% 43'ü ağ gecikmesiyle ilgili zorlukları ve sonuç olarak videoların ve görüntü kalitesinin bozulduğunu belirtti

Ayrıca sonuçları başta Dubai olmak üzere, Ortadoğu ülkeleri performans odaklı CCTV gözetim sistemleri ve altyapı yatırımları bakımından bir odak noktası haline geldiğini gösteriyor. Bölgedeki hükümetler güvenlik, trafik yönetimini ve kentsel planlamayı iyileştirmek için  akllı şehir uygulamaları kapsamında, CCTV gözetim uygulamalarına büyük ilgi gösteriyor. 

Juniper Networks tarafından yaptırılan araştırma, CCTV gözetim sistemlerinin kuruluşlar için hayati derecede önemli olsa da sistemi destekleyen ağ altyapısı kadar önem verilmediğini de ortaya koyuyor.  Juniper Networks Ortadoğu Direktörü Marcus Jewell "Bütün ağlar eşit değildir ve kuruluşlar ağ mimarisine yatırım yapmadan önce mevcut çevre ve iş ihtiyaçlarını  dikkate almalıdır. Self-Driving Networks'ün, kurumlar için kritik önem taşıyan sistemlerin ve CCTV gözetimi gibi ilişkili uygulamaların performansını ve verimliliğini artırmak için ayrılmaz bir araç olduğuna inanıyoruz. Ölçek ekonomilerini sağlamak için değil aynı zamanda dinamik olarak adapte olabilen  özerk ağlar, örgütlerin gelecek için ölçeklenmeye hazır altyapılarının kurulmasına olanak tanır." dedi.


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın